+1 yılKız açık olursa şöyle böyle denmiş.
Ama şunu diyeyim erkek çocuk da büyüdüğü zaman her yerde herkesle her şeyi yapabiliyor. Bunu cinsiyet meselesi olarak düşünmek yerine ben doğacak çocuklarıma eşit davranabilir miyim sorumluluk alabilir miyim?
Dertlerini bana açıkça ifade etmesi için nasıl yardımcı olabilirim? Elimden gelen psikolojik desteği nasıl sağlarım?
Çocuğum bir hobi edinmek istese bu konuda yaklaşımım nasıl olur?
Başına kötü bir olay geldiğinde onu her koşulda yargılamadan ve asla üzerinde travma yaratmadan saygı duyarak onun da bir birey olduğu bilincinde hareket ederek destekler, arkasında durur muyum? (Yanlışlar konusunda da uyararak)
Çocuk yetiştirmek cinsiyet meselesi değil sadece kadın ve erkek beyni farklı çalışıyor ancak bebeklik, çocukluk ve ergenlik döneminde ailenin çocuğa yeterli düzeyde davranması travma oluşturmaması gerekir. Baktığımız zaman çoğu psikolojik rahatsızlık ailenin sorumsuzluğu veya travmalardan kaynaklanıyor. Buna hazır hissetmeyen kimse ebeveyn olmamalı diye düşünüyorum.. çünkü çocuklar hiçbir zaman üzerinde istediğimizi uygulayıp yapabileceğimiz bireyler değiller. Yetişkin olduklarında ailesini iyi anmasını istiyorsak yeterli desteği ve ilgili aksatmamak gerek. Tabii bu her dediği alınacak olacak tarzında değil. Maddi konuda da cebine para koyup sadece parayla mutlu olmasını da sağlamamak gerekir. Çocuk yetiştirmek onu anlamak zorlu bir süreç evet.12 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklisin
- +1 yıl
👏👏👏
En İyi Cevaplar
+1 yılkorkarak yola çıkılmaz adı üstünde yol yani önümüze ne çıkacak bilinmez
tabi konu çocuk yetiştirmeye gelirse durum son derece ciddi bir hal almış durumda şuanda
yani şunu diyemeyiz bir oğlum olsun da efendi gibi büyüsün falan. ya da bi kızım olsun okusun sonra o kimi isterse evlensin falan
oğlan ciddi bir aile otoritesi kontrolu sağlanamazsa ya gider hapçı olur ya da it uğursuz çetesine karışır bide annesine babasına caka sata siz benim nasıl bir olduğunu biliyormusunuz ben şöyle eker böyle biçerim tv başında sürekli eşkiya dünyaya hükümdar olmaz filmi sürekli açık hatta bitmiş bölümleride YouTube bulur izler yani bu konunun derinlerine dalmak istemiyorum her tarafı bok kokuyor
kız çocuğu ciddi bir aile otoritesi olmadığı sürece nerde bir fhişe var gider onlarla arkadaş olur altlarındaki pedleri bile cinsellik içeren esprilerle donatırlar sonra işin başka merak saran kısımlarına geçilir. hatta aileden gizli haraketler başlar sonuç tehlikenin eşiğine doğru yürümektedir tehlikeli olan cinsellik değil. asıl sorun peşine takıldığı daha cahil cühela götü pis pis bok kokan * kurusunun kızı sevdiğini zannettiği hırsı uğruna onun canına bile kıyabilecek kadar kontrol dışı tehlikeli durumlarıdır
sonuç itibariyle her iki çocuk içinde risk faktörleri kesinlikle eşit miktarlarda var dolayısıyla bunları kaygı unsuru yapmadan en iyisi kendi yeteneklerinize güvenip ben bunu başarırım diyerek çocuk yapmaktır00 Yorumla
+1 yılSorunu çok sevdim. Bence en zoru kendini yetiştirmek. Çünkü kendini yetiştirip ben hazırım. Anneliğe, çocuklarımı yetiştirmeye dediğinde kendini olabilecek en güzel hale getirmen gerekiyor. Haliyle kız mı erkek mi demeden insan önce kendini yetiştirmeli.
Ama dediğin gibi erkek çocuk yetiştirmenin en zor yanı ergenlik çağı. Kızlar için de geçerli bu. Çünkü ergenlik çağı, çocukların kendini özgür hissetmek için can attığı, adeta yeni bir kimliğe büründüğü bir zaman dilimi.
