Arkadaşlar selam 47 günlük bebeğim 6 gündür kaka yapmıyor normal mi acaba endişelenme başladım
Anne sütüyle besleniyor
Arkadaşlar selam 47 günlük bebeğim 6 gündür kaka yapmıyor normal mi acaba endişelenme başladım
Anne sütüyle besleniyor
Bebeğinizin kakasını yapmaması birkaç farklı sebepten kaynaklanabilir. Bunlar şunları içerebilir:
Bebeğiniz emmeye başladıktan sonra kaka yapmaması normal bir durum olabilir. Bebekler genellikle emzirme sonrası hemen kakalarını yapmazlar. Bu, bebeğin bağırsak hareketlerinin yavaşlamasından kaynaklanır.
Bebeğinizin yeterince sıvı almadığından dolayı kakasını yapmaması olası bir sebeptir. Bebekler genellikle günde 6-8 kez kaka yaparlar. Eğer bebeğiniz son 24 saat içinde hiç kakasını yapmadıysa, sıvı alımını artırmaya çalışın.
Bebeğinizin beslenmesinde değişiklik yaptıysanız, bu da kakasını yapmamasına neden olabilir. Özellikle ek gıdaya geçiş döneminde bu tür durumlarla sıklıkla karşılaşılır.
Bebeğinizin bağırsak hareketlerinde bir tıkanıklık olabilir. Bu durumda, bebeğiniz kaka yapmaya çalışır ancak başarısız olur. Bebeğinizin karnının şişmiş olduğunu fark ederseniz, derhal doktorunuza başvurun.
Bebeğinizin doğumdan sonra geçirdiği bir enfeksiyon veya rahatsızlık da kakasını yapmamasına neden olabilir.
Eğer bebeğinizin kakasını yapmamasıyla ilgili endişeleriniz varsa, bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.
Cevap
6Cevap
47 gundur neyi bekliyirusn acaba acil doktora gotursen urda vamit harcamak yerine
Okuduğunu anlamamakta zor. Bebegim 47 günlük, 6 gündür yapmıyor
6 gun de cok canım kabiz olmus sanki neyse gizli olmasn bisler sircaktim da gecmis olsun
47 gündür doktora gitmemek? Bir kaç gün bile beklemeniz hata. Uzmana danışın acilen
Bebeğim 47 günlük, 6 gündür yapmıyor
Hızlı okuyunca…pardon. Doktor doktor doktor. Kendi kendine çözmeye çalışma derim
Sutun yetersiz bağırsakları boştur çocuğun. Bana doktor oyle demisti. Mama vermeye baslayinca kaka yapmaya basladi.
Kabız olmuştur belki?
Zorlanma gibi durumu da yok anlayamadım gazını rahat çıkartabiliyor huysuzluğu yok yani
O zaman bir doktora götürün içiniz rahat etsin en azından.
Kabız olmuş olabilir
Hastahaneye götür hemen
Acil doktora götürün bence
Çok sık emzirmiyor musun
Emziriyorum cisi dolu dolu 6 7 bez degistiriyorum
Ağlamaları falan oluyor mu
Huysuzluğu zorlanması falan yok
Sağlığı yerindedir o zaman merak etme
Memlekette doktor var diye biliyorum.
Benim haberim yoktu sağol
Doktora götürmeye ne dersin ben bunu duşun derim.
Doktora götür normal değil
Yicem ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?