• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Çocuk & Ebeveyn

İnsanlara çocuk yapmak için ehliyet verilmeli mi sizce?

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
31
Yapay Zekaya Sor

Yani ilgilenmeyecegin yetistiremeyecegin çocuğu niye dünyaya getiriyon

İnsanlara çocuk yapmak için ehliyet verilmeli mi sizce?
Çocuk Soruları Getir Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
4 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Vâkıf1358
    Vâkıf1358 Takip Et
    Bilge Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Bu olması gereken ama yapılması mümkün olmayan bir şeydir. Mesela anne ve baba olmak için ruhsat vereceksin ama hangi kriterleri koyacaksın? Bu kriterleri hangi ölçüte göre belirleyeceksin ve bu ölçütün geçerliğinin yeterli düzeyde olduğunu deneysel olarak nasıl ispatlayacaksın? En mühim soru ise bu kriterleri ve ölçütleri kim belirleyecek? Bunların hiçbiri için yeterli bir cevap şu an için bulunamaz gibi görünüyor. Ne psikologlar, ne de eğitimciler bu alanda bu kadar yetkinliğe sahip değiller. Kaldı ki böyle bir şeyin deneyini de yapmak imkansız gibi duruyor. Toplumun en küçük yapı taşı olan ailenin içerisine devlet karışır ve çocuğu yetiştirmek için uyulması gereken bir yol gösterirse bile istediğimiz iyi sonucu elde edememiş oluruz. Çünkü bu sefer de ortada aile diye bir kurum kalmıyor, anne ve baba dediğimiz şey sadece gen aktarımını sağlayan taşıyıcılar olarak kalıyorlar. O yüzden ehliyet olayı imkansız. Belki aile eğitimi geliştirilebilir. Türkiye bu alanda pek ileride değil sanırım.

2
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Cok iyi olur ama boyle bir sey olsa kadin erkek bircok kisi ebeveyn olmaktan men edilir. Bu çoğunluğu da erkekler saglar bence. Erkekler daha cok red yer.

Cunku bu ülkede cocuga ve aslinda anneye de en cok travma yasatan bence babalar oluyor. Babalik bizim ulkede cocuga maddiyat saglama ve 10 dk oyun oynamak sanılıyor. Bunu da yapmayan erkekler var.

Onun disinda cocugun her seyiyle ilgilenen, baba sevgisi veren az. Erkeklerin bircogu cocuk anneye ait kafasında ve cokta karismiyorlar bu islere. Cocugunun kac yasinda oldugunu, kaçıncı sınıfa gittigini bilmeyen babalar var. Evde baba var ama sadece adı var bizim ülkede.

Cogu cocuk babasi hayatta olmasina ragmen baba eksikligi yaşıyor bu ülkede. Bircogumuzun baba travmasi var. Varligi yoklugu belli bile degil bazılarının. Annelerden de var kotu olan ama anneler daha baskin bizim toplumda ve cocugun hayatinda anneler daha fazla yer ediniyor babalara gore. Baba var mi yok mu cogumuz icin belli degil. Objektif dusunurseniz demek istedigimi anlarsiniz.

Erkeklere babalik ehliyeti verilmeyince, gercekten iyi anne olabilecek kadinlarda cocuk sahibi olamayacak belki de bu sefer. Yani demem o ki bizim turk erkekleri baba ve ebeveyn olma konusunda bugun bile sınıfta kalıyorlar, bir de bunun ehliyet gibi bir sistemi olsa cogu baba olma statüsüne erişemez.

Kadinlarda oyle. Anne olamayacak tipler var ama bu erkeklerde daha fazla diye dusunuyorum. Bu ulkede bircok cocuk babasi olsa bile olmasa da olurdu diyebiliyor. Bu cok aci bir tablo.

3
    6 Yorumla
    • Vâkıf1358
      Vâkıf1358
      +1 yıl

Bu düşünceni ne ile destekleyebilirsin? Yani bu yorumunu sadece senin karşılaştığın sınırlı sayıda ebeveyn üzerinden genelleyerek yapmadığını nasıl bilebiliriz? Bana göre de babanın da annenin de yeri ayrı ve hemen her ailede babanın yeri olmazsa olmaz ve eksikliği çocuk için büyük bir sorun olur. Ben yorumunuzun subjektif olduğunu düşünüyorum.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Vâkıf1358 ablam yillardir psikolog. Ve gelen kişilerin buyuk cogunlugunda kadin ya da erkek olsun baba travmasi oldugunu soyluyor ablam. Bizim ulkede baba figürü cok geride kaliyor.

