1 ay
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bebek durduk yere ağlamaz... Düşünerek görünce şunu fark ediyorsun.
Ağlamak, genel olarak bebeğin ilk bildiği dildir.
İlginç olan şu ki; bebek sadece fiziksel ihtiyaçları için ağlamaz. Bazen sadece tanıdığı bir sesi, bir kokuyu, bir kalp atışını ister. Anne kucağında sakinleşmesinin sebeplerinden biri de budur. Dokuz ay boyunca alıştığı en güvenli ses, annenin kalp atışıdır.
Bir bebeğin ağlaması, huysuzluk değil "Benimle ilgilen, sana anlatacak bir şeyim var." demeside oabilir...
Belki de insan büyüyünce konuşmayı öğreniyor ama anlaşılmayınca, içten içe yine aynı bebeğe dönüşüyor. Çünkü yaş kaç olursa olsun, her insanın en büyük ihtiyacı anlaşılmaktır.11 Yorumla- 1 ay
Haklısın
En İyi Cevaplar
Bebek konuşamadığı için açlığını gazını uykusunu altının kirlenmesini ya da sadece kucağa ihtiyaç duyduğunu ağlayarak anlatır. Ama sürekli ağlıyor ve hiçbir şekilde sakinleşmiyorsa bunu hemen gaz diye geçiştirmemek lazım. Ağlaması normalden farklıysa ateşi varsa nefes almakta zorlanıyorsa beslenmiyorsa kusuyorsa ya da bezini az ıslatıyorsa doktora götürülmeli. Ne kadar bunaltıcı olursa olsun bebeği sarsmak ise asla yapılmamalı.
12 Yorumla- 1 ay
Haklısın
1 ayBebeklerin nelere ağladığını hepimiz biliriz ama ben buraya fayda sağlayan bilgi aktaracağım...
İletişim Kurma: Konuşamayan bebekler açlık, alt kirliliği veya rahatsızlık gibi ihtiyaçlarını ağlayarak bildirir.
Akciğer Gelişimi: Ağlama sırasında derin nefes alıp verme, akciğerlerin açılmasına ve solunum kaslarının güçlenmesine yardım eder.
Stres Azaltma: Vücutta biriken gerginliği ve stres hormonlarını gözyaşı yoluyla dışarı atarak rahatlama sağlar.
Anne ve anne adaylarına sunarım🙏
15 Yorumla- 1 ay
Bak sen 🙃
- 1 ay
Sen de hep bak sen diyon ‼️
Bakıyorum ben 🙃🤪 - 1 ay
Bakmak güzeldir ama kime baktığın önemli
- 1 ay
Kime baktığımız çok çok önemli. Aşağıdan yukarıdan🙃🙂
Çok teşekkür ederim gadası🏅😊🧚♀️🙋♀️ - 1 ay
Tabikide güzellik 🙃
1 ayBir derdi vardır ki ağlar, kendimden örnek verecek olursam. Ben doğarken bir bacağım çıkmış ama doktor fark etmemiş. Eve göndermiş, çok ağladığım için tekrar aynı doktora götürmüşler "bu kız nazından ağlıyor" demiş tekrar eve göndermiş. Bir kaç gün sonra bacağım şişip morarınca başka bir doktora götürmüşler ancak o zaman anlaşılmış bir çıkık olduğu. Şimdi yeni doğmuşum canım yanıyor, bacağım çıkmış e agu gugu inga dışında pek bir şey bilmiyorum. Ye yapsaydım ağlamaktan başka?
21 Yorumla- 1 ay
Tabiki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
2Cevap
1 ayMutlaka vardır bir sebebi karnı tok, altı temiz olduğu halde sürekli ağlıyorsa vakit kaybetmeden hastaneye götürmek gerekli
11 Yorumla- 1 ay
Haklısın
1 ayBenim gibi canı sıkılıyordu başkalarınında canını sıkmak rahat vermemek için ağlıyor muhtemelen sjdjdj
11 Yorumla- 1 ay
Çok dışarı gez
u 1 ayDerdini ağlayarak, bağırarak, gülerek anlatabiliyor çünkü.
11 Yorumla- 1 ay
Orası öyle
Bebek Bakımı konusunda 751 cevap paylaştı. Açtır, bezi degisecektir ya da hasta olabilir gazı olabilir
11 Yorumla- 1 ay
Tabi
1 ayAç olabilir, ilgi istiyor poposu yanmış olabilir. d
11 Yorumla- 1 ay
Belki de
Senin çocuk mu oldu sürekli bu tarz sorular ya açtır ya altı pistir ya da gazı vardır
11 Yorumla- 1 ay
Seviyorum
1 ayYa karni actirya alti yastir
21 Yorumla- 1 ay
Belki de
doğasında ağlamak var
21 Yorumla- 1 ay
Ona ne şüphe
1 ayBebeklerin lisanı ağlamak başka lisan bilmiyorlar
11 Yorumla- 1 ay
Seviyorlar
Bir ağrısı varsa aglar