Bebeğinin cildine temas eden her üründe, ‘Onun hassas cildine uygun mu?’ sorusunun aklını kurcaladığını, onu korumayı ve ona en doğru bakımı sağlamayı istediğini biliyoruz. 👪
Peki, bebek bakım ürünü seçerken güvenilir olduğunu nasıl anlıyorsun?

Bebeklerin cildi, henüz tam gelişmemiş yapısı ile daha hassastır ve zararlı dış etkenlerin tehdidine açıktır. Gelişimini tamamlamamış cilt bariyeri, daha yüksek nem kaybı riski taşır.
Bebeğinin senin için dünyadaki her şeyden daha özel olduğunu biliyoruz ve bu yüzden Uni Baby olarak, ebeveynlerin akıllarındaki tüm soru işaretlerini yok etmek için deterjandan ıslak mendile tüm ürünlerimizi yılda toplam 40.000’den fazla testten geçiriyoruz. Bir ürün, bebeğinin cildine değecekse binlerce test yapmaya değer. 💙

Uni Baby olarak;
💙 Bebeğinizin hassas cildine uygun ve uyumlu, tahriş yaratmayan hammaddeleri özenle seçiyoruz.
💙 Bebeğinizin hassas cildinin nem dengesini korumak için ürünlerimizi Cilt Nem Kaybı Testi’nden geçiriyoruz.
💙 Bebeğinizin narin gözlerinin yanmasından endişe ettiğinizi biliyoruz. Bunun için şampuanlarımızda “Göz Yakmaz Testi” uyguluyoruz.
💙 Ürünlerimizi raf ömrü boyunca güvenli kullanıma uygun olması için güvenlik ve arge testlerinden geçiriyoruz.
💙 Ürünlerimiz, bağımsız akredite kurumlardaki dermatologlar ve toksikologlar tarafından güvenli kullanım için test ediliyor.
Uni Baby ürünlerinin alkol, paraben, SLS, SLES ve boya içermediğini de hatırlatalım.
Uni Baby test eder, içiniz rahat eder!
Bebek cildinin ihtiyacı olan hassas bakım ürünlerini sen nasıl seçiyorsun? Bu ürünlerin güvenilir olduğunu nasıl anlıyorsun? Cevaplarını merakla bekliyoruz. 💙
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
243Cevap
Bebekler için özel üretilmiş olmasına dikkat ediyorum. Paraben, alkol içermeyen doğal özlü ürünler tercih ediyorum. Uni Baby bu konuda başarılı bir marka. Her ürününü kullanıyor ve beğeniyorum ama çamaşır ilacının yeri bende bir başka ❤
Tabi ki marka olmalı bilinmeyen adını duyurmamış bir markanın hiçbir ürünü başarılı değildir ve daha sonrada içeriğine
Ürünlerin içeriğinde paraben, sls ve sles gibi kimyasal maddelerin olmamasına dikkat ediyorum.
Okey
Bebek bakım ürünleri seçerken güvenilirliğini değerlendirmek önemlidir, çünkü bebeklerin hassas cildi ve sağlığı daha büyük çocuklardan veya yetişkinlerden farklıdır. Aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak bebek bakım ürünlerinin güvenilirliğini anlayabilirsiniz:
İçerikler: Bebek bakım ürünlerinin içeriklerini dikkatlice okuyun. Bebeklerin cildi hassas olduğundan, zararlı kimyasallar içeren ürünlerden kaçınmak önemlidir. Parabenler, sülfatlar, yapay renklendiriciler, parfüm gibi zararlı bileşenler içeren ürünlerden uzak durun. Bunun yerine, doğal, organik ve bebeğinizin cildi için güvenli olan ürünleri tercih edin.
Sertifikasyonlar: Ürünlerin organik, doğal veya sertifikalı olduğunu belirten etiketlere dikkat edin. Örneğin, USDA Organic, Ecocert, COSMOS Organic gibi organik sertifikalar, bir ürünün organik ve doğal olduğunu doğrulayabilir.
Marka güvenilirliği: Güvenilir markaları tercih etmek, bebek bakım ürünleri seçerken önemlidir. Daha tanınmış ve güvenilir markalar, genellikle ürünlerinin kalitesi ve güvenilirliği konusunda daha fazla güvence sağlar.