Bir baba bizim ulkede anne kadar ilgileniyor mu cocuklarla? Emzirme, dogurma disinda diger bütün seylerle baba da ilgilenebilir. Bu ulkede kac tane baba yapıyor bunlari? Bu ulkede kac tane cocugunun altini degistiren baba gorebiliriz? Bu ulkede kac tane cocuk ateslendiginde sabahlara kadar başında bekleyen baba görürüz? Veli toplantilarinda cogunlugu anneler olusturur, babalar nerede mesela?

Hastalandiginda cocugu kim doktora götürür, evde nane limonlar ihlamurlari kim kaynatır? Ve daha bircok örnek verebilirim. Bu ulkede cocuklar anneye zimmetli gibi goruluyor.

Ve cocuk buyutmenin buyuk bir yükü annenin uzerinde oluyor. Baba hayatta olsa da babasiz büyüyen, varligini hissedemeyen cok insan var bu ülkede. Bunlari goz ardi edemeyiz. Amacimiz bunlari duzeltmek olmalı, üstünü örtmek degil. Yeni nesil babalar biraz daha dikkatli gibi ama hala eksikler.

Yorumla
    • Vâkıf1358
      Vâkıf1358
      +1 yıl

Aynı fikirde değilim. Babaların annelerden daha rahat olduğu doğrudur ama çocukla ilgilenme konusundaki görev dağılımının böyle olmasının nedeninin erkeklerin büyük çoğunluğunun çalışması ve kadınların ev hanımı olması olduğunu düşünüyorum. En azından yakın zamana kadar öyleydi. Şu günlerde kadınların da çalışma oranı çok arttı. O yüzden bu durum değişmeye başlıyor, yani yeni nasille alakalı olan kısmı yeni neslin bilinçli olması değil, iki kişinin de vakitlerinin kısıtlı olması ve çocuğa dönüşümlü bakmaları. Dediklerini artık babalar da yapıyor ve düzgün evliliklerin birçoğunda azlı çoklu da olsa bir vazife taksimi var. Yine de yükün çoğu yine annededir ve ben bunu yanlış bulmuyorum. Annenin de çocuğunda vakitlerinin çoğunu beraber geçirmeye ihtiyaçları var. Ablana gelen hastalar hakkında bilmediğim için yorum yapamam ama doğrudur diye düşünüyorum.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Vâkıf1358 yani kadin calismasa babanin cocuklarla ilgilenmesine gerek yok mu? Babanin ya da annenin çalışması bahane degildir. Ailesiyle, cocuguyla ilgilenmek isteyen her kişi bu zamani olusturabilir. Baba cocuklarin uyuma saatina kadar calisiyorsa bile onlari yatırabilir, masal okuyabilir, öpüp koklayip uyutabilir. Bu incelikleri babalar dusunmuyor ne yazik ki.

Ben calismanin aileyle ilgilenmeme konusunda bahane olmamasi gorusundeyim. O cocuklar anne baba istedi diye dunyaya geliyor. Baba sevgisi eksikligini yasatmaya kimsenin hakki yok.

Eski sistem devam etse, kadinlar calismasa babalar cocuklara bakmamaya, ilgilenmemeye devam edecekti öyle mi? Sorun burada zaten. Aslinda babanin evladina karsi yapmasi gereken sorumluluklari, annesi calisiyor diyerek zorunda hissetmeleri ne derece doğru?

Bir evladin anneye ihtiyaci oldugu kadar babaya da ihtiyaci vardir. Bir cocuk tek anneyle büyümez, buyuyemez. Annenin sorumluluklari varsa, babaninda vardir evladina karsi. Bu sorumluluklar eve para getir 10 dk oyun oyna, cocuk aglayinca al şunu sustur diyerek anneye vermek degil. Ya da bebek aglarken rahatsiz olup, salona gidip kanepede fosur fosur uyumak degil. Belki anne susturamiyor o cocugu ama baba olarak belki sende susacak. Bunu hangi baba düşünüyor?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Kadin çalışıyor diye cocukla ben ilgilenmeliyim diye bir zorunluluk hisseden erkekler baba olmasin bir zahmet. Zaten o cocuga iki tarafta bakmak zorunda. Bunun ben calisiyorum cocukla ilgilenemem gibi ya da annesi yok ben bakmaliyim gibi bir zorunluluk hissetme gibi bir bahanesi olamaz.

