Merhaba arkadaşlar öncelikle 5 aylık bir bebeğim var amaç sizlerden fikir almak çocuğum hiç durmayan bir bebek akşamları saat 8'de uyuyacağı zaman asla bir yerde durmuyor ne bir evde ne dışarıda gün içinde de sürekli mızmızlanan bir çocuk zaten. Sorum şu ki arada kendime vakit ayırmak eşimle vakit geçirmek istiyorum çok bunalıyorum evde bu sefer de sürekli eşimle tartışıyoruz ama bebeğimi bırakıp bir yere gidemiyorum vicdanım sızlıyor bu ikilemden de yoruldum artık millet çocuğunu bırakıp bırakıp tatillere gidiyor geliyorlar gayet mutlu ben anca evdeyim anca mutsuz didişmeye hazır bir şekilde ama bebeğimi de bırakıp hiçbir yere gidemiyorum. Babaannesi bakıyor bazı durumlarda ama babaannesi de kendisi üşüyen bir yapıya sahip olduğu için yazın 40 derece sıcakta çocuğu sarıp sarmalayıp duruyor ben açık giydiriyormuşum mama ölçüsünü söylediğim halde kendi kafasına göre saatler koyup yediriyor çocuğumun düzeni bozuluyor asla ben uyarsam da ben yokken ölçeğini az yapıyor ya da çok yapıyor bunun bir zararı var mı çocuğa sırf bu iki şey yüzünden çocuğu bırakıp bir yere gidesim bile gelmiyor bu sefer de ben yıpranıyorum insanlar çok abartıyorsun diyor kendini bitirirsin diyor ama sizlerden de fikir almak istiyorum sizce ne yapmalıyım?
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Öncelikle minik dostumun poposundan benim için bir kere ısır :) Şöyle düşünmelisin kardeşim, babaannesi senin eşini büyütmüş biri ve anladığım kadarıyla eşin de gayet sağlıklı. Bizler eski toprakların eserleriyiz aslında. Şimdiki nesil sürekli mamalar veya takviyeler ile ayakta duruyor. Emin ol bebeğinin bu yaşta herhangi bir düzeni olmaz. Zaten bebeklere istemedikleri bir şeyi yaptıramazsın. karınları toksa yemezler :) GÖnlün rahat olsun, eşinle birlikte birbirinize vakit ayırmazsanız bir süre sonra ilişkiniz tamamen bebeğiniz için devam eden bir ilişkiye döner. Aklın bebeğinde kalmamalı, sen onu yabancıya emanet etmiyorsun. Birlikte yuva kurduğun ve onu büyüten kişiye emanet ediyorsun :)
Valla en güzel en anlaşılabilir yorum sizin. İçime bir nebze de olsa su serptiniz. Çok teşekkür ediyorum fikirlerinizi belirttiğiniz için. Fikriniz farklı bir yönde olsa bile kırmadan dile getireceğinize o kadar eminim ki. 😊 Tekrardan çok teşekkür ediyorum. 😊
Rica ederim ne demek, bir anne olarak bebeğinizi canınızdan çok düşünmenizi anlıyorum. Lakin kesinlikle yanlış bir şey yapmıyorsunuz. Söylediğim hiçbir şey içinizi rahatlatmak için söylenmiş şeyler değil gerçekten şahsi düşüncelerim :) Eşinizle güzelce gezin ve sevginizi, aşkınızı tazeleyin. Siz mükemmel bir bebiş dünyaya getirdiniz. Bu sizin aşkınızın bir meyvesi. Ve bu meyve sizin ilişkinize tat katmak için dünyaya geldi, size zindan olmak için değil. Tabii ki ufak tefek fedakarlıklar olacaktır gece uykuların kaçması gibi. Yine de gönlünüzü ferah tutun :)
Gelinin de sana bırakınca ses etmeyeceksen sorun yok bence
Nasıl yani anlamadım dediğinizi ama
Senin kocani kim buyutmus
Ben büyüttüm kocamı 😂😂
O zaman kaynanana sakin birakma :)
5 aylık çocuk bırakılmaz bilmen lazım
Tek çocuk hiç çocuk ne var yıpranıcak kız
Tabi canım her çocuk için geçerli bir şey değil o farkındaysan zor bi çocuk olduğundan bahsettim ayrıca da yıpranmak derken aylarca dışarı çıkamamaktan bahsediyorum eşinle hiç vakit geçirememekten hep birlikte bir şey yapmaya kalksak çocuk asla durmuyor yoksa ben çocuğumsuz bişey yapmak asla istemem. Doğumum da zor bi doğumdu ve bebeğim yoğun bakımda kaldı neler yaşadım nasıl bi psikolojideyim kafa dağıtmaya ihtiyacım var mı diye sorgulamadan direk tek çocuk hiç çocuk ta denmez.
Babaannesi sonuçta
Sorun olmaz diyorsunuz yani
birakma
Mecbur
Mecbur derken
Başka kime güvenebilirsin ki
Doğru hiçkimseye güvenemem en azından kendi kanı canı