Merhabalar, ben 6 aylık hamileyim plansız bi gebelik oldu hazır değildim maddi ve manevi. İlk hamileliğim ilk bebeğim. Ama bi sorun var mesele şu ki ben bebeğimle bağ kuramıyorum. Onun için alışveriş yapıyorum gücüm yettiğince iyisini almaya çalışıyorum mesela az önce de ip sipariş ettim yelek örecem, ona ne iyi gelir diye araştırma yapıyorum hiç sevmememe rağmen klassic müzik açıyorum dinletiyorum anne karnında mutlu oluyorlarmış. Buraya kadar tamam ama gel gelelim ki ben filmlerde gördüğümüz gibi yapamıyorum yani öyle elimi koyacam sevecem onunla konuşacam falan yapamıyorum bunu. Kendimi suçlu hisediyorum ama elimde değil yapamıyorum içimden karnımla konuşmak gelmiyor saçma geliyor bana nu eylem. Başta da dediğm gibi bebeğime iyi şeyler yapmaya gayret ediyorum ama konuşamıyorum. Ben mi anormalim yoksa filmlerde mi abartıyorlar? Vicdanım sızlıyor çok üzülüyorum bu duruma. Kimseyede söyleyemiyorum yargılarlar diye
Hamileyim bebeğimle bağ kuramıyorum, normal mi?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Herkes gibi olmak zorunda değilsin. Her insan özel, her insan farklıdır. Eminim bebeğinle onu kucağına aldıktan sonra bağ kuracaksındır. Birini görmeden bağ kurmak zor olabilir. Ama için rahatlasın istiyorsan bence bir psikologla da görüşebilirsin. Bu zamanları rahat atlatırsın.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Psikoloğa ayrıcak bütçem yok maalesef eşyalarını bile güclukle alıyorum. Hem kimseye bunu anlatamam bakma burada görmüyoruz birbirimizi ondan anlattım
Ücretsiz de psikologa gidebilirsin. Devlet Hastanesine gidebilirsin ya da bulunduğun ilçenin belediyesine başvurabilirsin. Ayrıca psikolog seninle konuştuğu şeyi kimseye anlatamaz, yasak. İşinden olur. Her şeyi paylaşabilirsin onunla.
Çok yanlış yapıyorsun. Belki henüz annelik duygusunu hissedemiyor olabilirsin. Fakat sen ne hissedersen, bebekte aynısını hisseder. Eğer ki bebek istenilmediğini hissederse sana bağımlı olmayacak, sözünü dinlemeyecektir. Ona o şefkati sevgiyi hissettir. Belki bunu dokunuş olarak yapamazsın ama bir kaç tatlı sözle bebeğini mutlu edebilirsin. 4 ayın kalmış lütfen hamileiliğin tadını çıkar. Mesela onunla iletişim kur. Kız mı erkek mi bilmiyorum.
Buğün ne yiyelim kızım/ oğlum de
Çok kararsızım hangi renk kıyafet giyeyim?
seni çok seviyorum sana çok güzel anne olacağım ve hep yanında kalacağım de
bunları hepsini o küçük meleği hissettir.
Sen o bebeği plansız diyorsun ama Allah öyle demiyor. Bu yüzden o bebeği şimdiden kalbinle sev.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya ben bebeğimi seviyorum okumadın mı yazdıklarımı onun için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum dar gün parası diye sakladığım parayı bile bozdum ona kıyafet almak için kendime hamile kıyafeti almadım hastanede giymek için gecelik almadım hep bebeğime alıyorum. Ona muzikler açıyorum sağlığı için sevmediğim şeyleri yiyorum sırf bebek gelişsin diye. Tek sorun konuşamıyorum işte utanıyorum galiba. Yani elimi karnıma koyup konuşmak saçma geliyor deli gibi görünüyorum sanki. Yanlızkende yapamıyorum bunu. Günde 3 kere duş alıyorum mesela bebekler severmiş öyle şırıl şırıl ses napim elimden geleni yapıyorum seviyorum bebeğimi orada sorun yok
Filmler abartıyor. İlk bebekte zaten bu hisler normal hiç tatmadın bu duyguyu sonuçta. 2. ve 3. cocukta da aynı oldu bende ama 4. ve 5. aylarda hareket etmeye başlaynca hisler azda olsa değişmişti. İlk cocukta kucağa alana kadar robottum ben
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Normal demi yani bende sıkıntı yok? Nasıl hissediyorum biliyor musun sanki çok kötü bi anneyim gibi ve daha annelik tatmadım bile elimde olmayan bişey için kendimi yargılıyorum. Teklemeler son 2 haftadır başladı o tekmeleyince bende karnıma hafifce pat par yapıp karşılık veriyorum ama işte aaa tekmeledi diye çığlık falan atmadım hiç. Umarım doğunca düzelir bu durum
Hormonlar aşırı duygusallığa sebep olur. Demek ki sen de böyle bir etkisi yok.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haklısın yok duygusallığı bırak maşallah bunca zaman bir kere bile olsa ne mide bulantısı ne baş dönmesi ne aşerme hiç bir şey olmadı. Bir arada bunu taktım kafaya ben neden hamileliğimi normal zamanım gibi yaşıyorum diye 😅 iyi mi kötü mü bilmiyorum ama hayatımda karnımın büyümesi dışında hiç bi şey değişmedi. Ondan adapte olamıyorum belkide