Özellikle bebeklerimizde hijyen ve temizliğe ekstra önem vermeliyiz. Siz ne gibi hijyen kurallarına dikkat ediyorsunuz? Yapmazsam olmaz dediğiniz neler var?

Özellikle bebeklerimizde hijyen ve temizliğe ekstra önem vermeliyiz. Siz ne gibi hijyen kurallarına dikkat ediyorsunuz? Yapmazsam olmaz dediğiniz neler var?
Elbette dikkat ediyorum. Altını sık sık değiştirmek lazım, kirli bezini çok bekletmemeye özen gösteriyorum. Birde eğer mağazadan yeni kıyafet aldıysam yıkamadan asla giydirmem. Birde biberon ve emziklerine ekstra özen gösteriyorum. Hijyen açısından ayda bir ocakta suyun içinde bir süre biberon ve emziklerini kaynatıp kullanmakta fayda var.
Ya bununla ilgili geçen instagramda bir videoya yorum yaptım, yemediğim hakaret kalmadı 😬 kadın bebeğine kendi yüzünü yalamasına izin veriyordu. Suratındaki bütün tozu kiri mikrobu aldı bebek. Çoğu insan bunda hiçbir sorun görmüyor hayret ettim. Bebeğin kadından çıktığını ve çıktığı yerin de o zaman pis olacağını söyleyecek kadar hijyenden, ph'dan probiyotikten haberi olmayan a*ptal insanlarla tartışmak zorunda kaldım 😅 en çok dikkat ettiğim ağzına soktuğu/sokacağı şeylerin hijyenik olmasıdır..
Cevap
3Cevap
Tabikide ediyoruz. Bezini bile sık sık değiştiriyorum kuru olsa bile pişik olur terler bir şey olur diye korkuyorum. Hatta yeni molfix bezlerine geçtim daha ince nefes alıyor diye. Temiziliğin şakası olmaz.
Hiç bi bebeğe bakmışligim yok
Evet ediyorum tabi ki de
Evet dikkat edilmesi gerekir
Ediyorlardir tabi