Ezgi Mola, 4 aylık oğlunun bakımıyla kendisinin ilgilendiğini ve henüz bakıcı tutmadığını açıkladı. Sizce bir noktadan sonra bakıcı gerekir mi?

Ezgi Mola, 4 aylık oğlunun bakımıyla kendisinin ilgilendiğini ve henüz bakıcı tutmadığını açıkladı. Sizce bir noktadan sonra bakıcı gerekir mi?

Diğer annelerin de bu kadar çok parası olsa işe gidipte çocuğu bakiciya emanet etmez zaten. Ayrıca ezgi molanın hem cocuk baktığını, hem evde temizlik yaptığını, hem yemek yaptığını hemde her gün işe gidip çalıştığını sanmıyorum.
Bir sürü para var. Çalışmaya bir süre ara verebilir. Çalışmadığı süre boyunca ekonomik olarak etkilenmez ama bu diğer annelerde maalesef mümkün değil.
Bebeğe kendisi baksa da yemeğini pişiren, Evi temizleyen mutlaka birileri vardır. Diğer annelerde de bu imkan olsa çocuğu bırakıp işe gitmez. Yemeğini temizliğini de yapan olsa sadece bebeğiyle ilgilenir. Boyle ünlü kişilerin bu konularda yorum yapması gerçekten komik oluyor bazen. Hakli olabilir ama normal vatandaşa uyan şeyler değil bunlar.
Normal kadın vatandaşlarımız, annelerimiz 10 parçaya bölünmek zorunda kalıyor. Hem çalışacak, hem çocuğa bakacak, hem isten sonra eve gelip yemek hazırlayacak, hem Evi temizleyecek. Turk erkekleri zaten ortada yok bu konularda. Yığınla iş kadina kalıyor.
Diğer annelerinde bu imkanı olsa keşke. Bende isterdim çok param olsun, işe her gun gitme derdim olmasın, yemeğimi temizliğimi birileri yapsın. Benimde görevim sadece bebeğimle ilgilenmek olsun. Ama bizde olmuyor böyle şeyler.
Bekarım ve sırf bu yüzden evlenmekten çekiniyorum. Aylık 35 bin maaşım var. Çalışmasam dert çalışsam dert. Turk erkeğiyle evlensem dert. Çalışsan da evde yemek bekler, temizlik bekler, misafir gelir. Her sey kadina bakiyor. Bir de bu yuklerin üstüne cocuk yap ona bak. Onda da işi bıraksam mı bırakmasam mi. Bıraksam kocam olacak kişi her masrafımı karşılayacak mi yoksa harcıyorsun diye sürekli başıma mi kalkacak?
Evde ben bebekle ilgilenirken yemeğimi önüme koyacak, etrafı toplayacak kimse olmayacak. Oturup her şeyi halletmem beklenecek ve zaten otomatik bu isler bana kalacak.
Sonra yorulduğunu soylesen, destek istesen bir de anne olmak kolay degil olmasaydın o zaman diyecekler. Şu dünyada ozellikle turkiyede gerçekten kadınin zengin olması gerekiyor. Calisacaksan 3-5 kuruşa degil baya bir paraya çalışacaksın.
Boyle istedigin zaman işi bırakıp maddi kaygın olmadan kenara cekilebileceksin. Yanına da kaynana, anneni falan değil. Bir-iki kadın tutacaksın. Yemeği, temizliği halledecekler. Sende mis gibi bebeğe bakacaksın sadece. Yorulmadan yipranmadan,10 kola bölünmeden hayatın tadına vararak yaşayacaksın, bebeyi de boyle buyuteceksin.
Ama normal halk için devlet memuru olanlar ya da diger islerde böyle 35-40 bin lira alanlar için bu hayat zor. Evlenmeyi de bu yuzden erteliyorum acikcasi. Kocana bu islerde destek ol desen olmaz. Turk erkekleri bir tek çalışma sorumluluğunu alıyor cogunlukla.