Cocuk sevgiyle büyür. Cocugun ileriki hayatinda sevgi acligini kimse doyuramaz. Ama biraz az para kazanmak cocugu sevgi yoksunlugu kadar etkilemez ileriki hayatinda. Gerekirse o cocuk 15-18 yasinda bir işe girer çalışır, parasini bir sekilde kazanir, maddiyatini bir sekilde sağlar ama sevgi acligini, ebeveyn eksikligini, ilgisizligini ömür boyu bunyesinde taşır.

Cocugun sorumluluklari vardir ve anne baba tarafindan karsilanmasi gerekir. Hicbir cocuk kendi tercihiyle gelmiyor dünyaya. Anne babasinin tercihiyle geliyor. Bu tercihi yapanlarinda buyuk sorumluluklar almasi gerek. Sorumlulugu bir tarafa yikmak dogru olmadigi, kadini yoracagi gibi cocugun gelisimi ve psikolojisi açısından da dogru bir durum degil cocugun tek ebeveynle büyümesi, surekli yaninda, düştüğünde, agladiginda, hastalandığında, bir ihtiyaci oldugunda tek ebeveyni yaninda görmesi dogru degil.

Yorumla
    • Vâkıf1358
      Vâkıf1358
      +1 yıl

Yorumumu çok güzel eleştirmişsiniz 🙂. Yorumlarınızı okuyunca düşüncenize hak verdim. Bu hususta siz haklısınız. Peki ebeveynler sizce nasıl eğitilmeli, ne yaparak bu durumu düzeltebiliriz?

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

30

Cevap

25

Cevap

• bigemm
    bigemm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

neye göre kime göre şartlar getirilecek.

sen şimdi desen ki maddi durumun kötü bir çocuktan fazla yapma, adam da rızkını allah veriyor çocuğum bana şans getircek belki ilerde zengin olacağım sana ne der.

bebeğe bile başörtüsü örtecek zihniyet üremesin desen bu sefer de kızına bikini giydirecek zihniyet üremesin diyenler çıkacak.

herkes her şeyin en doğrusunu bildiği için bu konuda hiçbir düzenleme yapılamaz.

2
    0 Yorumla
  • çirkinkalplinsan
    çirkinkalplinsan Takip Et
    Master Yaş: 109 , eic 100%
    +1 yıl

Tabiki de evet! Araba ehliyetinden bile daha gerekli bir şey bu. Çünkü her canı çeken çocuk sahibi oluyor, peki ama yetiştirmesi? Yahu insanlar daha kendini yetiştirememiş, gelmiş bir de anayım ben diyor. Bu devri ne zaman geçeceğiz acep ¢

1
    0 Yorumla
  • Gezginn34566
    Gezginn34566 Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 99%
    +1 yıl

Bence evlenmek için hatta flört sevgili olmak için böyle bir şey olmalı ortalık ayrılan sevgilisini öldürme haberleri ile dolu kızlar bilip bilmeden psikopat birine aşık oluyor ayrılmak istese de korkudan ayrılamıyor ayrılma cesaretini gösterince maalesef ki böyle sonuçlar çıkıyor

1
    0 Yorumla
  • Eren-Kasap
    Eren-Kasap Takip Et
    Xper 2 Yaş: 22
    +1 yıl

“Coğrafya kaderdir.” sözü gibi bende “Aile kaderdir.” diyorum. En son görenler gördü zaten o olayı. Annesi babası tarafından onaylanarak 6 yaşındaki küçük kız çocuğunu istismar ettiler. Sadece bu değil zaten. Geçmişte de buna benzer olayları gördük haberlerde.

2
    0 Yorumla
  • seyda028
    seyda028 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

Anne babak olmak için uygundur raporu olmalı bence herturlu sağlık kontrolünden gecip de özellikle psikolojik

1
    0 Yorumla
  • ButcherBlaviken
    ButcherBlaviken Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 92%
    +1 yıl

Sonunda aklı başında sorulaedan biri güzel soru bencede verilmeli çocuğun sorumluluğunu alamıyolar sonra suçlu çocuk oluyor hadi ordan

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

bide dogurup direk nenesine dedesine birakan anneler var. Maksadı nedir cok merak ediyorum. Kazara dggurdum deseler hadi yine neyse falan diyecegim de planlayip edip yapiyorlar sonra cocuk nenesinde dedesinde kreşte..

