40 günlük bebeğim hiç uyumuyor hep gazlı mama veriyorum sütüm yok diye ama hiç derin uyumuyor sizler neler yapıyorsunuz uyumaları için
Bebeğim hiç uyumuyor nedeni ne?

Bir neden olması gerekmiyor, anne rahminden çıkmış olduğu için yabancı bir dünyada ve güvende olduğunu hissetmek istiyor. Sakin bir şekilde onun yanında olman ve onu kucağında pışpışlaman yardımcı olacaktır. Gazda aynı şekilde bir sorun olabilir, mecbur ağlayacak buna yapacak çok bir şey yok. Varsa sıcak su torbası bebeğin yatacağı yeri biraz ısıtıp, bebeğinizi oraya yatırabilirsiniz.
Karnı toksa gazı vardır ondan uyumuyordur
Yaylı beşik kur benimde bebeğim var 2 aylık gaz sancısından uyumuyordu biz çareyi bu beşikte bulduk
@Aysegül__srky karnı toksa sadece gazı vardır anlamına gelmez. Her çocuk için bu durum farklıdır, annenin bebeğini gözlemlemesi gerekir. Ve sizde çalışan bir metod bir başka bebekte çalışmayabilir. Evet kolik ve sancı sık karşılaşılan durumlar ama yeni doğan bebeğin en çok anne şefkatine ihtiyacı vardır. Gerisi zamanlar gelir.
Evet doğru ben kendi çocuğuma göre komuşmuşum ama gaz ağrısına çözüm bulursa rahat uyuyacağını düşünüyorum
Cevap
10Cevap
Bunu buraya yazana kadar aile dokturna gösterebilir misiniz.
Lütfen vakit kaybetmeyin.
Buradada cevabı beklemeyin.
Yapmayın böyle şeyler söz konusu bebek ya.
Valla pek yapılacak bişey yok benimde 2 oğlum var ne yaptımsa olmadı sabahlara kadar uyumadık zamanla rayına giriyor
Mama gaz yapmıştır değiştirsen mi acaba
Gaz şurupları damlaları var onları dene benim çocuklarıma nurse harweys iyi gelmişti
uyuması için anne karnında duydukları sesleri dinletiyorlar belki işe yarar
Aktara git acıelma. yağı al cocuğun kasıklarina ve göbek kısmına günde 1 kere sür bak mışıl mışil. uyur gazdan eser kalmaz
Bebeğe verdiğiniz mamayı değiştirin isterseniz oda yapabilir. Birde ekstra gaz damlası falan kullanabilirsiniz. İyi gelir
Doktor diye bişey var hasta bir sorun olunca gidilir belki bilmiyorsunuz bilin istedim kaçıncı
Bebeğe verdiğiniz mamayı değiştirin isterseniz oda yapabilir. Birde ekstra gaz damlası falan kullanabilirsiniz. İyi gelir
Öncelikle karanlık bir ortamda uyutman gerekiyor süt veya mama verdikten sonra hiç beklemeden o şekilde kendi kendine uyumalı gözleri gidince hemen yerine bırakmalısın salla uyur ve odayı hergün havalandırmalısın
Evet cünkü ya gazı olabilir ya da karnı acıkıyo olabilir ya da anne sütü yetersiz olabilir
Maydanoz kaynatıp suyunu iç çocuğun gazı da çıkacak
Bay bay damla verebilirsin
2 aylık olur mu
sallayacaksın
Gazlı derken mesela ne veriyorsun kolamı
Bebek olduğu için olabilirmi
Biseyden etkilenyodur ses
Karnı toksa gaz sancısı vardır
Yaylı beşik kur benimde bebeğim var 2 aylık gaz sancısından uyumuyordu biz çareyi bu beşikte bulduk
Daha çok yeni normaldir bir yerleri ağrıyordur
Kolik olabilir
Mamasını değiş
Merhaba,
40 günlük bir bebeğin düzeni olmaması çok normal.
Bebekler yeni doğduklarında anne karnındaki o sıcaklığı ve şefkati ararlar dış dünyada da. Bol bol ten teması; kucaklama yapın. Emmiyor mu? Bunu belirtmemişsiniz ama. İlk 1 ay bebeğinizle geçirdiğiniz balayı haftası gibi düşünmelisiniz. Şimdiden ona güven vermeye çalışın. Biyolojik saatin oluşmasıyla gece gündüz ayrımı da oluşacak ve bebeğiniz gece gündüz ayrımını uyku saatini uyku rutiniyle kavramaya başlayacaktır.
Uyku hormonu dediğimiz melatonin de 3. ayla birlikte oluşmaya başlar.
Emzirme işlemi melatonin salgıladığı için bebeğiniz uykuya daha kolay geçiş yapar. Bebeğinize öncelikle her uykudan önce bir uyku rutini oluşturursanız uykulara geçmesi çok daha kolay olacaktır. Tabii ki bu arada sizin sakinliğiniz çok çok önemli. Sakin ve tutarlı olmak bu düzenin en önemli anahtarıdır.
Sevgiler,
Sanel Göksu