•Mamalar bebeklere fazla kilo mu aldırıyor?🍼🍼🍼Toplumumuzda kilolu bebekler için "aa kesin mama ile besleniyor" gibi bir algı var. Mamanın kof bir şişlik yaptığını söylüyorlar. Sizce bu doğru mu?
•Mamalar fazla kilo mu aldırıyor?
•Mama ile büyüttüğüm bir bebeğim var ve hiç bir zaman kilolu bir bebek olmadı. Ben yapısal olduğunu düşünüyorum ☺️ Anne sütüyle beslenip pofuduk olan bebekler de var mama ile beslenip zayıf olan bebekler de..
Hayır ben pek zannetmiyorum açıkçası anne sütü ile hemen hemen aynı etkiye sahip tabii ki eğer sürekli olarak verirsen çocuk kilo alır ki bu normal bir şey normal aynı kutunun üstünde yazdığı gibi 2 saatte 1 kere alırsa herhangi bir şey olacağını zannetmiyorum ama dediğim gibi sürekli işte çocuk kesin acıkıyordur diye biberonu ağzından geri çekmezsen tabii ki kilo yapar.
Hayır böyle bir şey pek söz konusu değildir. Bu söylemi genelde mama kullanmayan mamaya karşı olan kesimler daha çok kullanıyor. Anne sütüne yakın olan mamalar anne sütünün besleyici özelliğine katkıda bulunurlar. Bebeğin kilo alma durumu mamaya, genetik faktörlere, gelişim durumuna göre farklılıklar gösterebilir. İlla ki mamanın olumlu etkisi vardır. Ama öyle mama yiyen bebek çok kilo alacak diye bir şey söz konusu değildir. Mamalar bebeğin ihtiyacı olan vitaminleri hep bir arada bulunduruyor. Kaldı ki annenin sağlıklı beslenmesi sonucu bebeğinin da aynı şekilde beslendiğini görürüz.
Ağzı olan konuşuyor Anne sütü şart anne sütü olmadan olmaz diyenler vsvs neler var neler er mama ile bütün bir çocuğum var kilolumu dersen değil gayet kıvamlı ve normal bu çocuk sürekli mama. ile beslenen her bulgidini yiyen aburcuburdan kelle paça ya midyeden sirdana kokoreçe
Trakya avasi aldı kızan bea :) geçen yaz en son trakyada idi :) bı Meriç kenarı gezdirdim :) bu yazda gidersem bı dereye Atacam :) biz derede öğrendik yüzmeyi oda öğrensin :)
Valla iki tane kızım var büyük kızımda kullanmadım ama küçük kızımda kullandım en fazla 6 ay kullandım yinede maşşallah ikiside kilolu küçük kızım 1 yaşında 11.400 gram 3 yaşndaki kızım 18 kilo 😅😅😅 mama falan boş çocuklar yemek yemeyi seviyorsa en rahatı benim 😅
Bebek ve devam sütü bebeklere ihtiyaçından fazla kilo aldırmaz sadece bebeğinizin ihtiyaçı olan besin içeriğine sahiptir bebek ve devam sütleri üretilirken anne sütü incelenir bu inceleme sonuçu bebekler için gerekli besin öğelerini içerecek şekilde üretilir.