Tuvalet eğitimi almamış çocuklar kreşte tuvalet eğitimini tamamlayabilir mi?

Tuvalet eğitimi almamış çocuklar kreşte tuvalet eğitimini tamamlayabilir mi?

Cok mecbur degilseniz ( calisan anne, hasta vs) bunu cocugunuza yapmayin. Staja gittigimde kucuk yas grubunda bir cocuk vardi aslinda tuvalet egitimi vardi ama cok sik altini kirletiyordu.
Bu durum onda utangaclik cekingenlik yapmisti. Hatta ogretmen bile aras yine mi altina yaptin dolabindan cantani al kos fatma teyze degistirsin diye sinifin icinde kac kere soylemisti. Ve degistiren kisi de bazen kiziyor diger cocuklarla kiyasliyordu. Bak o yapmiyor sen yapiyorsun kac yasina geldin ayip erkek adam yapmaz vs vs. O kadar egitim almis ogretmenlerde o kadini kenara cekipte hayirdir sen ne yapiyorsun o cocuk demiyorlardi. Tabi her kurum her insan onlar gibi olacak degiller. Insanina denk gelmek lazim. Ama oda bizim ulkemizde biraz zor. Cunku artik insanlar yaptiklari ise saygi duymuyorlar kaldi ki kucuk cocuga cocuk diyip geciyorlar.
Velhasil kelam ben cocugun 6 yasindan once okul ortamina girmesine karsiyim.
Seninle hemfikirim. Çok yakın bir arkadaşım konuşma becerisi gelişsin diye çocuğunu daha 2 yaşında tam gün kreşe verdi. Çocuk tuvalet eğitimi almamıştı ve okulda ne yaşadıysa tuvaletini 4 yaşına kadar öğretemediler. Çokta bilinmiş tanınmış bir kolejin kreşine vermişti normalde çıkış saati 5 bir gün çocuğu erken almaya gitmiş çocuğu diğer çocuklardan ayrı bir tane çocukla beraber başka bir sınıfa kapatmışlar sınıfın düzenini bozuyorlar diye. Çocuğun zaten konuşma yetisi de yoktu okulda yaşadıklarını dile getiremiyordu. Üstelik merdiven altı bir kreş falan da değildi burası Türkiyenin her ilinde zincirleri olan kurumsal bir okuldu. Kucakla para verdim denir ya tam öyle yani.
Bana anne çalışmıyorsa zorunluluk dahilinde değilse çocuğu maks Hadi anaokulundan bir dönem önceki 5 yaş sınırının altında kreşe vermek bencillik olarak geliyor.
Kesinlikle oyle. Şu an yurt disindayim ve 1 yasinda oglum var. Burada en gec 3 yasina kadar bezi birakip gondermek zorunlu aksi taktirde aileye ceza veriliyor hatta cocugu elinden dahi alma durumlari olabiliyor (allah korusun hastalik rahatsizlik vs durumlarinda bezi birakamamissa gibi istisnai durumlar haric) gorduklerimden sonra gondermek istemiyorum icim icimi kemiriyor erken diye ama bir yandan da burasi turkiye degil oyle bir durumda o hocayida calisanida topa tutarlar biliyorum 🙄
Bilmem şimdiye kadar tuvalet eğitimi almadan çocuk salmadim ama bu üçüncü çocuğum tuvalet eğitimi olmadan Anna okula gidecek orada eğitim olacak mı bilgim yok ama eve geldikçe her zaman ki gibi eğitim vermeye denicem olmasa önümüzdeki yıl öğrenir gider öyle bezle 🤣
Çocuklardan görüp belki yapma isteği artabilir fakat bunu görmek çok yeterli olmaz farklı bir ebeveynden yardım almak istemezler.
Ha akıllarında kalırsa eve gelince anne çiş der 😅
hayır ben olsam yollamam bakmıyorlar yetişemiyorlar çok sıkıntı hem hijyen hem sağlık hemde çocuklar alay ederse geri dönülmez piskolojik yaralar olabilir
Cevap
1Cevap
Bence öğretmene bağlı biraz da ama neden olmasın alınabilir.
Bence çok saçma olur oradakiler öğretmen tuvaletle uğraşmak zorunda değiller
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?