1
    0 Yorumla
  • Huzuristiyorum34
    Huzuristiyorum34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 56 , eic 97%
    +1 yıl

Bence kesinlikle verilmeli hatta evlenmek isteyen çiftlere çok ciddi psikolojik testler de yapılmalı...

1
    0 Yorumla
  • Eskiblablacı
    Eskiblablacı Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Nasil vericeksin ki adamlar resmi nikah bile kılmıyor... nasil ehliyetsiz cocuk sahibi olmalarini engelliceksin bekaret kemeri mi takican

0
    0 Yorumla
  • Atarlıı_Şekerpare
    Atarlıı_Şekerpare Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 96%
    +1 yıl

Üç çocuk beş çocuk yapın diyor siyasiler. Eee geleceği ne olacak kim kendini kurtarırsa kalan sağlar bizimdir.

0
    0 Yorumla
  • HardChoice
    HardChoice Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 98%
    +1 yıl

Travmalarla büyüyen bir nesil olduk. Şart oldu.

1
    0 Yorumla
  • Meleklerinasknnn
    Meleklerinasknnn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 95%
    +1 yıl

Her kadın anne her erkek Baba olamaz Bu bir gerçek

0
    0 Yorumla
  • Odunumsuİnsan
    Odunumsuİnsan Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 98%
    +1 yıl

Sadece çocuk için değil evlilik içinde ehliyet şart bencemm

0
    0 Yorumla
  • miumeow
    miumeow Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 95%
    +1 yıl

Verilmeli bence. Bakamayacağın çocuğu doğurmayacaksın

0
    0 Yorumla
  • HesapsızHayat
    HesapsızHayat Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 90%
    +1 yıl

Verilsin şimdikiler evlenmeden karnında çocukla geziyor.

0
    0 Yorumla
  • el-diablo
    el-diablo Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Verilmeli. Mesela ben daha kendime bakamıyorum çocuğa nasıl bakıcam.

0
    0 Yorumla
  • r_engarenkyollar
    r_engarenkyollar Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl

Gerçekten verilmeli anne ve babalar çocuk sahibi olmadan piskolojik eğitimden geçirilmelidir

0
    0 Yorumla
  • Be_smart
    Be_smart Takip Et
    Guru Yaş: 46
    +1 yıl

Kimse çocuk yapamaz o zaman... anne babalarin az bir bölümü bilinçli..

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kim uğraşacak onunla milletin çocuğunu ben mi düşüneceğim?

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Öyle olsa çok iyi olurdu ama maalesef öyle bir şey yok herkes çocuk yapıyor

0
    0 Yorumla
  • Ender23ender
    Ender23ender Takip Et
    Xper 2 Yaş: 26
    +1 yıl

Tabiki veeilmeli onune gelen cocuk yapiyor abuk sabuk yetistiriyorlar magandalar cikiyor ortaya sevgisiz bilgisiz siddete meğilli yetistirilmis keko dolu ortalik

0
    0 Yorumla
  • cagiltay
    cagiltay Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Psikolojik testlerden geçirilmeli önce sonra eğitim verilmeli eğer eğitimleri geçebilirler ehliyet verilmeli çocuk yapmasına izin verilmeli

0
    0 Yorumla
  • Fısıldayankız1
    Fısıldayankız1 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 99%
    +1 yıl

Evet keşke bi uygulama gelse öyle

1
    0 Yorumla
  • İsa_32
    İsa_32 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

Verilmeli cahil insamlar cocuk yapmamali

1
    0 Yorumla
  • Tugsem38
    Tugsem38 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38
    +1 yıl

Keşke verilse, sorumluluk sahibi olamayan ebeveyn de olamaz.

0
    0 Yorumla
  • sebastian_06
    sebastian_06 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

araba sürmek için ehliyet veriliyorsa çocuk yapma yeterliliği için de ehliyet verilmelidir

0
    0 Yorumla
  • ayşegulnur1
    ayşegulnur1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43
    +1 yıl

Çocuk sorumluluk gerektirir gerçekten bunu yapabileceksiniz çocuk yapın

0
    1 Yorumla
    • Lessismore_
      Lessismore_
      +1 yıl

Yapabileceğimizi nasıl anlarız sence 🤔

Yorumla
  • DallasVegas
    DallasVegas Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38 , eic 91%
    +1 yıl

Anne baba olmayı hak etmeyen milyonlarca insan var

1
    0 Yorumla
  • Croyz1n26
    Croyz1n26 Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 89%
    +1 yıl

Herkes çocuk yapmamalı. Özellikle araplar

0
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl

Evet verilmeli.

