Odasını ayırdık, yalnız hissetmesin diye uyku oyuncağı koydum yanına. Yatırıyorum, bir saat elinden düşürmüyor. Uyku da uyumuyor. Elinden alsam ağlayacak. Nasıl çözeceğim ben bu problemi 😅🤦🏻♀️?
Bebeğim uyku oyuncağını elinden bırakmıyor, nasıl kendi kendine uyumasını sağlayabilirim?
Çocukların bağlandığı böyle nesneler olması normaldir. Odasında ve desteksiz uyumak için çok küçük olduğunu görüyorum. Oğlum 3 yaşında odasında uyumayı kendisi istedi. Beşiğinde ama aynı odada uyuyorduk öncesinde. Sonra tamam dedim ve o günden sonra hep odasında uyudu. Başlarda beşiğini sallayarak uyuyordu, bir kaç hafta sonra anne sırtımı kaşır mısın dedi ve bir kaç hafta böyle uyudu. Şimdi ise desteksiz sadece ben ona kitap okurken uyuyor. Ama ona hiç bir şeyi dayamadım. Her şey kendiliğinden gelişti. Sizin de zamana birakmanızı tavsiye ederim. Dayatmalar çocuğa bir şey kazandırmaz. Kendisi hazır olmalı.
Ben hamileyim, ikinci bebeğim doğacak. Mecbur ayrı odada yatırmak zorundayım şu an. Alışması lazım yani bir an önce. 1 yaşında, korkmuyor falan ama uykusu çok hafif ve kısa süreli. Aslında tek sorun bu.
Uyku oyuncağını elinden almayın ama uykuya dalana kadar siz yanında oturun. Bir süre bu şekilde devam edin ki odasında güvende hissetsin. Böylece uyku oyuncağıyla oynarken uykuya dalmaya başlayacaktır zamanla.
Odayı ayırdıgınız icin kendini guvende hissetmiyor ve anakucagı benzeri oyuncagına sarılarak sakinlesiyor. Aldıgınızda panige girer ve ortalıgı birbirine katar