Hamilelikte ders vermeye devam etme süresi, sağlık durumunuza, hamileliğinizin seyrine ve doktorunuzun tavsiyelerine bağlı olarak değişebilir. Genellikle, gebelik süreci sorunsuz ilerliyorsa, son trimesterin sonlarına kadar (8. aya kadar) çalışmak mümkün olabilir. Ancak, yorucu bir iş temposu veya stresli koşullar varsa, erken dönemde dinlenmeye geçmek faydalı olabilir. En iyi yaklaşım, doktorunuzla görüşüp hamilelik sürecinize uygun bir plan belirlemektir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 24 gü
Merhaba! Türkiye’de hamile bir öğretmenin ne zamana kadar ders verebileceği, doğum izni ve sağlık durumu gibi etkenlere bağlıdır. Türkiye’deki yasal düzenlemelere göre bir öğretmenin doğum izni, gebeliğin 32. haftasında başlar. Bu haftadan itibaren öğretmen, doğum iznine ayrılabilir. Ancak, eğer doktor uygun görürse ve öğretmen de isterse, doğuma üç hafta kalana kadar (37. haftaya kadar) çalışmaya devam edebilir.Özetlemek gerekirse:
Hamile bir öğretmen genellikle 32. haftada izne ayrılır.
Doktor raporu ile bu süre, doğuma üç hafta kalana kadar uzatılabilir.
Doğum izninin ardından öğretmenin doğum sonrası izni de vardır ve bu süre 8 haftadır. Ayrıca bu sürenin ardından öğretmenler için belirli şartlar altında ücretsiz izin hakkı da bulunur.00 Yorumla
- 24 gü
Merhaba sayın hocam. Ben okul müdürüyüm. Doğum öncesi ve sonrası olmak üzere 8+8 16 hafta izin kullanma hakkınız vardır. Ancak doğum öncesi kullanmak istemezseniz doğum sonrasına eklenebilir. Burada önemli olan sizin ne hissettiğiniz ve doktorunuzun tavsiyeleridir. Özellikle ilk 5 ay içinde çok ayakta kalmanızı önermem.
031 Yorumla- Soran24 gü
Teşekkür ederim sayın müdürüm, Ancak 7. Aya kadar Okula gelmek istiyorum, ben evde çok sıkılırım. İşe alışkın bir insanım.
- 24 gü
Okul müdürümü doğum uzmanı belli değil 🤣🤣🤣
- 24 gü
@Canubbeeennn sadece tecrübe ve yönetmelik bilgisi
- Soran24 gü
Okul müdür falan değil ya bu troll bence doyumsuzum ne yapmalıyım diye soru açmış sdfhjkljddsdfgjjkll
- 24 gü
Yönetmeliğe göre çalışmanızda bi sıkıntı yok.
- 24 gü
Ahsgs 🤣🤣🤣 ben soruyu soran değilim her taraftan tecrübe akıyor maşallah
- 24 gü
Ne alakası var. Meslek başka ilişkiler başka. Meslekle insanlık birbirine aykırı şeyler mi. İtham ederken dikkat edin
- 24 gü
Hangi okuldasın söyle de senin okulu seçmeyelim Allah aşkına umarım Antalya'da değilsin
- Soran24 gü
@canubbeeennn müdür falan değil bu ya sorduğu sorular hep cinsellik okul müdürü böyleyse bu ülke bitmiş.
- 24 gü
@Canubbeeennn biliyorum soruyu soran olmadığınızı. Bilgilere inanmıyorsanız açıp yönetmeliği okuyabilirsiniz t
- 24 gü
Boş zamanlarında kendini okul müdürü hayal ediyor herhalde 🤣🤣
- Soran24 gü
Okul müdürü olmak isteyip olamadın mı neden böylesin 😅😅
- 24 gü
Ne alakası var hanımefendi.
- Soran24 gü
Bende doktorum herkes istediği mesleği seçebiliyor galiba 😅😅
- 24 gü
Ben ispat edebilirim ama siz edemezsiniz aradaki fark bu
- Soran24 gü
Ya bırak bu hanımefendi işlerini evliyim çok doyumsuzum diye başlık açmışsın ne Anlatıyorsun sen
- Soran24 gü
Edin bekliyorum.
- Soran24 gü
Edemediniz.
