Ağız ve diş sağlığının önemi bebeklik döneminde başlıyor. Kaçıncı aydan sonra bebeklerin diş temizliğine dikkat edilmelidir?#BüyümeyeDevam #gadasından sevgilerle 🙃 #gadası
Kaçıncı aydan sonra bebeklerin diş temizliğine dikkat edilmelidir?
Dişleri çıktıktan sonra başlanmalı ☺️ Ek gıdaya geçişten sonra hele dişi yoksa bile doktorlar parmağa takılan fırçalarla damağını da olsa temizleyin diye öneriyorlar. Benim oğlum çok geç diş çıkardı 1 yaşından sonra ama hepsini aynı anda çıkardı aynı gunde 4 5 dişi birden patladı çok zorlayıcı bir süreçti. Diş fırçalama ritüelini ise kendi kendine severek öğrendi. Ona rengarenk diş fırçaları ve 0-2 yaş organik bir macun almıştım. Benden görüp oda fırçalamak istediğinde hiç hayır demedim, izin verdim. Bazen macun sürdüm bazen hiç sürmedim. Diş kaşımak için de fırçasını çok kullanmayı tercih etti zaten. Öylece bu alışkanlığı da edinmiş oldu 🌸
Ek gıdaya başladığı andan itibaren başlanmalı bence. Tabi bi fırçası ve dış macunu kullanarak değil. İlk zman lar temiz bi bez yardimiyla sadce silinmesi yeterli olur bence. Bebeklik dönemi geçtikten sonra bitkisel ürünler tercih edilerek devam edilebilir.
Her bebeğin diş çıkarma zamanı farklı oluyor. 4.5 aylıkken çıktı ilk dişi kızımın. İki tane dişimiz var şimdi. Benim parmağıma taktığım bebekler için diş fırçası aparatıyla günlük olarak temizliyoruz 2 dişi 😊
İşleri çıktıktan itibaren bence dikkat edilmeli ufak bir diş hoşçası alırsın florür oranı düşük bir diş macunu yani haftada iki kere filan fırçalasan bile yeter çünkü zaten süt içiyor ne kadar kirlenebilir ki
Diş temizligini bilmiyorum ama şu tentürdiyot gibi olan kan damlalarını kesinlikle hiç kimse vermesin bir yaşına kadar kullanın dedi doktor çocuğun dişi çürüdü o damla yuzunden daha yeni çıkan dışı çürüdü soruyorum doktora damla yuzunden diyo e niye verdiriyosunuz ozaman diyorum bakiyo öyle suratıma gitti çocuğun dişleri 🤦🤦🤦🤦
Normal de 2,5 3 yaş eğitimi olarak geçer. Ama doğduğu andan itibaren bilinçli yapilması daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bebekken bi tülbent veya barmak firçası ile ek gıdaya gectikten sonra çocugunuzun ayina uygun fırçalar kullanabilirsiniz. Artık o kadar cok cesit var ki kaşıyıcı tarzında vs. Çocuklar da diş firçalama alıskanlıgını erken kazandırmak daha uygun geliyor bu alıskanlık size ve cocugunuza bağlı aslında canı isterse erken baslar istemezse baslamaz
Evet en azindan eline verip kasiyici gibi agzina götürüp getirmesi bile yeterli olur tabi ki macun vs hicbisey kullanmadan. artik o kadar fazla ürünler var ki her aya uygun arastirabilirsin.
Bebeklerin ilk dişleri çıktığında özellikle anne sütü alanlarda temiz bir tülbent ile önceden yıkadığınız işaret parmağına sarınız. Hem kaşınan damaklarına masaj hem de diş temizliğini yapmış olursunuz.
Anne sütü alan bebeklerin bazılarında diş lekelenmeleri olur dikkatli annelerinden gözünden kaçmamalı bu durumda söylemiş olduğum yönteme başvursunlar. Teşekkürler