Bebek büyütmenin altın kuralı var mıdır. Varsa nedir?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Bebek büyütmenin altın kuralı var mıdır. Varsa nedir?
#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
İlk kural, bilgili ebeveyn olmak. Bebek büyütürken yapılan klasik hataları, yapmamak, örneğin sallayarak uyutmak, bebek ağladığında hemen kucağa almak, anneyle aynı yatakta uyutmak vb gibi. Bebeğine karşı ilgili ve şefkatli olmalı. Bebeğin sağlıklı büyümesi için bebek beslenmesini iyi anlaması gerekiyor. Ek gıdaya geçişte 3 gün 3 kaşık kuralını bilmeli hangi besinler bebeğe dokunuyor, hangisi alerji yapapıyor denemek için bu kural önemli!
En önemlisi bebeğe sert çıkmak
Senin cocukların var mı?
Yok öğretmenim ordan biliyom
Evet çünkü kitap gibi yazmıssın. Ama şunu belirtiyim uygulamada bunlar bu şekilde olmuyor. Klasik hatalar dediğin şey cocuğun temel ve güven ihtiyaçlarını belirliyor sana kalsa mesafeli ebeveyn olunur. Bu nesilden ne beklenilir. Sanada kızmıyorum sakın yanlış anlama, benimde cocuğum olmadan senin gibi düşüncedeydim çünkü sürekli araştırırdım ama Şu an 2 çocuğum var hesap çarşıya pek uymadı. Buda benim bilincsiz olduğumu göstermiyor
Söylediğim çocuk büyütürken ki klasik hatalar, ağladığında direkt kucağı alma. Ağladığında direkt kucağı alma yerine ten temasında bulunup, nini söyleyip ona seslenip onu rahatlatabiliriz. Yani direkt ağladı, hemen kucağı alma yerine onu rahatlatmak. Uyuturken sallama yöntemi sağlıklı değil. Bu doktorlar tarafından da önerilmiyor çünkü sadece bebek sersemleştirerej uyutmaya çalışıyoruz ve cahilce. Ve ikinci olarak da bebekler anneyle birlikte uyumazlar. Çok görüyoruz. Anne bebeğini emzirirken uyuyakalıyor ve boğulan bebekler olabilir. Ve aynı odada büyüdüğü, aynı odada bir süreden sonra da farklı odalarda olması gerekiyor. Çünkü bebeğin kendi gelişimi ve bireysel gelişimi açısından da önemli.
Çocuk büyütürken başka klasik hatalardan da gürbüz çocuk sağlıklı olur düşüncesi. Yani bebek kiloluysa sağlıklı olur. Aslında bebeğin kiloyla sağlıklı olmasıyla bir ilgisi yok zayıf , bebek de sağlıklı olur. Önemli olan sağlıklı beslenmesi ve sağlığının yerinde olması.
Ve son olarak, bunu eklemek istiyorum. Kitaplardan okuduğumla konuşmuyorum. Tecrübe olarak da konuşuyorum. Çünkü ben bu bölümü okurken aynı anda abimin kızında baktım öğrendiğim bilgileri denedim. Ve tecrübeliyim de bu konuda. Sadece kitaptan okuyarak konuşmuyorum.
Emeğin için tşkler yordum seni..
Sevindim senin adına. Umarım harfi harfi kendi cocuklarınada uygularsın. ☕️🌙
Herkes anne olmamalı önce eğitim alıp sonra çocuk doğurmali
Orası öyle tabi. Umarım sen çok bilincli bi Anne olursun 🌙
Nasip belkide hiç çocuğum olmaz kısırımdır. iyi geceler
Nasip tabikide, evrene güzel mesajlar bırakmak gerekir. 🙋🏻♀️
@Matmazel58 iyi geceler hanımlar
Sabır derim. Çünkü bazen öyle anlar oluyor ki bunalmış oluyorsun yani bunu yaşamayan gerçekten bilemez. Sabırsız olsan bile sabretmeyi öğreniyor insan. Birde kurallara olan tutumun mesela telefon veya tablet yasaksa yasaktır. Sussun, dursun diye bunu tolera edersen artık o kurallıktan çıkar, bu sefer çocuk kendince şunu diyecek ‘ben ağlarsam veya yaramazlık yaparsam, bana istediğimi verecek.’ Ondan dolayı yasak olan yasak olmalı.
Doğru yaşamadan bilmek zor
İnsan olmayı ve saygı göstermeyi öğretmek. Şimdi ki nesil saygısız ve terbiyesiz nesil maalesef. Büyüğüne Sen diye hitap edilmez. Benimle böyle konuşulunca yatırıp s. ki veresim geliyor! Gelemiyorum böyle gevşekliğe. Bende çocuk oldum ama böyle benden büyüklere senli benli konuşmadım. Edep, Ahlak, Terbiye, Görgü, Saygı her şeydir.
Artık saygıdan eser kalmadı
Cevap
15Cevap
Bebek büyütmenin altın kuralı olarak genellikle bebeğinizi sevgiyle, şefkatle ve sabırla büyütmenin önemli olduğu söylenir. Bebeklerinizi sevgiyle kucaklamak, ihtiyaçlarını zamanında karşılamak ve onlarla iletişim kurmak çok önemlidir. Ayrıca bebeğinizin sağlık ve güvenliği için düzenli olarak doktor kontrollerine gitmek ve beslenme düzenine dikkat etmek de büyük önem taşır.