Bakiciya versen için el vermiyor, hadi verdin diyelim 3 kuruş maaşını bakiciya vermiş oluyorsun sana bir şey kalmıyor. Her türlü sıkıntı gerçekten. Kadın olmak zulüm.
niye ama
Annelik doğumsal yahut hormonal bir şey değil annelik içgüdüseldir. 4 aylık bebeğine kendisi bakmak istemesi için sadece o annelik içgüdüsünü taşıması yeterli. Böyle güzel örnekler olduğu gibi kötü örnekler de var. Maalesef ki her kadında o içgüdü yok keşke her kadında olsa ama kadın 9 ay karnında taşıyor canından kopuyor ama terkediyor gidiyor bebeğini. Annelik içgüdüsü olmadığı için terkediyor terkedenler Keşke hiçbir çocuk anne sevgisinden mahrum büyümese. Benim çok hassas olduğum bir konu bu bizzat şahit olduğum için. Annesinin terkettiği yeğenimden, bugün bir kadın geldi annem gibi kokuyordu cümlesini duyduğumdan beri o içgüdüye sahip olmayan her kadına küfrediyorum. Küfrediyorum evet kimsenin bir çocuğa bunu yaşatmaya hakkı yok Yarım saatlik 1 saatlik zevklerin bedellerini küçücük bedenlerin ödemesi büyük haksızlık
Bakıcıyla büyüyen çocuklar sevgiden eksik büyüyor. Mümkünse anne çocuğunu kendi büyütmeli. Çalışan annelerin anneanne veya babaannesi yardımcı olmalı. Aksi durumda bakıcıya bırakılarak büyütülen çocuğa haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
Kendi anne babalık duygusunu yaşamak için bencillik yapıldığını düşünüyorum. Bir şeylerden ödün verilip annenin çocuğuna kendisinin bakması taraftarıyım. Anne sevgisiyle büyüyen çocuk daha sağlıklı ve ruhsal olarak daha mutlu oluyor.
Kadın zaten niye bakıcı tutsun ki parası var pulu var çalışmayı da çok ihtiyacı yok kendi çocuğunu kendi büyütmek istiyor Bence en güzeli bir çocuğun anne sevgisi ile annesiyle beraber büyümesi Bence daha güzel
Cevap
32Cevap
Evet ben de güvenmem kesinlikle
Kimseye güven olmaz insan evladını annesine kardeşine bile bırakamazken bunlwr 7 yabancıya bırakıyor bir de başka milletten işe alıyorlar kendi evladına bile merhamet etmeyen kadınlar varken kendi çocuklarını yabancıya bırakıyorlar bunların hepsi yalandan anne Google annesi çoğu bi boka yaramazlar
Anne olmak çok zor tüm ömrünü çocuğa adamanı bekleyenler çok. Bakıcı kaliteli ve güvenilir bir çalışan olarak gerektiğinde destek olmalı. İlk doğurduğu andan itibaren çocuğa adanmış birine dönüşmek hem kadınlara haksızlık hem mantıklı değil, bu yaklaşımın üstün tutulması bağnazlık ve câhillik resmen. Kadının doğum sonrası anneye dönüşüp kalması kadına şiddetin bir türüdür çünkü kadın hayatta sadece anne değildir.
Tabi ki çok doğru bakıcılar çocuklara neler neler yapıyor tabi ki çok güzel bakan eğitimli olanlar da var ama kötüsüne denk gelme ihtimali de her daim var
Doğru söylemiş, tebrik ederim.
Bir bakıcı, asla ama asla annenin yerini ne doldurabilir ne de yerine geçebilir. Anne sevgisindeki koşulsuz olma durumu, bakıcıda olmaz. (İstisnalar kaideyi bozmaz.)
Bir noktadan sonra bakıcı gerekir. İyi bir proje geldiğinde mecburen bakıcı tutar ama bence de hele o yaştaki bebeğin bakıcıya değil annesine ihtiyacı var. Hiç kimse anne gibi olmaz.
Çalışan anne-baba varsa ve bırakacak aile üyesi yoksa çocuk da evde tek kalamıyacağına göre tabi mecbur. Ama son seçenek olur
Annelik içgüdüseldir, kendi doğurduğu çocuğa kendi bakmak istemesi gayet doğru ama evinin bütün işlerini de yapıp üzerine bir de çocuk baktığını sanmıyorum. Elbette yardımcısı vardır.
Tabii ki bakıcı bakamaz kendi gibi. Sinirler bozulunca sert hareketler başlar, tartaklamalar başlar , hele bir de çocuk daha konuşamıyorsa saç kısmına patlatır bi tane. 👍🏻
Haklı, bir çocuğun en çok ihtiyacı olduğu mutlu bir aile tablosudur. Sabahtan akşama kadar bakıcıya emanet edilecekse bence çocuk yapmanın anlamı yok.
Bir anne olarak kesinlikle katılıyorum. Mecburen bakıcıya baktıran insanlar var ama kendi büyütmesi bizzat ilgilenmesi daha iyi
O çocuğu yine geliştirip, bir kültür seviyesi almasına sebep olacak olan kişi anne'dir. Açıklamaya katılıyorum.
aferin abla sen ilgilen anne evlat yetiştirmek gerekir küreselciler yüzünden kadın modernleşme projesi dünya nüfusu azaltma
Olabilir tabiki demekki cocuguyla kendisi ilgilenmek istiyor
İşte gerçek bir anne... Ellerinden öperim böyle annenin...
Evet katılıyorum
Sadece bana yardım etsin ama temamen çocuğumu kimseye bırakmam 😏😏😏
Evet katılıyorum. İlerde benim de çocuğum olursa kendim dışımda eşime bile zor emanet ederim.
Sonunda doğru konuşan bir ünlü. Baya katılıyorum hem de, hiçbir bakıcı anne gibi olamaz.
Çocuk bakıcı ile sağlıklı bir şekilde büyümez zatan. İlla bir yerde eksik kalır.
Doğru demiş bir çocuğa annesi kadar hiç kimse güzel bakamaz o sevgiyi veremez
Ezgi mola diyorsa dogrudurvkadini ne zaman gorsem bir mola veresi geliyor insanin 🤭😄😄
çocuk kimden, kart kadın doğurursa çocuk sakat olabilir
katılıyorum çocuğunu bakıcıya bırakıyorsan her türlü riski kabul ediyorsun demektir
Maddi. imkani rahatsa çalışmaz bir süre kendisi bakar o kokuyu cekmedikten sonra, bir çok anına şahit olamadiktan sonra niye dogursun ki haklı.
Ezgi Mola doğru bir noktaya temas etmiş ben olsam kımseye güvenemem
Çocuğunuzu yetiştiriyorsanız kesinlikle bakıcıya gerek yok yok çocuk değil de robot yetiştiriyorsanız bakıcı şart
Kendi çocuğunu kendi büyütmek istemesi her an yanında olmak istemesi normal. Zaten kariyerine devam etmek için bir yerden sonra mecbur bakıcı tutacak.
Hayır bir bebeğe annesi bakmalı bu her türlü kariyerin , işin , makamın üstünde
Hiçbir bakıcı anne yerini tutamaz katılıyorum
Kendi baksin napcak bakici makici
Kesinlikle katılıyorum
Tabikide bir bebeğe anne kadar kimse bakamaz
Evet sonuçta anne bir başkadır
bence son derece haklı ve tatlı bir kadın 😂😂😂
E haklısın tabiki annenin yerini kim tutabilir.
Katılıyorum, çok tatlı kadın ya.
Analık yapsın parası da var bırak
4 aylık bebeğe de bakıcı tutulmaz zaten
Şartlar el veriyosa bakıcı şart valla 😅
Eet haklı. Güvenemem sahsen çocuğum olursa.
Bence herkes kendi bakabilir bakıcı gerekli değil
Bir noktadan sonra gerekirse tutar.
tabikide doğru ana gibisi var mı
Bakamaz
Eee? Ne yapsın millet isi birakip cocuk mu baksin?
Herkes anne olamaz anne olmak bunu gerektirir
Zengin kadın bakıcıya vermiyo helal olsun
Doğru söylüyor.
Katılıyorum.
Haklı
katiliyorum
Haklı kadın
katılıyorum
Annelik duygusu...
çok doğru
Haklı mk
Haklı elbette