Ailem yurt dışında yaşadığı için anneme danışıp onu strese sokmak istemiyorum, çünkü gelemez ve dert eder. Size danışmak istedim. Hamileyim kaynanam beni strese sokuyor fikri olan var mı? bebek mevlidiBebeğim 2 ay sonra doğacak inşallah ve eşim tarafı Mevlüt yapmak istiyor. En az 50 kişi davet edecekler, bebeğim elden ele dolaşacak. Korkunç bir şey. Hastalık kapabilir, nazar değebilir. Nazardan çok korkuyorum. Elden ele dolaşmasını bir sürü insanın öpmesini de istemiyorum. Eşimle defalarca konuştum, o da pek yanaşmıyor ama annesini kırmak istemiyor. Annesine istemiyorum diyorum, ayıp olur bu kültür bilmem ne elli tane şey sayıyor. O kadar kişiye haber vermiş 40ında diye vs. istemiyorum yapmayacağım diyorum anlamıyor. Eşim aile bağları çok kuvvetli olduğu için 1 gün tek göz yum nolucak diyor, beni çok bunaltıyorlar. Zaten doğum yapınca çağırmayacağım ama bu ne olacak? Ben net konuşsam da kadın kapıma dayanır, geliyorlar der eminim. Fikri olan var mı?
Bebek mevlüdünde elden ele bebeğimin dolaşmasını istemiyorum, kayınvalidemi mevlütten nasıl vazgeçiririm?
40 günlük bebeği öpecek bir ailesi varsa ben olsam bende korkarım. Daha doğmadan mevlüt düşünüyorlar ya. Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin öncelikle. Mevlit olduğu zaman sadece hoca ve aile büyükleri alır kucağına , öpme falan da olmaz ya. Saçmalamasınlar, öpülür mu küçücük bebek. Düzgünce konuş annesiyle, korkuları sıkıntıları anlat. Orta yol bulun bari anlamaz mı
Bu kaynana tipi başa bela olan insan modelidir. Laftan anlamaz kendi çocuğuymuş gibi gelenekler düzenlerler. İnşallah çocuğun göz değmesine maruz kalmaz
O bebek senin bebegin. Rica minnet işi de bitmiş. Bebeği beşiğe koyup üzerine bir tul ile ört. Dün biraz ateşi var gibiydi dokunup öpmeyin zaten daha çok küçük biz bile öpmüyoruz demeniz iyi olur. Zaten okunduktan sonra da bebeği alıp odaya götürün ne bu sirk maymunu mu herkes sırayla görecek? Senin düşüncelerin çok normal. Allah yardımsın olsun
Korkunu anlıyorum ama bebek mevlidinde o kadar kişiye verilmez çocuk sadece dua okuyan hocaya ve aile büyüklerinin ellerine verilir oda duayla yani kimse bebeği öpmez sakin ol he kayınvaliden o kadar kişiye illa gezdiricem diyorsa de ki hoca ve aile büyükleri 2 3 kişi yani
Doktorla konuş sorun olmaz derse ama yine de senin için rahat etmezse doktordan rica et eşine ve annesine durumu hassas çok çabuk mikrop kapar kalabalık ortamda bulunmamalı bebeğe eli yıkanmadan kimse dokunmamalı sayılı kişiler yaklaşmalı vs diye sıralasın işte
Gereksiz bir kaygın var. Nas, felak oku ver kaynanan elinde gezdirsin. Kimseye vermesin öptürmesin. Benim 2 tane çocuğum var. Oğlum elden ele gezdi. Çok şükür bir şey olmadı. Abartmadan bookunu çıkarmadan kimseyi kırmadan önlemini alarak hallet bu işi. Çocuğu müzeye koyacak halin yok ya. Abartma. Kocanında kafasını becerme
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Mevlüt şarttır ama bende katılıyorum size o ne öyle elden ele dolaştırmak? Bebek bu mikrop kapabilir, Allah korusun biri yanlış tutar bebeğin canı acır daha bir çok şey var. Sizin yerinizde olsam eşinizin annesine tatlı dille “Annecim Mevlüt olsun ama senden ricam bebeğim öyle elden ele, kucaktan kucağa gitmesin, mikrop kapabilir, öyle uzaktan baksınlar. Olmaz derseniz bebeğimi ve kendimi Mevlüt bitene kadar odaya kilitlerim” de 😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bu sorunun altına doluşan abazanlar lafim size. siz neyin kafasini yaşıyorsunuz abi anlamadim ben sizi. her sorunun altında görmek mümkün nerdeyse. buraya ahlaksizca yazmanizi gerektirecek bir soru göremiyorum. senin soruna gelince canım ciddi bir hastalık kapacagini sanmiyorum zaten aşısı olacaktir muhtemelen o yüzden endiselenme. mevlüt bu sonuçta esinin ailesi biraz dindar olsa gerek yapmak istiyor. elinden birşey gelmez eşinde seni desteklemiyorsa
Neden kucakta dolaşıyor ki yatağının içinde dursun gelip giden baksın dua oku nazar vs den korkuyorsan ama sağlıklı bisey de degil kucaktan kucaga hastalanabilir
En İyi Cevaplar