5 aylık bı bebegim var 3 gündür çok huzursuz 1 haftadır ishalle uğraşıyordum bugün burun akıntısı başladı calpol verdim ama gecicek gibi değil geceleri gram uyku yok kendini geriye atiyo çığlık atiyo gazı mi var başka bir derdi mi var anlamak mümkün değil sadece çığlık atiyo bagiriyo agliyo uykuya dalmiyo sürekli beni istiyo virüsten dolayı hastaneye de çok sık götürmek istemiyorum ne yapmam gerek?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBelki bulunduğu odada bir şey onu rahatsız ediyordur. Bağırıp çığlık atmasını çok anormal karşılamıyorum çünkü bir bebeğin verebileceği çok az tepki var. Ya ağlayacak ve beden dilini kullanarak işaret edecek. Ya da bağırıp çığlık atarak ilginizi çekecek. Huzursuz olduğu şey ne bilmiyorum ama bir şeyden korkuyor gibi görünüyor.
Ya odasını değiştirin ya da uykuya dalana kadar ona sarılıp yatın. Hem kalp atışınızı dinlemek onu sakinleştirecektir. Hem de siz yanında olduğunuz için kendini daha güvende hissedecektir. Bahsettiğim korktuğu şey de bize göre çok basit olan bir şey olabilir. Mesela kıyafetlerin ışıkla beraber yaptığı gölge, pencerenin çıkardığı ses ya da bir dolabın kapağı gibi ๑00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu kadar huzursuzsa bir ağrısıı bir belli ki. Hastaneye götürmeniz en doğrusu bence, hastalığı tedavi edilmediği sürece huzursuz olacaktır. İshal de olmuş, büyük ihtimalle ishal bebeğinde karın ağrısı yapıyordur. Bunu da dile getiremediği için huzursuz oluyor ve ağlayarak derdini anlatmaya çalışıyor. Calpol yeterli gelmeyebilir, doktora danışmanızı öneririm.
02 Yorumla
Soran+1 yılİshali için ilk hastaneye götürdüm film çekti tahlil yaptı temiz çıktı ilaç verdi ilacını düzenli kullanıyorum ama bu grip başka bir yeri ağrıyor ama anlayamıyorum dilinden
Gizli Üye(36-45)+1 yılAma burada soruna çözüm aramak ne kadar mantıklı virüs var hastaneye götürmek istemiyorsun ama çocuğu uyutamıyorum Sun çocuk rahatsız ve sen virüsten korktuğun için götürmüyorsun arkadaşım virüs her yerde var ulaşacaksın bulaşıyor zaten kaçışta yok Bırakın şu saçma sapan kafa yapınızı Çocuğu götür adamakıllı Tedavi ettir Gazi olabilir belki çocukta orta kulak iltihabı var veya üst solunum enfeksiyonu var Her şey olabilir çocuğun ateşi var mı çocuk dışarı diyorsun ishal ister istemez çok fazla ağır ağrı yapar emziriyor musun mesela kendin yediğine içtiğine dikkat ediyor musun Annenin yediği içtiği süt ve çocuğa geçiyor
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
9Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Allah biran önce şifasını versin. Evde büyüklerden biri varsa ona dua okutun. Bebeğin birşeylerden korkuyor olmalıdır. Sende eşinde dua okuyabilirse oldukça iyi olacaktır. Emin ol dua iyi gelecektir.
#gadası00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
5 aylık bebek söz konusu, tarif ettiğin duruma bakılırsa ağrısı var, ishal olan bebekte gaz sancısı gormezsiniz, ama ishal nedeniyle karın ağrısı yaşıyor olabilir, ateşi de olmaya başladıysa bir yerlerde enfeksiyon var demektir. Mutlaka doktora goturmelisiniz, ishal biraz daha devam ederse dehitratasyon başlar, bebegen sivisiz kalabilir, o zaman işleri toparlamak biraz daha zaman alır. Vakit kaybetmeden bir uzmana başvurun.00 Yorumla
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun doktora basvur randevu al birde karnında şişkinlik varsa zincon diye bir bitkisel bir ilaç var onu kullan gerçekten biraz daha iyi olacak
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBelli ki bi derdi var, gazini cikarmayi denediyseniz ne bilim atesine bakin olmadi mecbur hastaneye goturun bi baktirin cocuk bu oyle evde bakmayla olmaz bazen, derdini anlatamiyor ki sorun orada zaten...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoktor diye bişey var bir sorun olunca insanlar gidip görünüyor bilin istedim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçmiş olsun ishal 4 falza ise hemen bir doktora götür derim
00 Yorumla
+1 yılKucakta salla ve emzirerek uyutmayi dene benimki 6 yasina kadar oyle uyudu
00 YorumlaBence diş etleri kaşınıyordur.. Burnunu sürekli temiz tutmaya bak..
00 YorumlaKarın masajı yapın ve siz kendiniz rezene çayı tüketin. Birde kusma var mı
00 Yorumla
+1 yılTemizliğine dikkat et
00 Yorumlaateş filan varsa hiç bekleme götür hastaneye
00 YorumlaAbla bebin hasta olmus hastaneye götür
10 Yorumla
+1 yılDoktora götür kafana göre iş yapma
00 Yorumla
+1 yılsık sık emiyor mu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsizi emiyor mu
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba öncelikle şunu da belirtmelisiniz, bebeğiniz daha önceki dönemde de mi uykusuzdu yoksa sadece bu hastalık döneminde mi uykusuz? Eğer hastalık döneminde uykusuzsa bu çok çok normal bir durum. Bebeğiniz kendini rahat hissetmediği için maalesef uykuları bölünüyor. Hele ki karın, burun ve diş ağrıları bebeğinizin uykularında başlı başına bir düzensizlik yaratır. Hastalık bitiminde eski düzen yerine gelir ve bebeğiniz rahatça uyuyabilir.
Öte yandan; 4. ayla birlikte bebeğiniz gelişimsel olarak bir çok değişime girmektedir. Örneğin gelişimsel açıdan bir çok yeni davranış oluşmaktadır. Dolayısıyla bu dönemde uyku gerilemeleri çok çok normaldir. Bebeğiniz 4. ayla birlikte dönmeye; kafasını dik tutmaya başlar. Öğrendiği her beceriyi de gece uykusunda tekrarlamak ister. Bu yüzden gece sık sık uyanmalar yaşanır. Bebeğinizin edindiği tüm becerileri gündüz tekrar edin; 2 ya da 3 hafta içinde düzene girecektir.
Sevgiler.