Bebeklere mama verilmemeli. Zararlı zaten içinde ne olduğu belli değil. Sen mama verir isen devamlı bebek sadece kilo alır. Anne sütünden sonra da ek gıdalara geçilir zaten. Sürekli mama yer ise o çocuk nasıl alışacak ek gıdalara? Bu da zor bir süreç olur.
Merhaba "Mama her bebek için kullanılmalıdır" diye bir kural olmadığından "mama kullanan" annelerin de bebeğine hangi sıklıkta mama vermesi gerektiğine dair kesin bir şey söyleyemeyiz. Bazı bebeklerin bünyesi ilk zamanlarda mamaya hemen adapte olup sonradan alerjik reaksiyon gösterebilir. Dolayısıyla "mamayı şu kadar zaman kullanın/verin" demek yanlış bir tabir olur. Yeni annelere tavsiyem mamayı olabildiğince az kullanmaları hatta hiç kullanmamaları. Değişen gelişen ve yenilenen dünyayla beraber beslenme stili hep paketli ve hazır gıdalara doğru yöneliyor. Evdeki sebze ve meyvelerden yapılan mamalar tercihiniz olsun. Bebeğinizin küçük ve hassas midesini ağır içerikli ama masum görünüşlü fabrikasyon ürünlerle doldurmayın.💫 Recep, bana ulaşma şansın var mı? Teşekkürler.
6. aydan sonra ek gıdaya geçiş dönemi ile birlikte bebeğinizin beslenme planı biraz değişecek bebek gala anne sütünün içeriğindeki değerlere ihtiyaç duyar bu yüzden bebeğin bir yaşına kadar ana öğünü anne sütüdür.
Evet öyle sonuçta herkesin anne sütü çok gelmiyor kiminin az kiminin çok geliyor özellikle stresten az geliyor o yüzden stresten uzak durup stres yapmamak gerekiyor
Anammm ne tatlı bebekkkk. Beslenme ve sağlık dersi alıyorum anne sütünün önemine o kadar çok bastırılıyor ki ve alınmaması durumunda birçok hastalığa yol açıyor. Mamayı bilmiyorum ama anne sütü çok önemli.
Evet ama zararlı diye biliyorum yani zor bi durum bazıları 4. Aydan beri verin derler ve bu kesinlikle yalandır 6 ay olmadan verilmez anne sütü olmadığı zaman yorum yapamma tabi