Hasta ya da altına kaçıran bir çocuktur diye düşünüyorum. Bilmiyorum öyle mi? Altına kaçırma durumu varsa eğer, gece sürekli tuvalete kaldırılmalı. Tabi ilk önce doktora gitmeli. Bir yerde okumuştum. Bazıları tuvaletinin geldiğini anlamıyormuş.
1
4 Yorumla
Soran
2 ay
Psikolojik bir durumdan dolayı böyle, sadece gece değil 7/24 bezli
Benim profilim gizli değil ki, ciddi bir soru olduğu için gizlemeye gerek duymuyorum. Amacım dalga geçmek değil. Ama herkesin görebileceği bir yerden de bu özel durumu paylaşmayı doğru bulmuyorum
Bu sorunun neden bu kadar uzandığı belli oldu bilinçsizlik. benim tanıdıgim biride böyle durum yaşadı ve psikiyatri de ilaç tedavisi gördü altı ayda bitti bütün sorunlar
hayır diyorum ki köpek olsa büyük olunca tuvalet eğitimi vermekte zorlanılır ama çocuk için tam tersi asıl 3 yaşındakine bunu öğretmek zor ama büyükse ilk seferde öğrenir
Anladım. Baya büyük normalde öğrenmesi gereken yaşta öğrenemediği için acaba şimdi öğrenebilir mi diye sordum. Yani tuvalete karşı büyük bir ön yargı ve hatta korku var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
1Görüş
Büyükse anlaması daha kolay olabilir. Eğer süreç zorlayıcı ise destek almak uzmandan en iyisi
ya büyükse daha kolay olur
Çok zor gibi
Hasta ya da altına kaçıran bir çocuktur diye düşünüyorum. Bilmiyorum öyle mi? Altına kaçırma durumu varsa eğer, gece sürekli tuvalete kaldırılmalı. Tabi ilk önce doktora gitmeli. Bir yerde okumuştum. Bazıları tuvaletinin geldiğini anlamıyormuş.
Psikolojik bir durumdan dolayı böyle, sadece gece değil 7/24 bezli
Hasta ise çaresi yok. Sağlığı yerindeyse, zamanında tuvalete alıştırılmadıysa baba ya da abi öğretmeli.
Farklı bir durum. Tarif edemedim.
Açıklamayı yazdım
tvalet eğitimi dediğin nedir qwqw :D youtubeden izletir vea internetten resimlerle anlat sıçarken oturucak işerken ayakta durucak kanka
ne kadar büyük çocuk
Baya büyük 😔
7 8 yaş gibi mi
18 desem 😔
:o
neden ki
Evet garip bir durum biliyorum, uzun hikaye aslında açıklaması zor
bence yalan söylüyorsun sen kimse öyle olamaz
Hayır yalan söylemiyorum. Dediğim gibi bir açıklaması var özel bir durum
anlat o zaman sırf burada kimlikler gizli diye herkes farklı takıntılar sunuyor inanmıyorum kim bilir ben şu an kiminle konuşuyorum ya offfff
Benim profilim gizli değil ki, ciddi bir soru olduğu için gizlemeye gerek duymuyorum. Amacım dalga geçmek değil. Ama herkesin görebileceği bir yerden de bu özel durumu paylaşmayı doğru bulmuyorum
ne yani sana takip atsam anlatacak mısın önüne her gelene sorunlarını anlatır mısın böyle saçma sapan
Önüme gelene neden anlatayım, sorduğun için söyledim.
peki olabilir özür dilerim. ama ben fake diye öyle söyledim. tabii ki de bu sorununu düzeltebilirsin yeter ki inan
Yok fake değilim cidden, ben kimseye karşı öyle bir davranışta bulunmam
umarım sorunun üstesinden gelirsin
Teşekkür ederim hem iyi dileğin için hemde dinlediğin için sonuçta paylaşmak bile insana iyi hissettiriyor
Mesela kaç yaşında
18 desem
Bu yaşına kadar tuvalet sorunu mu yaşadı
Evet uzun hikaye
Psikiyatri tedavisi görmek lazım yoksa geçmez
İnan bana gidilmeyen uzman kalmadı diyebilirim
Peki ilaç tedavisi gördünüz mü
Evet ama psikiyatrik bir bir hastalık değil, psikiyatrlar daha çok psikoloğa yönlendiriyor önceden de pesagog a yönlendiriyordu
Bu sorunun neden bu kadar uzandığı belli oldu bilinçsizlik. benim tanıdıgim biride böyle durum yaşadı ve psikiyatri de ilaç tedavisi gördü altı ayda bitti bütün sorunlar
Belli ki beyinde bı sorun var buda ancak ilaç tedavisi ile hallolur
Klinik ortamda çözülecek bir durum olmadığını psikiyatrlar söylüyor
Neyse uğraşamam senle sen bu kafayla git mezara kadar işeyin altınıza cahile laf anlatmak yanan ateşe odun atmak gibidir demiş alimler hadi selametle
köpek mi bu ak
Niye çocuklar tuvalet eğitimi alırken köpek mi oluyor?
hayır diyorum ki köpek olsa büyük olunca tuvalet eğitimi vermekte zorlanılır ama çocuk için tam tersi asıl 3 yaşındakine bunu öğretmek zor ama büyükse ilk seferde öğrenir
Anladım. Baya büyük normalde öğrenmesi gereken yaşta öğrenemediği için acaba şimdi öğrenebilir mi diye sordum. Yani tuvalete karşı büyük bir ön yargı ve hatta korku var
terapiye götürmek iyi olabilir
Hiç bir şey değişmiyor
zihinsel engelli falan mı
Hayır ama psikolojik bir durum var
o zaman uzman biri yardım etmeli ben bişey diyemem
Yıllarca bir çok farklı uzmanla görüşüldü zaten. Sonuç aynı