Koku ve renk: Bebek bakım ürünlerinin gereksiz koku veya renk içermemesine dikkat edin. Bu tür kimyasal içerikler, bebeklerin cildini tahriş edebilir ve hassas cilt problemlerine neden olabilir.
Dermatolojik testler: Ürünlerin dermatolojik olarak test edildiğini belirten etiketlere dikkat edin. Dermatolojik testler, ürünlerin cilt üzerinde güvenli olduğunu doğrulayabilir.
Kullanıcı yorumları: Bebek bakım ürünleri hakkında diğer ebeveynlerin yorumlarını okuyarak ürünlerin güvenilirliği hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bu, ürünün etkili ve güvenli olduğunu doğrulamak için faydalı olabilir.
Alerjen içerikler: Bebek bakım ürünlerinde potansiyel alerjen içeriklere dikkat edin. Bebeklerin cildi alerjik reaksiyonlara yatkın olduğundan, alerjen içeren ürünlerden kaçınmak önemlidir.
Ayrıca, doktorunuz veya çocuk doktorunuzla da konuşarak bebek bakım ürünleri konusunda öneri alabilirsiniz.
Bebek bakım ürünleri seçerken, yukarıdaki faktörlere dikkat ederek, güvenli ve sağlıklı ürünler seçebilirsiniz
Bebek bakım ürünleri seçerken güvenilir olup olmadıklarını anlamak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli faktörler vardır. İşte size yardımcı olacak birkaç ipucu:
1-) Etiket okuma: Bebek bakım ürünleri etiketleri, içerdikleri malzemeler hakkında bilgi sağlar. Ürünlerin içeriğinde herhangi bir zararlı kimyasal veya madde varsa, etikette listelenmelidir.
2-) Güvenilir markalar: Güvenilir ve tanınmış bebek bakım markaları, ürünlerinin kalitesini garanti eder ve çoğunlukla sıkı standartlara sahiptir. Bu nedenle, marka seçimi yaparken güvenilir ve tanınmış bir marka tercih edin.
3-) Araştırma yapmak: Bebek bakım ürünü satın almadan önce, markanın ve ürünün müşteri yorumlarını araştırın. Diğer ebeveynlerin deneyimleri ve geri bildirimleri, ürünün güvenilirliği hakkında size fikir verebilir.
4-) Dermatolojik testler: Bazı bebek bakım ürünleri dermatolojik olarak test edilmiştir ve bu da cildinize uygunluğunu garanti eder. Bu tür ürünleri tercih etmek, bebeğinizin cildine daha uygun olabilir.
5-) Doktorunuza danışmak: Bebek bakım ürünü seçerken, doktorunuzun tavsiyesini de alabilirsiniz. Doktorunuz, bebeğinizin ihtiyaçlarını ve cilt tipini dikkate alarak size önerilerde bulunabilir.
Bütün bu faktörleri göz önünde bulundurarak, bebek bakım ürünlerinin güvenilir olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Bebek bakım ürünlerini seçerken güvenilir olduğunu anlamak için dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır:
• Kalite sertifikası olması: Güvenilir markalar genellikle ürünlerinde kalite standartlarına uygunluğunu gösteren sertifikalara sahiptir. Örneğin USP, UL gibi sertifikalar bebek ürünlerinde güvenlik seviyesini gösterir.
• Onaylı malzemeler kullanılması: Bebek ürünleri bebeklerin temas edeceği malzemelerden üretilmelidir. Güvenilir markalar PVC ve diğer zararlı kimyasalları içermeyen, yumuşak ve çocuk dostu malzemeler kullanır.
• Test raporları: Güvenilir markalar ürünlerini bağımsız laboratuvarlarda test edip, test raporlarını kamuoyu ile paylaşır. Harmanlanmış içeriği, toksik olmayan bileşenleri ve ürün güvenliğini kanıtlayan raporlar olmalıdır.
• Sektör deneyimi: Güvenilir markalar genellikle bu sektörde uzun yıllar deneyimi olan, bilinen ve tercih edilen markalardır. Yeni piyasaya giren bir marka olduğunda daha dikkatli olmak gerekir.
