Genel olarak 6 aydan küçük bebeklere güneş kremi sürülmemelidir. Bunun yerine, doğrudan güneşe maruz kalmaktan kaçınmak için diğer koruyucu önlemleri kullanmak en iyisidir.(1) Bebekler 6 aylık olduktan sonra, güneş kremi uygulaması güneşte dışarı çıkma hazırlığının düzenli bir parçası olmalıdır.
PM Pediatrics'te bir çocuk doktoru ve kıdemli tıbbi danışman olan Christina Johns, "Genel olarak konuşursak, bebeğiniz 6 aylıktan küçükse güneşten uzak tutun çünkü cildi hala çok hassas" açıklamasında bulundu.
Güneş kremi kullanmanın en önemli faydası güneş yanığını önlemektir. Güneş yanıkları çok acı verici olabilir. Ateşe ve hastalık hissine yol açabilir.(3) Ayrıca güneş ışınları termal yanıklara neden olabilir. Bu yanık, ocak yanıklarına benzemektedir.
Çocukluk döneminde tekrarlanan güneşe maruz kalma, yaşamın ilerleyen dönemlerinde daha sert, kırışmış bir cilde sahip olma riskinin yanı sıra cilt kanseri riskini artırır. Dermatolog Karan Lal, "Genç yaşlardaki güneş hasarı, vücutta ben ve çil oluşumuna neden olur. Ayrıca cilt kanserine yakalanma riskini artırır" açıklamasında bulundu. Güneş kremi kullanmak, bu tür riskleri artıran cilt hasarını önleyebilir.
Daha koyu cilt güneş yanığı olasılığını azaltır, ancak tüm çocuklar doğrudan güneşe maruz kaldıklarında güneş yanığı riski altındadır. Çocuğunuz hiç yanmasa bile, güneş kremi yine de birçok koruyucu fayda sağlar. Dr. Johns, "Güneş ışınlarının verdiği hasarın birikimli olduğunu biliyoruz, bu nedenle ebeveynler bebeğin cildinin güneşin zararlı ışınlarından zarar görmesini ne kadar uzun süre önleyebilirse o kadar iyi" diyor.
Alıntı

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer