Doğum artık çok yakındır ve doğuma haftalar kala Anne ve Bebeğin ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir doğum çantası hazırlamalıdır. Annenin ve Bebeğin hastane çantasında olması gerekenler neler?
Doğum artık çok yakındır ve doğuma haftalar kala Anne ve Bebeğin ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir doğum çantası hazırlamalıdır. Annenin ve Bebeğin hastane çantasında olması gerekenler neler?
Anneceblog sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Bebek için aldıklarım;
1 adet hastane çıkışı,
1 adet alt-üst takım ya da çıtçıtlı tulum.
Çorap-ağız mendili.
1 paket ıslak mendil ve 1 paket bebek bezi.
Mevsimine göre battaniye-pike.
Ana kucağı-puset.
Ne olur olmaz diye biberon.(Sütüm az geldiği için mama verildi, biberonu ölçü için kullandık. İlk olarak az da olsa emzirdim.)
Anne için aldıklarım;
1 adet elbise gecelik.
2 adet pijama takımı (sadece bir tanesini giydim. Ne olur olmaz lazım olur diye 2 tane koydum.)
Hırka, çorap, kişisel diğer eşyalar.
Detaylı bilgi için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık 🙏🏻🌸
Anne ve bebeğin çantası ayrı ayrı hazırlanmalı.
Annenin çantasında; Pijama ve gecelik ki bence gecelik daha rahat ve lohusa pijamalarındansa klasik düğmeli modeller daha kullanışlı. Taç, tarak, biraz makyaj malzemesi, bir yelek, hasta bezi ve ped, diş fırçası ve macun olmali. Emzirme sütyeni ve temiz iç çamaşırı, yelek, çorap. Ayrıca yiyecek bir şeyler kraker, petibör bisküvi, kahve ve su ısıtmak için bir kettle da konabilir.
Bebeğin çantasında; 3 takim, 1 tam set hastane çıkışı seti, emzik, ıslak mendil ve alt temizle pamuğu, alt acıçı, ağız mendili, yelek, yedek bir battaniye, pişik kremi, çorap.
Ve sütünün hemen gelmeme ihtimaline karşı küçük bir formül mama ve biberon da almanızı tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim 🙏🏻🌸
Mama asla önerilmiyor. Hastanede zaten mama var ve bu şekilde anne bebeği memeye koymadığı için süt daha geç geliyor. Süt olmasa bile bebek mutfakla meme konmalı ve süt hormonunun salgılanması sağlanmalı. Yenidoğan beneğe anne sütünden daha faydalı bir şey yok. Emzik de gereksiz bebeği boş oyalıyor. Bebek kendine geldikten sonra emziğe alıştırma yapılır, doğar doğmaz emzik çok yanlış. Normal biberon yerine kaşık biberon tercih edilmeli. Ve bebek 2 günde pişik olmaz pişik kremine gerek yok.
Sadece özel hastanelerde mama desteği ekstra olarak sağlanır. Mamayı yapın biberonu dayayın demedim yapıp kaşıkla sarılık olmaması adına verilebilir ben kaşıkla verdim bebeğime annelerin sütü eve gidip duşunu almadan pek inmiyor elbette bebek emzirilmeli ben emzirmeyin demedim ki zaten.
Ve pişik kremi bebeğin cildi çok hassas olabilir işler yolunda gitmeyebilir ve daha uzun süre hastanede kalmaları gerekebilir. Pişik iyilestirilmez pişiğe önlem alınır.
Emzik de ilk hastanede tutmazsa bi daha hiç tutmaz. Ve emzik can kurtaran gibi bir şey her şey hayatta uzmanların söylediği gibi ilerlemiyor.
Sevgiler
Tecrübeli biri olarak lütfen doğum öncesi ve sonrası üşütmemeye dikkat et mutlaka ayağında çorap patik sırtında yelek hırka olsun yoksa çok fena gaz sancısı çekersin..
Bebek içinde iki üç takım zıbın takımı, bez, ıslak mendil, ağız bezi, battaniye, şapka, eldiven, pişik kremi, bebek pusetini unutma.
Kendin için ; Orkid,3 Takım iç çamaşırı, gecelik, iki takım pijama, terlik , yelek, çorap, makyaj malzemeleri tarak, havlu kağıt, göğüs pedi, göğüs pompası, emzirme sütyeni, diş fırçası macun, beslenmen için hurma hoşaf su.
çok fazla değil mi ya
@zPSiCoPaTa fazla gelen hangisi hepsi lazım oluyor bunların
sanki taşınıyor gibi bi kaç saat kalmıcak mı orada
@zPSiCoPaTa orası belli olmaz bir gece de kalır iki gecede doğuma bağlı
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim 🙏🏻 🌸
1 ay önce doğum yaptım. Hemen cevaplayayım🧸.
•Bebek
2 tane hastane çıkışı
2 tane iç zıbın
1 paket bebek bezi
Islak mendil
Pişik kremi
Ağız mendili
Nohut battaniye
Puset ya da portbebe anakucağı
•Anne
2 tane pijama takımı
2 tane atlet
Depend
Hırka
Çorap
Rahat yumuşak terlik
Kişisel eşyalar
Çok teşekkür ederim çok yardımcı olan bir liste hazırlamışsınız, sağlıkla büyütün yavrunuzu 😍🙏🏻
Bebek bezi, hastane çıkışı, ıslak mendil, hastane çıkışından hariç birkaç zıbın ( kıyafet) Pişik kremi, sütünüz belki yeni doğum yaptığınız için gelmeyebilir o yüzden siz biberon ve mama da bulundurun yanınızda.
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏🏻🌸
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim 🙏🏻 🌸
Rica ederim 🧚🏻♀️
Öncelikle fazla bir şey almamak lazım aslında Bebek kıyafetleri, ıslak mendil, bebek bezi, kişisel bakım, havlu..
Çok teşekkür ederim 🌸🙏🏻
En İyi Cevap