• Müşteri değerlendirmeleri: E-ticaret sitelerinde veya YouTube gibi platformlarda diğer ebeveynler tarafından yapılan değerlendirmeler de ürünün güvenilirliğini anlamaya yardımcı olur. Olumsuz değerlendirmeler dikkate alınmalıdır.
Bebek bakım ürünleri seçerken güvenilirliğini belirlemenin birkaç yolu vardır:
Ürünün güvenliği için üreticinin sağladığı sertifikaları kontrol edin.
Ürünün içeriklerini ve malzemelerini araştırın ve zararlı veya alerjik olabilecek herhangi bir maddeyi belirleyin.
Ürünün müşteri yorumlarını okuyun ve başkalarının deneyimlerine dayanarak ürünün güvenilirliği hakkında bir fikir edinin.
Yeni doğacak bebeğimize dünyalar kadar şey aldık. Çoğu ürünü, etrafımızda test etmiş kullanan ya da kullanmakta olan kişilere göre aldık.
Her bebek aynı olmaz ama çoğunluğa göre hareket ettik, kim neyden memnun hangi ürünü ne için kullanıyor. İçlerinde Uni Baby ürünleri de var.
-oğlum için (zamanında) biz hep belirli markaları kullandık.(eski eşimin yenidoğan hemşiresi olması sebebiyle bilgili idi). Bunun için belirli standartlar illaki var. Bunlara bakmak lâzım her şeyi direk alıp kullanmamak lâzım.
Yılların vermiş olduğu markalar var gadası. Onlara her zaman güven duyarım. Bu markaların başında Uni Baby geliyor. Gerek ıslak mendili olsun gerek diğer bebek bakım araç gereçleri olsun oldukça kullanışlıdır.
Güvenilir markalar öncelikli tercihim olur şahsen, ürünlerin içeriğini okurum zararlı olabilecek şeyler varsa asla almam, parfüm ve boya maddesi içeren ürünleri tercih etmem mesela.
Ph değerlerini kontrol ediyorum, içeriklerine bakıyorum genelde kendim için bile olsa her şeyin içeriğini araştırıyorum. Ne iyi ne değil bilgiliyim bu konuda. Bilmediğim bir madde varsa içinde ilk önce araştırıyorum sonra zararlı ise kullanmıyorum. Mutlaka ilk önce kendimde test ediyorum. (Not çocuğum yok ama halamın ikizleri bizde doğdu büyüyor ordan biliyorm ilgileniyorm)
Genelde içinde alkol paraben vs olmamasına bakıyoruz ve dermatolojik olarak test edilip edilmediğine bakıyoruz ama bazı bebeklerin bazı şeylere alerjisi olabiliyor mesela ıslak mendile, bazı bebeklerde hemen kızarıklık yapabiliyor. İçinde bu saydığım şeylerin olmamasına ve test edilmiş olmasına rağmen yani aslında biraz da bebeğin cilt yapısına da bağlı bir şey.
Yeğenlerim için ürün alırken mutlaka içeriğine ve formülüne bakarım. Uni Baby gözüm kapalı güvendiğim markalardan biri. Şampuanı, ıslak mendilleri çok başarılı
Pamuktan üretilmiş olmasına ve ince olup hemen yırtılmamasına tahriş etmemesine dikkat ederim. Uni Baby bu konuda çok iyi zaten güvenilir bir marka.
Güvenilir bebek bakım ürünü seçerken en önemlisi markası ve içeriği oluyor. İçeriğinin temiz olması ve bilinen bir marka olması benim için en iyi güvenilirlik tespiti.
Henüz bebeğim yok ama üzerinde bebek resmi olan ıslak mendiller çok güzel deri ayakkabı siliyor çünkü alkol olmuyor içinde ve deriye zarar vermiyor
maalesef nasip olmadı evlenmedim lakin olsa arastırmadan hic bir şey kullanmazdım hepsine maşallah onlara iyi bakın kubi abileri icin ısırın onları
Yenidoğan bebekler için Uni Baby 0-6 ay ne tahriş eder ne de rahatsız eder. Diğer ıslak mendiller gibi musluk altında ıslatmanıza gerek yok. Güven içinde yavrunuza kullanabilirsiniz.