İdeal kreş yaşı sizce kaçtır? Kreşe erken başlamak avantaj mıdır çocuk için yoksa dezavantaj mı?

İdeal kreş yaşı sizce kaçtır? Kreşe erken başlamak avantaj mıdır çocuk için yoksa dezavantaj mı?

Bence avantaj gelişimi açısından çünkü çocuk kreşte yaşıtlarıyla bir arada oluyor bu da çocuğun sosyalleşmesi açısından büyük önem arz etmektedir o yüzden gitmeleri daha iyi olur tabi bazı aileler bunu doğru bulmuyor çocuk çok küçük gerek yok diyenler de var elbette bu kişinin kararına bağlı.
Anaokulu öğretmeni olarak cevap vermek gerekirse bence gerekli çünkü şu zamanda çocuklarımızın sosyalleşecek arkadaş edinecek ya da oyun oynayacak alanları yok ve hiç bir konuda pek gelişemiyorlar gerek iletişimde gerek el becerilerinde ekrana bağımlılar ekrandan uzaklaşmak oyun oynayıp sosyalleşmek ve gelişmek için okula gitmesi gerekir
Eğer herhangi bir gelir sıkıntınız ve kariyer planınız yok ise çocuklarınızla kendiniz ilgilenin, internette etkinlik videolsrıyls kendiniz de yapıp becerinizi geliştirebilirsiniz... Bunu elin 40 kat yabancısı ile yaptıgıyla evde anne babasıyla yaptıgının arasında çok fark var..
Bence Kreş, çocuklara erken yaşlarda sosyal becerileri öğrenme fırsatı sunuyor ama gerekli mi gereksiz mi konusu bence ailenin düşüncesine göre değişir. mesela o yaşlarda eğer ailesi çocuğa zaman ayırıp ilgileniyorsa bence kreşe gidebilir. :) ama dezavantaj da olabilir.
Bence tamamen dezavantaj 😊 pedagoglar bile en erken başlama yaşını 3,5-4 yaş olarak belirliyor. Ailenin çalışmak zorunda olduğu durumlarda bile 2,5 olarak baz alınıyor. Bizde çocuklar 2 yaşına gelince anne çalışmasa dahi çocuk kreşe gitmeli gibi saçma sapan bir algı var. 2 yaşında çocuğun yeri evidir, okul değil. Bana sevgisizlik ve bencillik olarak geliyor mesela.
Haklısın abla zaten bana da dez avantaj gibi geliyor 😊 tabi ki de sen çok daha iyi bilirsin anne olarak. ama mutlaka gitmeli algısı yanlış bence de
Cevap
7Cevap
Avantajdır iyi bir kreş ben mesela 4 yaşımda kreşte öğrendim okuma yazmayı satranç gibi bir masa oyununu.
4 yaş zaten uzmanların da alt sınır olarak belirlediği doğru bir yaş 😊 erken başlamak diyorum / çocuklarını 2 yaşında olduğu gibi kreşe bir zorunluluk muş gibi gönderilmesinden bahsediyorum.
o yaşlar biraz daha anne ile geçirilmesi gereken dönemler ben erken dediğiniz aralıkta herhangi bir yaş göremedim o açıdan böyle belirttim alt sınır biraz daha mantıklı.
Ya abi cocuk zaten omur boyu okulda geccek hayati azcik ilgi gosterin zorunda olmadikca gondermeyin su cocuklari
Yaşa kız 😂
Yaaa kıyamam 🤭
Ohhh valla ne güzel hayat. Geçen gün bir arkadaşımla konuşuyoruz 2 çocuğu var, biri 3 biri 1,5 yaşında diyor ki işe gireceğim ee çocukları ne yapacaksın dedim büyüğü kreşe vereceğim dedi senelik 50 bin liraymış 5 ay kreşe çalışırım küçüğü de annem bakar, kafayı yiyeceğim kaçayım işe gideyim dedi. Lan 5 ay dediğin senenin yarısı neredeyse zaten. İyi bir anne tutumu olarak görmüyorum ben. Annem veya kayinvalidem de benim dogurduğum çocuğu bakmak zorunda değil mesela.
Aşırı bencillik bana göre.
Hayatımın maksimum zaten 6 yılı çocukla geçecek 6 yaşında zaten mecbur okula gidecek. Okula gittikten sonra bir şekilde işte bulur çalışırım çok istersem. Ama hayatımın 6 yılını çocuğuma bağışlamak bana çok ağır bir yük olarak gelmiyor.
Maddi yetersizlikten çalışmak zorunda olan, memur olan anneleri tenzih ederek konuşuyorum. Onların ayrı bir mecburiyetleri var zaten kıyaslanamaz da. Durum bu bence.
Dezavantaj çünkü daha sonra sıkılıyor ben bunu biliyorum diyip ilgilenmiyor yeni şeyler istiyorlar
Katılıyorum 😊
Çok büyük avantaj hem çocuk hem anne baba için
Evet erken baslarsa iyi kaynasir paylasmayi ögrenir
avantajdır ben 17 liseyi bitirdim küçük bitirmek güzel
Bence erken başlamak gereksiz
Bencede
Anneler mecbur kalıyor. En doğrusu hiç vermemek.
Maddi yetersizlikten çalışma zorunluluğu yoksa veya anne memursa ve çalışmak zorundaysa bunun haricinde çocuğu keyfi kreşe vermek bana bencillik olarak geliyor. Zorunlu okul öncesi eğitime zaten gidiyor. Belki çocuk çok istekli ise okul öncesinin öncesi bir yıl yani 4-5 yaşında iken kreşe yarı zamanlı gönderilebilir.
Elbette. Çaresizlikten kaynaklı olabilir. Günümüzde çocujlar içinde sosyal kaynaşma arkadaşlık ortamı. Haklısın.
Avantaj ellleri gelişmiyor sonra okul açılınca yazı yazmak zor oluyor kardeşinden biliyorum erken gidilmeli en az iki sene gidilmeli bence
Benimkiler 1,5-2 yaşında basladk memnunum.
Neden o kadar erken?
Çalışan annelere zaten sözüm yok ⚘
Evet çalışıyoruz ama burada devlet okulları özel değil ve 3-6 yaş anaokulu mecburiyet var yani taş çatlasın 3 te baslamak zorunda yoksa ceza gelir.. daha erken verenlerde calistiklari için ben kendimde erken başladım üni bitirdigimde 20-21 yaşındaydım Memnumum ama her çocuk aynı değil tabiki.. siz kendi yüreğinize göre karar verin sonuçta her anne cocuguna en iyisini verir uygular.
Erken başlaması iyi
Sebep?
Evde tablet tv izlemesinden, kreşte daha iyi ilgi görmesi daha iyi
Kreşte gerçekten iyi ilgi mi görüyorlar?
Evde tablet televizyon izlemiyor her çocuk, bunu bu şekilde sınıflandıramazsınız 😊
evet çok ilgili kreşler var
Düşünceli mommy
2 yaşından önce zararlı bence çocuk için
Avantajdır alışması ve gelişimi açısından
Avantajj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?