Sizce hamileyken dinlenen müzikler bebekleri etkiliyor mu, ne şekilde etkiliyor bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Sizce hamileyken dinlenen müzikler bebekleri etkiliyor mu, ne şekilde etkiliyor bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Hamilelik sırasında dinlenen sakin ve huzurlu müzik, anne ve bebeği rahatlatabilir. Yavaş tempolu ve yumuşak melodiye sahip müzikler, stresi azaltabilir ve anne-baba iletişimini geliştirebilir. Anne karnında bebeğin müziğe tepki verdiği düşünülmektedir. Anne, bebeğiyle müzik aracılığıyla duygusal bir bağ kurabilir. Ayrıca, anne ve bebeği arasındaki bağın güçlenmesine ve bebeğin duygusal gelişimine katkıda bulunabilir. Bazı araştırmalar, hamileyken dinlenen müziğin bebeğin beyin gelişimini destekleyebileceğini göstermektedir. Müzik, bebeğin işitsel sisteminin ve beyninin gelişimini teşvik edebilir.
Annenin ruh hali bebeği de etkiler. Ayrıca dışardan gelen seslere tepki verdikleri de biliniyor. Şuraya da bir karikatür bırakayım :D
Bi ihtimal vardır ne yapsın bebek, kader. Coğrafya kader, anne karnı kader, müzik kader, her şey mükemmel olacak şartı yok. Anne ortada ruh gibi gezmek zorunda değil yine kendi zevkine uygun müzikler dinler! 😎🦉
Cevap
5Cevap
Ben faydası filan olucağını sanmıyorum. Müzik dinlemeyi sevsemde o kadarda faydası olan bir şey değil.
Ben hamileyken hep ebru gündeş dinliyordum şimdi kızıma dinletiyorum çok mutlu oluyor ahahh
Annenjn mutluluk dugusu ona geçebilir ve ya duygusal bu şekilde belki bilemicem
Aynen amerikan rap dinleyin çocuk altın kolyeli bir zenci olarak çıkar
Var arabesk dinliyorsun Müslüman gürses doguruyorsun
yerel müzikler dinlet oyun havası mesela :)
Bebege degil senin ruh haline etkisi olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?