Bu yüzden erkek ya da kız demeden çocuklarını eğitirken çok güzel yetiştirmelisin. Dediğin gibi bu konuda din çok önemli bir rol oynuyor. Çünkü dinini çok güzel öğrenmiş bir erkek, gidip başka kızlarla ilgilenmez. Onlarla gönül eğlendirmez ya da kalbini kırmaz. Herkese yardım etmeye çalışır, hoş görüyle yaklaşıp empati yapar.
Kız da açık giyinmez, insanlara küfretmez. Makyaja ya da parfüme düşüp insanların ona bakması için sebep olmaz. Kibarlığından ve ağırbaşlılığından ödün vermez. Bir insanın sahip olması gereken bütün erdemlere sahip olur din kavramını baz alıp yetiştirirsen. Allah hepimize hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin ¢
11 Yorumla- +1 yıl
Eyw eig için
Bu devirde çocuk bakmak, büyütmek manevi ve maddi yönden pek çok zorluğu var. " kız çocuğu olursa açık giyinmek ister, bu zor. Dinime göre yetiştirim " demeniz dikkatimi çekti, kız çocuğu açık giyinmek istiyorsa giyinsin, bunun ne gibi zorluğu olabilir? Etrafta ki sapıkları baz alarak ilerideki kızınıza bu yönden baskı oluşturmaya müsait bir anne profili oluştu gözümde, umarım yanılıyor olurum ya da yanlış algılamış olurum. Çünkü kız çocukların çoğunluğu bu yönden çok dertli ve işin kötü tarafı da işi evden kaçmakta bulan var.
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten ona göre yetiştirirsem öyle giyinir diye düşünüyorum bi yerden sonra baskı yapmak saçma zaten bende biliyorum bunu ama çok açık giyinse kızım ve pis insanlar kötü gözle baksa çok rahatsız olurum zaten dine gorede yanliş
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılGenel olarak bence Türkiye için konuşuyorum ama çocuk yetiştirmek zor erkek çocuk ayrıca kız çocuk ayrıca zor bence.
01 Yorumla
+1 yılOğlum da var kızımda sen erkeksin vay pipin var sen erkeksin , göster amcalara pipini oğlum diyerek büyütmediğim sürece potansiyel bir sapık olmayacak oğlum. Yetiştirme tarzı ile alakalı yaşanılan çoğu sorun o yüzden ben oğluma da kızıma da güveniyorum. kendine güvenen, insanlara ve kendilerine saygılı olacaklar ben bunun için elimden geleni yapıyorum, yapacağım da.
32 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yorum Allah bağışlasın
- +1 yıl
Amin hepimizin evladını
+1 yılBu zamanda ķız çocukta erkek çocukta yetiştirmek çok zor, tabi bu sizin nasıl yetiştirdiğiniz çevrenizde çok önemli,, Anne Baba olunca kendi hayatınızı bir tarafa bırakıp onlar için yaşıyorsunuz, herşeyin önemlisi hayırlı ve sağlıklı evlat olması, çocuk ailede ne görürse öyle yetişiyor, siz ve aile ortamınız örnek bir aileyse yetiştirmekten korkmayın. Allah hayırlı evlatlar versin kızda erkek te aynı, tabi erkek evlat büyüyüp evlenince birde hayırsız biriyle evlenirse ailesinden biraz uzaklaşıyor bu da hayatın gerçeyi
00 YorumlaEğer bi evladıniz olursa onu küçüklükten yetiştirin konuşun küçük diye bırakırsanız ilgilenmezseniz o çocuk ilerde iyi olmaz evaldiniz olursa çevresine bakın takıldigi yerlere gözlemle güzel bi dille konuşursanız ve ki her zaman güzel ortamlarda büyütürseniz o ortamlarda olur her şey ailede başlar her çocuğun bi zorluğu olur şu an bi evladiniz yoksa olursa yusuf süresini bol bol okuyun derim Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin
10 Yorumla
+1 yılBu devirde laftan anlayan çocuk yetiştirmek zor. Dijitalleşmeyle birlikte ailesi tarafından ilgi gören çocuk sayısı azalıyor. Düzensiz gelişmiş zihinler empatiden ve duygusallıktan yoksun olan bireylerin meydana gelmesine yol açacaktır. Sanırım ilgi görmeyen çocukların %90'ı kendi halinde tipler olur muhtemelen, %10'u ise kendi halinde ama kendi kendini yetiştirmeyi bilen bireyler olur.