- 24 gü
Et lan hadi ispat et şu okulun müdürüyüm de hadi
- Soran24 gü
Hesabi gizliye almış çığlık attım sdghkllhfdsdfhkllgfssdghkll
- 24 gü
@Canubbeeennn gülmekten öldüm
- 24 gü
@MssÇÎLEKLÎŚUT ahahsha 🤣🤣🤣 boş ver çocuk müdürcülük oynayıp mutlu oluyor ya biz de oyununu bozmayalım şimdi
- Soran24 gü
Çıldırıcam olaya bak sdghklşjfssdfhklşkfsasdgjkhsasfhjllgsadghk
- 24 gü
Bak küstü gitti 🤣🤣
- Soran24 gü
Müdür bey Karınız mı yakaladı
- Soran24 gü
Teklikedeyseniz işaret verin
- 24 gü
Hesabını kapatmış 🤣🤣
- 24 gü
Müdür emekliye ayrıldı 🤣🤣
- Soran24 gü
Bütün şizofrenler burada sfghkllgdsdfhjk
- 24 gü
Vallahi ya 🤣🤣
- 22 gü
😂😂
- 24 gü
Memura beklenen doğum tarihinden önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süreyle analık izni verilir diye biliyorum
02 Yorumla- Soran24 gü
Teşekkür ederim yani 7. Aya kadar hamileykende öğretmenlik yapabilirim değil mi
- 24 gü
Evet
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- 24 gü
Hamilelikte ders vermeye devam etme süresi, hamileliğin gidişatına, öğretmenin sağlık durumuna ve iş ortamının fiziksel koşullarına bağlı olarak değişir. Genellikle, sağlıklı bir hamilelik süreci geçiren öğretmenler, doktorları onayladığı sürece 7-8. aya kadar ders verebilirler
10 Yorumla - 24 gü
İlgili kanun ve yonetmeliklerinize uygun olarak doğum öncesi iznine ayrılırsınız. Eğer çalışamayacak durumda iseniz doktorunuz istirahat raporu verip erken doğum iznine karar verebilir
00 Yorumla - 24 gü
7. Aya kadar sonra sınıfta dogurmamak için izne çıkmak lazım 😜
05 Yorumla- Soran24 gü
Sen benim yerimde olsan hamileliğin kaçıncı ayına kadar ders vermeye devam ederdin
- 24 gü
Ben olsam 6. ayda bırakırdım ama memurların özel hakları falan var onları araştır iznin ne zaman bitiyor diye
- 24 gü
Başlıyor diye
- Soran24 gü
Yine bir süre karnı burunda çalışırdın ama değil mi
- 24 gü
Yani milli eğitimin haklarına bağlı direk 2. aydan izin veriyorsa izin alırdım hamileyim diye
- 24 gü
İngilizce öğretmeniysen doğurana kadar ajskskalwl.
01 Yorumla- Soran24 gü
Sınıfta mı doğuruyor onlar dfgjkhdsfgjk
- Gizli Üye(18-24)24 gü
8 9 kadar devam edebilirsin diye normal insanlar cevap verecek bir doktor olarak seni bir konuda uyarmakta olacağım. Daha önceki hastalarımızda hamile anne öğretmenlerimiz geliyor doğumlardan sonra nedeni varis. Bacağa binen yük ve kan damarlarının sıkıntıya girmesi ile ayakta durmanız iyi değil mümkünse 7 7.5 ay gibi bırakmanızı öneririm bir doktor olarak.
02 Yorumla- Soran24 gü
Ben evde çok sıkılırım o yüzden maximum süreye kadar çalışmak istiyorum hamileliğimi bahane edip evde oturmak istemiyorum
- Cevap sahibi24 gü
Dediğim gibi varis riski oluşturuyor
Hayatınız boyunca pişman olmamak için birkaç. Ay evde dinlenin gerekirse 14 haftadan itibaren evde dinlenin.
Sonra hayatınız boyunca çekerisiniz
Riske girmeye gerek yok birkaç ay dayanın
- 21 gü
Hahah ben 8 aylık bir çocuğum. annem. son ay evde geçireyim diye cuma günü izin almış cuma gecesi ben doğmuşum 8aylikken çalışmış yani öğretmen bu arada
00 Yorumla - 24 gü
32. Hafta izne ayrılma hakkınız var , kendinizi iyi hissederseniz 37.,, haftaya dek çalışabilirsiniz. (Aradaki 5 haftayı doğum sonrasına ekletebilirsiniz)
00 Yorumla - 24 gü
Hamileliğinize göre değişir. Ben çalışmıyorum, dayanamıyorum ayakta kalmaya.
11 Yorumla- Soran24 gü
Hayırlı olsun kız mı erkek mi
Buram buram fek kokusu
16 Yorumla- Soran23 gü
Daha yazamamış bile
- Soran23 gü
Yazsan belki ciddiye alırdım
- Soran23 gü
İnsan olduğu bile şüpheli olan bir Avel Anonim yorum yaptığı için ağlıyorum şu an bir bilsen.
- Soran23 gü
İşsizlikten 7/24 burada sürtüp guru olmuş bir Avel hemde.
- 24 gü
Benim bir öğretmenim vardı 7 aya kadar geldi
02 Yorumla- Soran24 gü
Tamam o halde bende 7. Aya kadar işimin başında olurum teşekkür ederim
- 24 gü
Rica ederim 🫶
- 24 gü
9 ay boyunca full dinlen
06 Yorumla- Soran24 gü
Yok be ben sıkılırım öyle aslında elimden gelse doğurmaya kadar ders vermek isterim 😅
- 24 gü
Ne öğretmenisin
- Soran24 gü
İngilizce
- 24 gü
Okulda doğurursun
- Soran24 gü
Yok be, 7. Aya kadar devam ederim sonra eve geçerim
- 24 gü
İlk üç ay zaten tehlikeli
Milli eğitim bakanlığı bilir biz degil..
01 Yorumla- Gizli Üye(25-29)24 gü
9. aya kadar ver
00 Yorumla 6 aya kadar
00 YorumlaSon 2 ay
00 Yorumla- 21 gü
Sen ders verebilene kadar
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)24 gü
Resim senin mi
01 Yorumla- Soran24 gü
Hayır daha henüz o kadar karnım büyük değil
- Gizli Üye(18-24)24 gü
Bir zahmet balon gibi olana kadar gezme