•Anne sütüne en yakın mama hangisidir?🍼🍼🍼Elbette anne sütünün yerini hiç bir mama markası tutamaz ama değerleri ile anne sütüne en yakın mama markası sizce hangisidir?
(Bununla ilgili yayınlanmış bir çok liste vardır ve SMA tüm listelerde ilk 3te yer edinmeyi başarmıştır.)
Ben doktor tavsiyesi ile SMA kullanmış bir anneyim.
Bebekler ilk 6 ay anne sütüne ihtiyaç duyarlar. Fakat anne sütünün yetersiz kaldığı durumlarda anne devam sütleri, mamalara ihtiyaç duyulur. Piyasada çok farklı markada anne devam sütleri mamalar yer alıyor. Fakat ben annemin tercih ettiği kardeşimin kullandığı sma anne devam sütünün çok iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü kime sorsak sma anne devam sütünü öneriyor.
1-3 yaş için uygun olan SMA 3 İyi Geceler çocukların tüketmesi için hazırlanan, çeşitlenen diyetlerine ve sıvı alımlarına katkı sağlayan bir devam sütüdür. İçeriğinde çocukların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen besin öğeleri ilave edilmiştir. Vitamin D, E, K, C, B2, B12, Pantotenik asit ve Biotein kaynağı anne sütünün yetersiz geldiği durumlarda doktorların da tavsiyesiyle devam sütü kullanılabilir. Anne sütü yerine geçmiyor olsa da çocukların beslenmesine katkı sağlıyor.
Keçi sütü bebek maması anne sütünün besin değerine yakın olan mama türüdür genellikle inek sütünden hazırlanan mamalar bebeklere verilmektedir ancak araştırmalar gösteriyor ki keçi sütü anne sütüne yakın özellikler taşır benekler için keçi sütü maması önerilmektedir.
Aynen keçi sütü anne sütüne en yakın değerler içeren süt bebekler için keçi sütünden üretilmiş mamalar var, ben de bebeğim için denemiştim ama alerjik reaksiyon gösterdiği için devam edememiştim 😪 keçi sütü çok kıymetli olmasına rağmen bebeklerde sıklıkla alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor eğer bebeğin alerjik bir durumu söz konusu değilse birinci tercih seçeneği olmalı zaten anne sütüne en yakın mamalar listesinde de hep Golden Goat ilk sıradadır 🥳
Alerjisi olmayanlar rahatlıkla kullanabilirler alerjisi olanlarda başka mama tercih ederler bu arada bebeğini Allah analı babalı büyütsün Allah hep sizi korusun
Daha önce de yazmıştım yine söyliyim kesinlikle evolvia tabi ki sma Buda çok iyi ama açıkçası ben evolvia kullanıpta kötü bir geri dönüş yapan görmedim
Foğudu günden beri mama ile besleniyor sipam 17 aylık oldu ve halen mamaya devam ediyoruz geceleri 2 biberon Aptamil kullandık yaramadı Sma kullandık yaramadı Smilac kullandık yaramadı Golden goat kullandık yaramadı Beblac AR kullandık reflumiz düzelince de bebelac Gilda devam ettik ediyoruz da..
Golden Goat aslında içeriği ile çok güzel bir mama keçi sütlü içerikler anne sütüne en yakın olarak her yerde kabul görüyor ☺️ Benim bebeğimde de keçi sütüne alerjisi varmış cilt hassasiyeti ile alerjik reaksiyon gösterdiği için kullanamamıştım.
Her bebek aslında kendi için en uygun mamayı deneyerek kendisi buluyor 🍼☺️
En yakın markayı şirket bilgisi olduğu için söyleyemem ama sma olmadığını söyleyebilirim. Bir de benim kendi düşüncem bebek hangi mamayı severek yiyorsa daha faydalı bence. En kaliteli mama da olsa bebek yemiyor ve sevmiyorsa yararı yok.
Zaten doktorlar da her zaman bunu söylüyor ki her bebeğe her mama yaramaz. Her bebeğin metabolizmasına göre ve tercihine göre, sevdiği ve sindirebildiği mama o bebek için en iyisidir 😊
En İyi Görüşler