Çocuklu ailelerin ortak sorunu bebeklerin gece sık sık uyanması :) Siz bunun için neler yapıyorsunuz, tavsiyeleriniz neler olur?

Çocuklu ailelerin ortak sorunu bebeklerin gece sık sık uyanması :) Siz bunun için neler yapıyorsunuz, tavsiyeleriniz neler olur?

Evli değilim ama kardeşimi ben büyüttüm sayılır. Bebekler zaten sık sık beslenmeli. 2-3 saatte bir emzirilmeli. Hazır mamalar benim kardeşimde çok gaz yapıyordu. Eğer hazır mama kullanılıyorsa uyumadan önce mutlaka gazı çıkartılmalı bence. Ben genelde kucağıma alırdım, kafasını göğsüme yaslardım, sırtını yavaş yavaş okşardım. Ya da gazının çıkması için bebeği yatağa yatırıp bacaklarını ileriye geriye hafifçe çekmek iyi olabilir. Ama kucağa alıştırmak çok iyi bir şey değil. Bebeğin yanına yatmak ve anne kokusunu almasını sağlamak çok daha faydalı olacaktır. Böylece bebek kendini güvende hisseder
Yenidoğan bebekler, gece ve gündüzü ayırt edemedikleri için uyku düzenleri yoktur.
Karnı doyduktan bir müddet sonra gazı çıkartılmalı, bezi pis ise değiştirilmeli. Yarım kundak yapılıp, öyle uyutulmalı. Bazı bebekler uykusunda sıçrayabiliyor, o yüzden de uyanabiliyorlar.
Cevap
4Cevap
Genel olarak hastalıkları yok ise o zaman oyuncaklar verilebilir uykularının gelmesi için. bunların dışında Uyku rutini oluşturmak ve bebeğinizin gece uykularını düzene sokmak için birçok yöntem deneyebilirsiniz. Bebeğin uykusu farklı nedenlerden dolayı gece sık sık kesintiye uğruyorsa adım adım bunları uygulayabilirsiniz; Bebeğiniz için uyku öncesi rutini oluşturun. Bebeğinizin yaşına göre kitap okuyabilir ya da kucağınıza alıp dinlendirebilirsiniz. Uyku rutini aynı zamanda uzun bir günün sonunda bebeğinizle bağ kurmanın harika bir yoludur.
Bebeğinizin uyuyacağı odanın tamamen karanlık ya da çok az bir ışıkla aydınlatılmış, iyi havalandırılmış ve sessiz olmasını sağlayın.
Bebeğinizin odasının sizin odanıza yakın olması onun kendini güvende hissetmesi açısından yararlı olabilir.
Bebekler düzenden hoşlanırlar. Her zaman kullandığı yastık, yorgan ya da battaniyeyi bulamadıklarında huzursuz uyuyabilirler.
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Papatya ve lavanta yağları ile masaj yaparak uyku leveline geçilebilir. ⭐
#tubasueda 🍀🍀
bunun en kesin çözümü kondom arkadaşlar kondom kullandığınız sürece geceleri uykusuz kalmaz keyifle uyursunuz hayatınız p... ç olmamış olur 😂😂
Bunun çözümü yok ya zaman geçtikçe artık uyku düzeni oturacaktır
Tüm bebekler aynı, sabır gerektirir
Sık uyanma sebebi ya aç ya da rahatsızdır
Babası emzirsin
At çöpe gitsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?