selaaaamss KS ailesi malum doğum dedin mi akla ilk gelen hastane çantası olur peki bir anne doğum yapacağı sıra anne bebek çantasına neler eklemeli
hastaneye götürmek için
hadi gelsin süper görüşler 🥰

selaaaamss KS ailesi malum doğum dedin mi akla ilk gelen hastane çantası olur peki bir anne doğum yapacağı sıra anne bebek çantasına neler eklemeli
hastaneye götürmek için
hadi gelsin süper görüşler 🥰

Bebeğin kendine ait çantasının içinde bir tane bebek yağı olması lazım daha sonrasında bebek bezi islak mendil olması lazım bebek pudrası çorap tulum Şapka eldiven Zıbın daha sonrasında işte kıyafetlerden birkaç kat olması lazım iki tane battaniye olmalı biberon emzik mama
Selam gadası 🙃
Doğum çantası hazırlama sürecine hamileliğinin 32. haftasından itibaren başlaman uygun olur. Bu da gebeliğin 8. ayına denk düşüyor. Bu zaman aralığında her an doğuma gidebilme ihtimalin olduğu için doğum çantanın hazır olması iyi olur.
Doğum çantası hazırlarken dikkat etmen gereken ilk şey, doğum yapacağın hastanenin sana sunduğu imkanlara göz atmaktır. Çünkü bazı hastaneler anne ve bebeğe gerekli olan birtakım eşyaları karşılıyorlar. Bunların hangileri olduğunu öğrenerek çantanda eşya kalabalığı yaratmamış olursun.
Hastane valizi hazırlarken bebeğin için çok fazla giysi koyman gerekmiyor. Çünkü hastanede kalış süresi, doğum şekline göre değişiklikler gösteriyor. Normal doğumda en fazla 2 gün, sezaryen doğumdaysa en fazla 3 veya 4 gün hastanede kalmak gerekebilir.
3 takım hastane çıkışı kıyafeti (tulum, body, çorap, şapka, eldiven)
2 adet battaniye (mevsime göre uygun olmalı)
Bebek bezi
Islak mendil veya pamuk
Pişik kremi ve nemlendirici krem
Bebek banyo havlusu
Hastane çıkış kıyafeti olarak, havaya göre üstüne giydireceğin bir giysi, bebek için yeterli olacaktır. Yaz bebekleri için doğum çantası içerisine sadece ince bir üst ve şapka, ellerine eldiven ve alt bezi yeterli olacaktır. Kış bebekleri için doğum çantası içerisine ise klasik hastane çıkışı kıyafetlerinin yanı sıra üzerine örteceğin bir de battaniye gerekebilir.
Öncelikle fazla bişey alma gercekten ben a, dan z'ye doldurdum çoğu şeyi kullanmadım
Battaniye kışsa kalın ince iki tane
Zıbın 3 adet maksimum
Hastane çıkışı
Çorap
Bez 15 tane al zaten bi kac gun menkonyum (siyah kaka) yapiyolar yapışkan oluyo çok yapmiyolar o yuzden
Pişik kremi
Göğüs pompası varsa eğer
Islak mendil
Senin için
Pijama daha rahat benim icin elbise şeklinde lohusa takımı sevmiyorum herkesin tercihi ayri
İc çamaşırı bolca
Ped bolca
Göğüs pedi
Lansinoh göğüs ucu kremi
Çorap terlik
Kişisel bakım ürünleri
Tuvalet kağıdı
Hasta bezi bi iki tane ilk saatler için iyi oluyo
Bolca atıştırmalık meyva suyu falan süt icin
Kendine daha cok giyecek yani bebek pek giymiyo fazla yani hatırladıklarim bu kadar
Cevap
1Cevap
Eskiden doğum çantası mı vardı ya ne gereksiz işler bunlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?