40 YorumlaKız çocuğu başa bela ya hele hele bu devirde gerçekten çok zor ya neresinden tutarsan elinde kalıyor. Erkek çocuğunu saldım çayıra mevlam kayira bisekilde kurtuluyorsun kız çocuğuna yapamıyorsun. Zaten şimdiki kizlar erkek gibi küfrediyor hovardalik yapıyor futbol seyridiyor Pugb savaş oyunu oynuyor diskosu bari gece gezmesi yani kizlar evrim geciriyor Erkekliğe evriliyorlar yani kız çocuğu yetiştirmek zor. Atalarimizi destekler nitelikte kızını dovmeyen dizini döver diyorum. Kizlar duygularıyla hareket ettikleri için sıkıntılar yani mantiklarini kullanmazlar. Yani karşı cins harbi harbi sıkıntı.
03 Yorumla
Soran+1 yılKızını dövemeyen dizini döver lafı kadar iğrenç bir laf daha hayatımda duymadım gerçekten bence siz biraz kitap okuyun
Soran+1 yılUff saçmalıyosunuz gerçekten ama 48 yaşında oldugnuz icin normal eski nesil
+1 yılİkisini de yani cinsiyet ayrımı değil de bu devirde insan yetiştirmek çok zor evet devir bozuk farkındayız hepimiz fakat erkek çocuğunun ergenliği ne kadar zorsa kız çocuğunun da o kadar zor hatta eğer kız çocuğu baş edilmezse dikkat edilmezse erkek çocuğundan daha zordur.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklisinda kız olursa benim gibi olur diye korkmuyorum
+1 yıl#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Her devirde zordu. Doğal akışında yine zor. İnsan tedbirlerini cesaret ve akılla alıp yolunda zorluklara rağmen ilerleyen bir canlıdır. Çocukların spora yönlendirilmeleri en başta gelen tedbir. ⭐
#tubasueda 🍀🍀00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKız daha zor nerde o eski edepli ağırbaşlı herşeye car car konuşup karşılık vermeyen kaliteli kızlar. Şimdiki kızlar Her biri evlene kadar kaç erkeğin elinden geçiyor üstelik de erkek yapıyor biz niye yapmıyoruz diye kendini savunuyorlar utanacaklarina
14 Yorumla- +1 yıl
Yazık
Cevap sahibi+1 yıl@göksu_patan senin gibilere yazık
- +1 yıl
Senin gibiler bife çocuk falan yapıyor
Cevap sahibi+1 yıl@göksu_patan ssiktir git başkasına bulaş ammı tandır
+1 yılBen hep bir kız çocuğum olsun istemiştim ama olmadı. 3 yane oğlum oldu. Benim oğullarım pırlanta gibidir. Şimdi 3 tane gelinim var... Bence korkunuz yersiz. Saygılı bir evlat olarak yetiştirirseniz sorun olmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok tesekkur ederim
+1 yılKızım yok ama iki oğlum var ve tam bi canavar ikiside, bebeklikleri de çok zor geçti geceleri uyumaz gündüz uyurlardı, sabahlara kadar ağlarlardı 🤦ama anne olmak kadar güzel bi duygu yok Allah yokluklarını göstermesin...
10 Yorumla
+1 yılMerhabalar. Bu devirde tehlikelerin ve ülkede olan suç seviyelerini göz önünde bulundurduğumuzda ve bununla da yetmiyor. Ataerkilliğin ve sadece kadına atfedilen , özgürlüklerinin kısıtlandığı , bir çok mesleği yapamaycağı ve bir çok şeyden dolayı yapılan cinsiyetçilik gibi tabu kurallarının tabi olması sebebi ile bir kız çocuğunu yetiştirmek oldukça daha zor olacaktır :)
12 Yorumla
Soran+1 yılErkek çocuklarinin serseri olma ihtimali daha fazla bence çünkü toplum onlara baski yapmiyor
- +1 yıl
Aynen öyle. Bu zaten su götürmez bir gerçektir. Tehlike de burada evriliyor maalesef.