0
    0 Yorumla
  • melobaskan
    melobaskan Takip Et
    Bilge Yaş: 25 , eic 95%
    +1 yıl

Evet çok haklısın getirilmeli bence

0
    0 Yorumla
  • CoffeeAndCoffee
    CoffeeAndCoffee Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Keşke gelse öyle bir uygulama.

0
    0 Yorumla
  • kralkobrax21
    kralkobrax21 Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 52%
    +1 yıl

Kesinlikle öyle olmalı

0
    0 Yorumla
  • _Ćamdànnesneé_
    _Ćamdànnesneé_ Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Kesinlikle katılıyorum, herkes anne-baba olmasın.

0
    0 Yorumla
  • Everglow
    Everglow Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Çocuk yapmak yasaklanmalı

0
    0 Yorumla
  • masalsım
    masalsım Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39
    +1 yıl

Kesinlikle ekonomisi iyi olmayanlar az doğurmalı

1
    0 Yorumla
  • Kibarkiz7
    Kibarkiz7 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Verilmeli

1
    0 Yorumla
  • sarıSALATALIK
    sarıSALATALIK Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39
    +1 yıl

ülkemizde o süreç çoktan aşıldı
    geçmiş ola

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Nasıl anlamadim

Yorumla
  • 802877390
    802877390 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

Evet kesinlikle

1
    0 Yorumla
  • Besara
    Besara Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 90%
    +1 yıl

Kesinlikle verilmeli

1
    0 Yorumla
  • gamze07xx
    gamze07xx Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Verilmeli

0
    0 Yorumla
  • birumuttu
    birumuttu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

Bence evet

0
    0 Yorumla
  • samedjackson
    samedjackson Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 70%
    +1 yıl

Verilmeli

0
    0 Yorumla
  • ceren211
    ceren211 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 67%
    +1 yıl

Evet

0
    0 Yorumla
  • _ΛqresiF_
    _ΛqresiF_ Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 34%
    +1 yıl

Gerekli bence.

0
    0 Yorumla
  • Ruh-u_Revan_
    Ruh-u_Revan_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 44 , eic 100%
    +1 yıl

Verilmeli

0
    0 Yorumla
  • hadihemengidelim
    hadihemengidelim Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 94%
    +1 yıl

Verilmeli.

0
    0 Yorumla
  • Derinhayel
    Derinhayel Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Verilmeli

0
    0 Yorumla
  • uyuyangüzel_00
    uyuyangüzel_00 Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 92%
    +1 yıl

Keşke verilse

0
    0 Yorumla
  • HAKAANN99
    HAKAANN99 Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 98%
    +1 yıl

Kesinlikle

0
    0 Yorumla
  • adilbeyoglu
    adilbeyoglu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Verilmeli

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Ciao
    Kesinlikle

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Verilmeli

0
    0 Yorumla
  • A_s12345
    A_s12345 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25
    +1 yıl

Yok be ne ehliyeti

0
    0 Yorumla
  • hsgshshsg
    hsgshshsg Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    +1 yıl

Çok mantıklı

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > İnsanlara çocuk yapmak için ehliyet verilmeli mi sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce çocuk yapmak için uygun yas? 31 cevap verildi
Aile çocuklarına bir ev ve araba bırakmalı diye düşünüyorum aksi takdirde çocuk yapmak yasak... 8 cevap verildi
Sizce çocuk yapmak şart mı? 20 cevap verildi
Herkes çocuk yapabilmeli mi? 37 cevap verildi
Fakir birinin dünyaya çocuk getirmesi yasak olmalı mı sizce? 17 cevap verildi
Çocuk istemeyen insanlar sizce haksız mı? 16 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Izgara kalamar mı ızgara ahtapot mu?
  • Modern biri misin, klasik mi?
  • Hadi gelin kalbinizdeki sizi seviyor mu sevmiyor mu söyleyeyim?
  • Eğer yeterince servetiniz olsaydı?
  • Aile ilişkileriniz nasıl?
  • Cep telefonu aramalarınız ne zamanlar yoğun olur?
  • Sizi sevmeyeni sever misiniz?
  • Karşılıksız aşk mı, yarım kalmış aşk mı?
  • İlk buluşmada hangi konu açılırsa çileden çıkarsın?
  • Aura eşittir ne senin için?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