Bebek mevlüdünde elden ele bebeğimin dolaşmasını istemiyorum, kayınvalidemi mevlütten nasıl vazgeçiririm?

Ailem yurt dışında yaşadığı için anneme danışıp onu strese sokmak istemiyorum, çünkü gelemez ve dert eder. Size danışmak istedim.
Hamileyim kaynanam beni strese sokuyor fikri olan var mı?
bebek mevlidi
bebek mevlidi
Bebeğim 2 ay sonra doğacak inşallah ve eşim tarafı Mevlüt yapmak istiyor. En az 50 kişi davet edecekler, bebeğim elden ele dolaşacak. Korkunç bir şey. Hastalık kapabilir, nazar değebilir. Nazardan çok korkuyorum. Elden ele dolaşmasını bir sürü insanın öpmesini de istemiyorum. Eşimle defalarca konuştum, o da pek yanaşmıyor ama annesini kırmak istemiyor. Annesine istemiyorum diyorum, ayıp olur bu kültür bilmem ne elli tane şey sayıyor. O kadar kişiye haber vermiş 40ında diye vs. istemiyorum yapmayacağım diyorum anlamıyor.
Eşim aile bağları çok kuvvetli olduğu için 1 gün tek göz yum nolucak diyor, beni çok bunaltıyorlar. Zaten doğum yapınca çağırmayacağım ama bu ne olacak? Ben net konuşsam da kadın kapıma dayanır, geliyorlar der eminim.
Fikri olan var mı?
Bebek mevlüdünde elden ele bebeğimin dolaşmasını istemiyorum, kayınvalidemi mevlütten nasıl vazgeçiririm?