Bebeğim 2 aylık oldu, altı temiz karnı tok, ten temasını da sıklıkla yapıyorum. Ama sürekli ağlıyor. Doktor da bir şey demiyor, anlamadım olayı. Eski bir komşum "kulak ağrısı" demişti. Böyle bir şey olabilir mi? Olsa doktor fark etmez miydi? Bebekler neden sürekli ağlar?ağlayan bebek
Bebek neden sürekli ağlar biliyor musun, bir ihtiyacı vardır da ondan. Çünkü bebeklerin ilk öğrendiği ve kullanabildiği tek dil ağlamaktır. Karnı acıktığında, altını doldurduğunda, anneyi istediğinde veya uykusuz kaldığında bebekler bunu ifade etmek için ağlarlar. Ağlamak, bebeklerin ifade biçimidir. Eğer doktor muayenesinde bile bebeğin neden sürekli ağladığı bir hastalığa bağlanmadıysa, saydığım ihtiyaçları var demektir.
hoşgeldin kolik! günün belli saatlerinde sebepsiz yere saatler süren ağlamaları varsa, genelde akşamdan sonra ağlamalar başlıyorsa, büyük ihtimalle koliktir. doktorunuza danışın, damlası var, onunla rahatlıyor azıcık. bir de ayak altına, diz arkasına, göbeğine birer damla karabaş yapı sürerek masaj yapıyordum, iyi geliyordu.
Ağlayan bebeğin bir sıkıntısı var ki ağlıyor. Bebekler neden sürekli ağlar? Mesela inat için ağlayanlar da var ama genel olarak sıkıntısından ağlar. Ya açtır, ya gazı vardır, ya uykusu gelmiştir vs. Bu istekleri karşılanıncaya kadar ağlar :)
Tam doymuyor olabilir küçük parmağını ağzına ver bak çekiyor mu o an çekiyorsa açtır kesin gazı olabilir kulak ağrısı da evet olabilir onun için de ocakda sarmisagi közlen yakmayacak sıcaklıkta iken kulağına koy hemen ağrıyı alır
Bebeklerin akciğerleri plesenta sıvısı ile doludur, bu sıvı sayesinde solunum yaparlar. Doğdukları zaman bu sıvıyı akciğerlerinden boşaltmak için ağlıyorlar.
Bir canlının bilinç gerektirmeyecek şekilde, kendilerine yararlı ya da gerekli eylemlere yönelten duygu. Bebek elbette farkında değil, fakat vücut gereksinim duyuyor.
Uzun yol anası ne yaptin yediriyo iciriyo bir daha acikiyo bir daha altina yapiyo buyuk konusma yarin basina verir Allah edepsiz bir cocuk gorurum seni 😂
Bebek anneyi, anne karnında tanır ve benimser ve doğduğunda ondan ayrıldığını düşündüğü için. babasını bu hayatta tanır. ikincisi sıcak ortamdan soguk ortama geçtiği için. yani çıplak doğduğumuzdan çok fazla üşürmüşüz... Anlatabildim mi?😊
hergün aynı saatte gelen gaz sancısı. anne stres yapıyor ise bebeğede muhakkak geçer etkilenir ağlar ama sizin ga sancısı. ağlarken ayaklarını karnına çekiyormu bak ve bu ağlamalar kaç saat sürüyor hecee çocuk göbek fıtığı olur ağlamaktan
En İyi Cevaplar