+1 yılZamanında yetiştirilemeyen erkek çocukları yüzünden günümüzde hem kız hem erkek çocuğunu yetiştirmek çok zor büyütmek doğru yolu göstermek akli Melekesiyle hareket etmesini öğretebilmek zor. Bir evladım var Rabbim şaşırtmasın. Amin.
00 Yorumla
+1 yılKız çünkü kısıtlasan bi dert rahat bıraksan başka erkek çocuğu öyle mi vur kafasına büyüt stres topu gibi 😄 yazlarıda sanayiye ver çalışsın sigara parasını çıkarsın 😄
05 Yorumla
Soran+1 yılSanayide çalışan ve sigara içen bir oğlum olmasın ya iyi yetiştirilmiş diyorum ben iyi yetistirilmis olmuyoki
- +1 yıl
Erkekle ilgili söylediğim espri erkek yetiştirmek daha kolay kızlar helede ergenlik dönemi çok fena müge anlıda görüyoruz her gün
Soran+1 yılAma dine göre yetistircem ben gibi olurlar diye kolay olur diyorum
- +1 yıl
Dine göre yetiştirmek zor bu devirde Allah yardımcın olsun öyle yetişebilen son nesil biziz
Soran+1 yılAynen sagol
+1 yılbence kız erkek alakası yok çocuk ebeveyn tarafinda yetiştirilmesine bağlı ayriyetten sosyal medyaya çocuk bağımlı olmamalı onları bu medya denen için şeyin yerine alet edilmemelidir. Cocuklarin gelişimi olarakta olumsuz etkiliyor gordukleriyle.
00 Yorumlaİkisini de yetiştirmek zor… ben erkek çocukların da kız çocuk ahlakıyla yetiştirilmesi gerektiğine inanıyorum çifte standarta karşıyım o yüzden devirde malum bu devirde her şey zor…
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence erkek zor erkek çocukların kötü yola düşme ihtimali daha yüksek bide büyüdükleri zaman annelerine bile vuranlar var en iyisi kız çocuk çünkü daha kolay zaptedilir
10 YorumlaBence bu ebeveyn ile alakalı. Bir çocuğun ailesi ile büyüdüğü ortam, çevresindeki kişilerin etkileri büyük yönde önemli. Eğer doğru bir şekilde yetiştirilir ise her çocuk kolay yetişir. Ama bu devirde bu ülkede kız çocukları çevresel ve benim görüşümde ailesel olarak daha zor yetişiyor.
00 Yorumla
+1 yılBence cinsiyet ayrımı yok bu konuda anne babanın karakteri burada önemli rol oynuyor. Yani en doğrusu yetiştirilme tarzı ile ilgili bir durum... Benim de hayırlısı ila 10 güne yakın bir 🦁'ım olcak...
00 YorumlaCevap veriyorum, Kendini
Kendini yetiştirdiğinde ve ön görünü geliştirdiğinde her şey yolunda
Paranoyaklık sadece kaosa sürüklemekten başka bir işe yaramaz
00 Yorumla
+1 yılçocuk yapmak ayrı bir cesaret zira bu kirletilmiş (biz kirlettik) dünya ya hadi getirdik cinsiyet ayırmaksızın her ikiside zor elbette
10 Yorumla
+1 yılAslında bu devirde çocuk yapmak ne kadar akıllıca onu düşünüyorum ❗️
10 Yorumla
+1 yılKız çocuğu olmak zor. Erkek çocuğu yetiştirmek zor.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Bence ikisinin de kendine göre zorluğu vardır, biri daha zor diyemiyorum ve desem de cinsiyetçilik yapmış olacağımı düşünürüm.
11 Yorumla- +1 yıl
😊👍
+1 yılGenel olarak bence Türkiye için konuşuyorum ama çocuk yetiştirmek zor erkek çocuk ayrıca kız çocuk ayrıca zor bence.
