Örümcek Adamlı şampuan bile aldım ikna edemedim 🥺

•Duşu nasıl sevdirebilir, nasıl ikna edebilirim? 💜
Örümcek Adamlı şampuan bile aldım ikna edemedim 🥺

•Duşu nasıl sevdirebilir, nasıl ikna edebilirim? 💜
Bence onunla konuşmayı dene.. 3 yaşında ki çocuklar genelde duş almayı pek sevmezler. sen yanında olursan konuşursan rahatlayabilir.. ona temizliğin önemini öğret.. bunun onu daha mutlu edeceğini daha iyi görüneceğini ve insanların onu seveceğini gibi şeyleri söyle bence dikkat eder çocuklar buna. ya da ödül verebilirsin ama alışır bu sefer de
Hepsini denedim 🤦🏽♀️
Dün senin sorundaki görüşümde de belirttim, çocuğun her istediğine izin verilmemeli veya çocuk anladığında her istediği yapılmamalıdır. Tamam bebeğe kıyamıyoruz ama bu şekilde devam edilmesi çocuk büyüdüğünde sıkıntı oluşturacaktır, okul hayatında bile sıkıntı olabilir. Gerekirse ağlayacak ama yapması gerekenleri yapacak, yapmaması gerekenleri yapmayacak..
Size katılmıyorum. Bir çocuğu ağlaya ağlaya yıkamak ona trajedi yaşatmaktan başka bir şey değil. Ikna edip bir şekilde duş aldırdım sonuçta 2 3 gün geç duş aldı diye küflenmedi 🤦🏽♀️
Sevmesi gerekli mi? Banyo yapmak bir mecburiyettir. Bunu ona hissettir ve seçme şansının olmadığını anlasın.
Seçme şansı olduğunu hissederse banyo konusunda direnişe devam eder
Cevap
9Cevap
Oyuncak falan götür bizim. çocuğun küvetinde top falan var onunla. oynuyor 2.5 yasında hala seviyor duşu
Duş oyuncakları var kuvette ya gel istersen tabancalarınla su savaşı yaparız diyorum ona bile tav olmuyor 😂
Kerata ya bak çocukların bi günü bi gününe tütmüyor. zaten yaa maşallah bizimkinden oyle. sorun yok insallh olmaz zor yikariz sonra😃
Oyun oynamak lazım. Biraz daha keyifli hale getirmek faydalı olabilir
Gel duşta su savaşı yapalım diyorum ona bile tav olmuyor 🤦🏽♀️
Bence sevdiği arabası olur ayısı olur onu kirlendi beraber ikinizide yikayalim deyip duşa sokup yikayabilirsiniz. Ayı kötü kokmuş deyip ikna edersiniz
oğlum de kendi isteğinle duş alırsan beni üzmezsem seni 18 yaşında evlendiririm de :)
Kafalar zehir 😂
😅😊
çocuktur inanır kendi duşunu alır :)
Duş meselesini hallettik beraber duş alıyoruz su savaşı yapıyoruz 😂
aferin size buna sevindim 😅
Bu oğlanlar hep inat 😁
Oğlun kaç yaşında
3 yaşında
Ben o yaşta kendi banyomu kendim yapıyordum. Bence biraz özgür bırak
Kimse 3 yaşında kendi duş alamaz. Salla salla
Sanki yalan borcum var ya cevaba bak
anasın sen başarırsın yine :D