Aynen sevgi olmadan olmaz
Her ne olursan ol bi çocuk gelişimci bir öğretmen veya bir anne olarak diyorum ilgi sevgi çocuk kısmı sevgi ile büyür altı temiz karnı toksa ve kendini güvende hissetse yeter ve sabır da gerekli bir unsur bir bebeğin küçüken bilişsel gelişimine ne verir sen ilerde onu alırsın şu an bu kadar çok abaza varsa hepsinin tek sebebi tuvalet eğitiminde ve anal oral dönemde bilinçli anne ve baba gözetmen olmadığından dır
Ne olursa olsun bebeklerin çocukların başını okşamak gerek
Sana ait değil muhtaç olduğunu ve onun da bir birey olduğunu unutma. Sev, gerçekten karşılıksız içten ve saf duygularla sevgini göster.
En önemli şey o.
Aynen iyle
Altın kural sabır galiba benimde küçük bir oğlum var ellerinizden öper😊. Sabrımı çok sınıyor hareketli söz dinlemiyor yavrucağazım.
Sen sabretmek ne demek kitabını yazmış olmalısın
İlgi sabır fedakarlık sevgi birde en önemlisi cocugun yetsebilcegi güzel bir imkana ve ortama sahip olmak...
Aynen öyle
Hayırlı anne-baba olabilmek en evvelinde, sonrası için gözün gibi koruyup kollamak ve en iyi şekilde büyütmek.
Aynen 🙃
Vatana millete hayırlı bir evlat olması için şımartmadan ve özgüvenini kırmadan dengede tutarak yetiştirmek
Kesinlikle 🙃
yorumlar çok faydalı oldu, iyi ki sormuşsun bu soruyu. 🙏🏻
Rica ederim bilgi edinmek güzel oluyor
Bence en büyük altın kural örnek teşkil edecek ahlak da ebeveyn olabilmektir
Kesinlikle 🙃 ahlak olmadan hiçbir şey olmaz
Amin amin
En önemlisi. . sabır.. ikincisi sakın kalmak
Sakinlik çoğu zaman çok işe yarıyor
Altın kural bilmemde büyütmek çok zor sabır işi
Kesinlikle 🙃
Bebeğin hem zihinsel hem de fiziksel gelişimi için ekrandan uzak aktiviteler yaptırılmalı
Aynen dikkat etmek gerek
Bebek büyütmenin bir altın kuralı şefkat ve sevgi ile o çocuk zaten mutlu bir hayat sürer ve büyür
Aynen iyle
sağlıklı beslenmesi, ve psikolojik açıdan güçlü çocuklar bireyler yetiştirmek
Kesinlikle
Çok sabırlı, dikkatli, titiz olmak gerek.. devamlı dikkatiniz bebeğin üzerinde olması şart..
Sakin olmak. Bağırıp çocuğu korkutmayip özgüvenini bebeklikten kırmamak. Sev bol bol.
Aynen bebeğin olduğu evde kavga olmamalı
Vardır gadası ama ben bilmiyorum..
Anladım
keşke şöyle güzel ve masum kaslak
Aynen
Bebek olunca kurallarda gelişir galiba
İlla ki
Bebek yapmamak en faydalısı..
Hadi oldu diyelim
İlk cocuk kek hamuru gibidir. ilk kez denedigin icin tam olarak istediğin gibi olmaz. Ebeveynler ikinci cocukta ilk cocuktaki hatalari yapmiyor boylece sonraki cocuk daha saglikli gelisiyor. Cocuk yapacak olsaydim bir sürü cocugu olan ebeveynleri rol model alirdim ve anne karnindan itibaren cocuk gelisimi hakkinda kitaplar okurdum. İlk cocukta surec basarili yonetilirse ikinci de kolay olurdu…
Çok haklısın
Bence bebeklere sevgiyi hissettirmek çok önemli
En büyük mesele bu zaten
Bence bu olabilir
Canın sağolsun
İlk kural kesinlikle sabırlı olup sebat etmek.
Kesinlikle
Her istedini almamaktır
Aynen hazıra konmamali
Destek ve sabır olunca her şey hallolur
Aynen iyle
İlgi ve sabır ikisi çok zor cidden
İlgi olmadan hiçbir şey olmuyor 🙃
İlişkilerde de öyle😄
Ona ne şüphe 🙃
Fedakarlık ve anlayış bence
Olabilir mantıklı
Senin var tabi benim yok bilemiyom
Herkesin vardır
Çocukla empati kurabilmek onun da bir birey olduğunu unutmamak.
Fazla bilgim yok, ama bence en önemli kural sabırlı olmaktır.
1,5 yaşında bir kardeşim var, oradan biliyorum.
İyi bir ebeveyn olmak. Rol model olmak her anlamda. Ağzından çıkan kelime bile önemli
Birinci kural asla yalnız bırakmamak
Kesinlikle 🙃
Sevgi dolu olmak
Evet
Soğukkanlı olmak
Aynen
Sakın olacaksın
Aynen
sabır 😀
Doğru 🙃
Vardır.
İlla ki