00 Yorumlaİkisinin de zorlukları var. Ama bir tık kız çocuğu yetiştirmek daha zor. Çünkü bu dünya, kadınlar için daha zor ve tehlikeli bir hâl almaya başladı.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk yetiştirmek aslında çok kolay insan herşeyden önce kendini yetiştirmeli kendine yetemeyen çoçuğa nasıl yetecek
00 Yorumla
+1 yılAllah Allah kızda neden korkmuyorsun acaba sen geri misin
03 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka gerilikle kiz olsa ben gibi olur diye korkmuyorum
- +1 yıl
Hadi ya halasina benzerse n'olacak
Soran+1 yılYok bana benzer ben yetiştircem çünku erkek olursa nasil yetistircem bilmiyorum
Bu zamanda ikiside zor ve tabiki önüne gelen herkes anne baba olabileceğini sanıyo aile çok önemli çocuk aile nasılsa öyle yetişir
00 Yorumla
+1 yılHer ikisinin kendine göre zorlukları var fakat bence en çok kız çocuğunu yetiştirmek daha zor
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki
kız çocugu bence. edepli iyi yetişmiş karakterli düzgün kız çocugu zor gerçi erkek içinde aynı :D
00 Yorumla
+1 yılHaksızsın. Eğer bekaret gibi saçma şeyler umrundaysa kız çocuğu erkekten daha tehlikeli.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende kızım bence dine göre yetiştirilince kızlar daha kolay
+1 yılO hep ailenin çocuğa verdiği hayat dersi ile alakalı saygı sevgiyi düzgün ogretirsen kız da erkek de olsa zaten düzgün bireyler olur
00 YorumlaFa ikiside zor ama ben çoçuklarımı kendi kültürümde nasıl büyüdüysem öyle yetiştirecem inşallah :)
10 YorumlaTürkiye gibi cehaletin üst seviyede olan bir ülkede kız çocuğu olmak zor.
10 Yorumla
+1 yılErkek çocuk seviyorum, kız çocuk yetiştirmek çok daha zor gibi geliyor. Ama genel olarak bir can büyütmek çok zor. Allah bahtlarimi güzel etsin, diyelim.
10 Yorumla
+1 yılBence erkek zor ya dört dörtlük yetiştiriliminde bile zoe
00 YorumlaCanavarların cirit attığı bu zamanda kız çocuğu yetiştirmek çok zor..
00 Yorumla
+1 yılKS mesaj atıp bu soruya cevap verin dediği için millet cevap veriyor.
00 Yorumla
+1 yılCinsiyet ayrımı yapmadan her ikisini de yetiştirmek hem zor hem de kolay bence
00 Yorumla
+1 yılAhir zamandayız.. kizlar erkek oliyor, erkekler kız.. Allah evlatlarimızı korusun
00 Yorumla
+1 yılKız çocuğu yetiştirmenin daha zor olduğunu düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılSağlıklı olsunda gerisi önemli değil düşe kalka hayatı öğrenir...
00 Yorumla
+1 yılDirek çocuk yetiştirmek zor maddiyat ahlaki değerlerin kötü giden durumu gelecek kaygısı vs
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılErkek çocuğu yetiştirmek daha zor çünkü testesteron hormonuna sahipler bu da saldırganlık yapan bir hormon. Bu yüzden erkek çocukları daha hareketli sinirli gergin arsız haylaz olabiliyor.
00 Yorumla
+1 yıl6 yaşında bir oğlum var. Sanırım erkek çocuk daha zor
00 Yorumla
+1 yılBu devirde çoçuk yetistirmek zor kiz erkek fark etmiyor simdi..
00 Yorumla
+1 yılsevgi vermeden tüm çocukları yetiştirmek zor, bu devirde sevgiyi bulmak ve paylaşmak zor
00 YorumlaOnun senin yetistirme seklinle ilgili baski sıkı olursan disariya atar kendini herseye tamam dersen yine aynisi yani sana kalmis birsey
10 Yorumla
+1 yılErkek tabiki. Erkek çocukları m.. al olur. Ergenliği ayrı dert, yetişmesi ayrı dert
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence ikizi cok zor , dinine göre yetistirmek bence cok zor
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılYani sosyl medya etraf cevre hepsi etkiliyor ben ikisi diyorum o yüzden, önceden kiz cocuklariydi kolay olan güzel olan ama simdi ayni erkekleri mesela sokaktan topluyolardi gece falan gelirdi veya kötü yola düsüyor falan artik kizlarda öyle
Soran+1 yılEvet haklısın kesinlikle
Cevap sahibi+1 yılBide yorumuma yanit verim, öyle düsünme kötü kiz cocuklari da vae yani öyle ki annesi falan keske dogurmasaydim diyor o derece
Soran+1 yılEvet etrafimda var aslinda öyle kızlar ama ben benim gibi olur diye hayal ediyorum yani acik giyinmeye hevesi olmasin erkeklere yürümesin haddini bilsin namaz kilsin yeter
Cevap sahibi+1 yılInshallah öyle olur 👏🏻 ama bazen cocuklar annesini örnek almiyor ya cevreyi ya baska seyler dinden uzaklasabiliyor
Soran+1 yılİş5e çok dikkatli olmak gerekiyor biyerden sonrası ancak dua ile...
