Normal şartlarda bebeğin vücuduna doğum sırasında kan bulaşmamışsa, doğumun ardından en erken 24 saat sonra yıkanması iyi olur. Çünkü bebek doğduğu sırada hastalık yapan mikroorganizmaların bulunmadığı bir ortamdan çıkıp geliyor. Bu yüzden cildinde koruyucu bakteri florası (Ph) yoktur. Bu floranın oluşmasıysa 1 günü bulur.
Doğum yaptıktan sonra 48 saat gözetim altında tutuldum zaten sonrasında eve gelir gelmez bebeğime ilk duşunu aldırdık. Bazı doktorlar göbek bağı düşüne kadar yıkamayın diyor ama bizim doktorumuz duş aldirabilirsiniz demişti. Bu göbek bağı düşme muhabbetinin eski zamanlarda göbek bağı bakımı yapılmadığı için süregeldiğini düşünüyorum ben. Benim bebeğimin göbek bağı 15 günden fazla zaman düşmedi mesela +15 gün bebeği yıkamamak hiç sağlıklı bir şey değil. Anne karnında suda yaşayan bir bebeğe su unutturulmamalı zaten, sonra banyo saatleri işkence oluyor seneler boyunca. Göbek bağı için zaten kremler, pansumanlar kullanılıyor. Her gün de yıkadım bebeğimi ve hiç bağ efenksiyonu vs geçirmedi.
Yeni doğan bebekler göbek bağı düştükten sonra banyo yaptırılmalı. Bize doktorumuz öyle söylemişti bizde öyle yaptık yaklaşık zaten bı hafta sonra dusmustu. Çünkü nekadar kurulansada enfeksiyon riski olduğu için riski göze alamadım bekledim ben...