Merhaba, Bebekler için sütten mamaya geçiş nasıl ve ne zaman olur sorusu ebeveynler için kafa karıştıran bir sorundur. " Arı mama faydalı mı? " sorusuna cevap alalım.
Arı Mama Ne Zamandan İtibaren Kullanılmalı, 3 aylık bebeğe arı mama verilir mi?
Arı mama kaç aylıkken verilir, bebeğime arı mama vermeye ne zaman başlamalıyım? diye soran ebeveynlerin sayısı oldukça fazla. Uzmanlar 4. aydan itibaren arı mama kullanımına başlanabilir demektedir.
Arı Mama İçeriğinde Neler Bulunur?
Arı mama içerisinde şunlar bulunur:
Pirinç unu
Süt tozu
Peyniraltı suyu
Bitkisel yağ
Magnezyum
Kalsiyum
Çinko
Demir
Fosfat
Şeker
Laktoz
A, D, E, C, B1, B2, B6, B12 vitamini ve folik asit
Neden Arı Mama Kullanılmalı?
Bebeğime arı mama vermeli miyim? Anne sütü bebeğe yetersiz geliyorsa besleyici amaçlı olarak arı mama kullanılır. Bebeğin gelişimi ve beslenmesi amacıyla takviye amaçlı kullanılır.
Arı Mamayı Nasıl Hazırlanır?
Özellikle anneler: " Arı mamayı nasıl hazırlarım? diye kara kara düşünmektedirler. Hazırlanışı aslında çok basittir. 50 g. (2,5 tepeleme çorba kaşığı) Arı Vitaminli ’yi 250 ml. (3 çay bardağı) suya karıştırarak ilave ediniz. Zaten tatlandırılmış olduğu için şeker ilave etmeyiniz. Orta sıcaklıktaki ocakta kaynayıncaya kadar karıştırınız. 1-2 dakika karıştırarak pişiriniz. Kaseye boşaltınız. Servis yapmadan önce soğumasını bekleyiniz.
12 Vitaminli 6 Mineralli Sütlü 7 Tahıllı Pirinç Unu
12 Vitaminli 6 Mineralli Sütlü Muzlu Pirinç Unu
12 Vitaminli 6 Mineralli Keçi Sütlü Pirinç Unu
12 Vitaminli 6 Mineralli Sütlü Hurmalı Pirinç Unu
Arı Mama Zararlı mı?
Arı Mama bebeğime zarar verir mi? Arı mamanın içerisinde şeker miktarının fazla olduğu şüphesinden dolayı 2 yaş öncesi kullanımının doğru olmayacağı düşünülür.
Bn 3 aylıkken sütüm yetmeyince birinç haşladım çok suyu ile blendırdan geçirip içine üzüm suyu ekleyerek çocuğuma içirmiştim eskiler mama bulamadıklarında bebeklerine pirinç lapası verirlermiş sende benim yaptığım şekilde ver ya da arı mamayı sulu yap ama katı olmasın öyle biberonda ver. istersen kaşıkla ver ama önemli olan şu katı gıda sakın verme bu dediklerim su kıvamına gelince ver 3 aylık bebek katı gıdayı sindiremez bn katı gıda vermeye bebrğim 5 aylıkken başlamıştım.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Diyer manaları yemiyor arı mama geldi aklima da dediğin gibi biberonda yapip deniyim belki yer
Neden hazır mama? Evde de pakala bebek maması yapılabilir. Şahsen ek gıda zamanında bebek maması kullanmadım.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sütüm yetmiyor belli bir zaman sonra tek göğüs veriyorum diyeri yok bende mama yedirme meraklısı değilim ac kalmasindansa gunde bir defa olsun yesin diyorm.
Ari mamanin cok bir yenilesi durumu yok zaten surunu artiracak bisiler yapmalisin ama alti aydan buyukse ek gida verebilirsin mama yerine sebze ve meyve pureleri verebilirsin