Cevap sahibi+1 yılya da cocuksiz hayat kafan rahat olsun istiyosan
Gizli Üye(25-29)+1 yılkız çocuğu yetiştirmek daha zor, korktuğun şey erkeğin sinirimi cidden komiksin
01 Yorumla
Soran+1 yılBende kizim kendim gibi olursa cok kolay olur kizin neyinden korkayim
+1 yılEskiler erkek çocuğu derdi bu soruya şimdikiler hep kız çocuğu diyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKız bence
Bu devirdeki kızlar kendinden 30-40 büyük kişilerle takılıyor artık tuhaf dkkgkdkg18 Yorumla- +1 yıl
Para var ondan yoksa kim ister
Cevap sahibi+1 yılÖyle mi dersin
Cevap sahibi+1 yılOkadar zeki olduklarını sanmıyorum ama skgjkdkg
- +1 yıl
Ben öyle düşünüyorum kskgkskdk sence neden büyüklerle takılıyorlar
Cevap sahibi+1 yılKafasız oldukları için kskgkkdkg
- +1 yıl
Çok deneni var ya
- +1 yıl
Nedeni
Cevap sahibi+1 yılİvit
+1 yılDevrin bir suçu yok :) sağlıklı, kendini yetiştirmiş ebeveynlerin cinsiyeti fatk etmeksizin insan yetiştirebilir
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKız çocuğu her devirde daha zor. Erkek çocuğu kolay değil ama kız daha özen ister.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu devirde ikisi de aynı zorlukta. Sadece kız ya da erkek diyen varsa baba yaniliyordur 😉
00 YorumlaBu devirde cinsiyet farketmeksizin cocuk yetiştirmek cok zor. Benim bir kızım var cok da akıllı uslu diyemem ama kız daha kolay sanki. İkinci çocuğum da kız olsun isterim.
00 Yorumla
+1 yılKız çocuk için korkum yok demişsin, ya kız çocuğununda ergenlik çağında sinirden gözleri dönerse ve aklı havada olup devamlı erkek peşinde koşarsa?
012 Yorumla
Soran+1 yılBen öyle bir kız degilim hiç olmadımda benim gibi olsa yeter
- +1 yıl
Peki ya olmazsa?
Soran+1 yılOlur olur
- +1 yıl
Kız ergenliği kat be kat daha kötü yalnız
- +1 yıl
Bence asıl kız ergenliğinden kork
Soran+1 yılYani dine göre yetiştircem kapali giyinsin namaz kilsin oglanlarla komusmasin yeter
- +1 yıl
Buna sen karar vermezsin senin dinine göre yaşayıp kısıtlanmak zorunda değil, o doğmayı seçmedi sen onu doğrmayı seçtin, o yüzden dini inancını seçme hakkı da kendisine ait.
Soran+1 yılBenim dini inancimda dine göre yetiştirmek var zaten o yüzdende dine göre yetiştiririm dine göre hareket ederse zaten kötü yola düşmez çünkü bende öyleyim
- +1 yıl
Peki ya ben bu dini onaylamıyorum, islama göre yaşamayacağım derse?
Soran+1 yılZaten peygamber dediki eğer 7 yaşından önce kuranı hatmederse bir çocuk o zaman o kuran onun kanına işler. Yani ben öyle yetiştirirsem dine algısı düzgün olursa o huşuyu o huzuru o mükemmelliği hissederse senin dediğin çok zor
- +1 yıl
Sana inanmayı seçer mi seçmez mi diye sormadım, inanmamayı seçerse naparsın diye sordum?
Soran+1 yılBi yerden sonrası beni ilgilendirmez Allahla onun arasında ama ben yapmam gerekeni yaparımki sorumlu olmayayim gerisini Allah la kendi arasinda
+1 yılTamamen aile ortamına bağlı bir durum cinsiyetle ilgisi olmayan bir durum eğitimli zengin veya orta düzey ailelerde büyüyen kız veya erkek çocuk farketmeksizin aile eğitime göre büyür.
00 Yorumla- Devamını Gör (81)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat