Çevremde hep öyleleri var asgari ücret alıyor 5 tane çocuğu var, ben de param olmazsa asla evlenmem diyorum bir de koca parası da değil benim param olmazsa evlenmem çocuk yapmam
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hayatta herkes bizler gibi bakmıyor. Yaşamak ve standartlar hayattan beklentiler ve neler verilebilir. Bir insan nasıl yaşamalı, büyümeli herkes bunları düşünüyor olsa distopya tarzı birşeye dönüşür hayat. Bence bunu kabullenmek gerek artık.
Cevap
17Cevap
normal değil,
Parası yok diye kimsenin çocuk yapma hakkını elinden alamayız. Burada bireyler değil sistem ve hükümetler eleştirilmeli.
Ama insanoglu da aklını kullansın
Fakirse parasi yoksa evi yoksa kimse evlenmesin bence. O çocuklara o rezil hayatı yaşatmaya hakları yok
1 çocuk yapsa olmazmı. İnsan onuruna yakışır biçimde yaşamak için.
Yani bir çocuk iyide 5 tane üst üste yapiolat ahsjsja
İnsan dediğinin çocuğu olur. Olmak zorunda. Fazla yapmak ayrı konu.
Kısmen doğru bir yaklaşım. Paran olsa da yarın ne olacağı belli olmaz. Bazı şeyler nasiptir.
Knk tabbi ki zenginken 0 olabilirsin bak bunu da düşünüp çocuk yapmaktan korkuyorum mesela milleteki rahatlığa bak
Rızkıyla gelir lafı sonrası için geçerli işte.
canım 7 kardeşiz rızık yok ahhahaha
Hahshshshsh
Paranız yoksa çocuk istemeyin bereketle gelir vs yalan
Kesinlikle 7 kardeşiz annem babam benim elimdeki paraya bakıyor geçinmek için rezillik
Aşırı rezillik valla
Onlar olacak ki zenginlere hizmet edecek. Yoksa nasıl dönecek bu döngü.
Farkında biri
Genelde dini boyutla alakalı, kulaktan duyma durumlar olabilir. Bir de cinsellik eğitimi almadığımız için korunmasız bir ilişki yapanlar var. Kuran'da da ayet var ama bence akla sığmıyor. İşte kız çocuklarını diri diri gömen alakalı ben rızkını veririm muhabbeti. Çocuk olursa bereketiyle gelir inanışı da etkiliyor. Akıl var mantık var, aldığın maaş belli, ne rızkı gelecek? Patron sana ultra zam mı yapacak yani.
İsra suresi 31. ayet: Fakirlik korkusuyla çocuklarınızın canına kıymayın! Biz onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir günahtır.
Bide şöyle bir şey var çalışmak asla kötü demiyorum ama mesela ben asgari ücretle çalışıyor olsam sistem tarafından en alt kademe yani ben ezilirken neden çocuğum da ezilsin mantık bu ve o çocuğun senden iyi bir noktada olup olmaacagi da soru işareti ama muhtemelen o da ezilevek
Çocuklar ölüyor ama acliktan
Yani evet. Fakir aileden de iyi konumda olan çocuklar oluyor ama o geçmisteki bazı duygular psikolojik etki bırakıyor. Zenginin işi zaten tıkırında, onlarda genelde en fazla 2 çocuk yapar. Fakirler daha abartıyor işi maalesef. Yanlış yani, o çocuğa bu acımasız dünyada fakirliği yaşatmak insanı incitir.
Aslında her mesleğe yakışan geçinebilecek maaş verilmeli. Zengin illa olacak ama kimseye muhtaç olmadan yaşanılan bir ülke olsak herkes rahat eder. Hani kapıcı olmasa apartman bakımı ihmal olur ya da lokantaya gidince garson olmasa hizmet nasıl olacak? Elbette herkes üst konumda olamaz, herkesin yeteneği farklı. Benim üzüldüğüm nokta açlıga mahkum edecek maaş. Bunun düzelmesi lazım.
Evet sorun o mesela anne baba +5 çocuk lokantaya giderlerse ortalama 4 bin hesap gelir ve çoğu çocuğun gözü kalıyor birçok şeyde
Bir de gelmiş 3 çocuk yapın, gençler niye evlenmiyor? O kadar çalışıyorsun bir ev ve araba alamıyorsun. İnsan ne için yaşar? Bir hayali vardır, önceliği elbette bir ev ve araba olur. Sonra tatil gitmek, diğer ihtiyaçları gidermek illa lüksüne değil. Bakıyorsun mesela 5 yıldızlı o her şey dahil otele emekli alman gelebiliyor ve 1 ay kalıyor. Ya da yabancıların çocukları dünyayı geziyor. Hani buraya gelenlerde öyle zenginleri değil, işçi kesim mesela. Hani ekonomik bir adaletsizlik var.
Kamalist veya apocu isen evlenip doğurma zaten ksjsjs
Ben de anlamıyorum o tarz insanları. Hayat gayeleri sadece çocuk yapmak sanırım.
Paran yoksa akıl işi değil
Binlerce kez katılıyorum olmaz yaa
Evlenmeyip napcaz elalemin karısına kızına mı bakalım para yoksa karıda mı yok diyorsun
Onları bende anlamıyorum
yapmasın kendinede yazık çocuğada yazık
Hiç anlam veremiyorum
Devletler için tehlike
Evim olması lazım garanti yoksa no
yani değil
Her canlı devamılık sağlamak ister.
Saçmalıktan başka bisey degil
Haklısın