Arkadaşlar tecrübe edeniniz varsa ne olur ne yaptı ne etti yazsın. Benim 23 aylık bir kız çocuğum var. Doğumun ilk gününden bu yana hep çok az uyuyor. Ama büyüdükçe rayindan çıktı. Artik 2-3 saat uykuyla idare eder hale geldi. Geç uyuttum, yordum uyuttum, odasını ayırdık ne yaptiysak kar etmedi. Uyutup yatagina birakiyoruz iki uç saat içinde uyanip yanimiza geliyor sabaha kadar tekrar uyutamiyoruz. Gündüzleri ayri kabus. Uykusuzluktan huysuz agresif ama asla uyumuyor. Doktora gittim ve azarlandim bu arada bu çocuğun nesi var da doktora getiriyorsun falan dedi. En son bir pedogoga gidecegim. Biliyorum çağımız çocuklarının en büyük problemi bu durum. Sayimiz cok fazla biliyorum. Bu yüzden nasıl baş ettiniz bu durumla öğrenmek istiyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- u+1 yıl
Size tavsiyem şu yönde olur;
Daha önce denediniz mi bilemiyorum ama...
Eğer ki çocuğunuzun bir sağlık problemi yoksa çocuğunuzun gece uykusundan sıklıkla uyanmasının sebebinin ben sizden ayrı kalmasının olduğunu düşünüyorum.
Çünkü bir çocuk gece uyandığında annesi yanında yoksa kaygıya kapılır endişelenir. gözünü açtığında sizi görürse daha huzurlu olur.
Bir çocuğun 2 yaşını tamamlayana kadar annesinin koynunda uyuması gerekiyor annesi ile olan bağını tamamlayabilmesi için.
Eğer çocuk anneden uzak yatıyorsa kaygılı bir çocuk olarak büyür bu da huysuzlanmasına sebep olur.
Size bunu denemenizi tavsiye ediyorum.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Selam gadası 🙃
Aslında hemen her şekilde yapılması gereken şeyleri yapmış görünüyorsun. Şu an için yapılması gereken en önemli şey uzman desteği almak olacaktır. Belli ki birşeyler ters gidiyor. Uzman desteği bu konuda oldukça etkili olacaktır.
#gadası02 Yorumla- +1 yıl
Gadası nedir acaba 😁
- +1 yıl
@hejejeowkwvs profilimde yazıyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
10Cevap
- +1 yıl
Benim de doğduğundan beridir uykusu sıkıntılı bir bebeğim var 17 aylık ama sadece uyuyana kadar olan kısımda zorlanıyoruz biz, uyumak istemiyor, uykuya zor dalıyor vs. Ama öyle uyuduktan sonra sabaha kadar deliksiz uyuyor şükür 😊
Ama çok yakın bir arkadaşımın 2 yaşında bir bebeği var onun da sizinki gibi uyku problemi bu şekilde ve o da sizin gibi onu hep odanda uyuyacaksın, sallamadan uyuyacaksın prosedürü ile büyüttü ama maalesef olumlu sonuç alamadı. Gündüz uykularını tamamen bıraktı geceleri de sadece 3-4 saat uyuyordu en son.
O da pedagog diyaloğu da olan bir oyun grubuna götürüyor onu şimdi.
Uyku koçları falan var bildiğim kadarıyla instagram da falan çok karşıma çıkıyor, onları da deneyebilirsiniz 😊
Ama bence bir anne olarak yani belki daha çok tecrübesizim ama pedagogların aksine bebeklerin anne ile uyuması gerektiğini düşünüyorum. Gözünü açtığında kimseyi göremeyen bir çocuk kendini yalnız hissedip güven duygusunu gelistiremediği için sağlıklı uyumuyor bana göre. Yani koynunuzda değil ama beşiği hala yanınızda bulunması gereken bir dönemde.
Yanınızda olsa gözünü açtığında ya da mıkırdağında hemen müdehale edip, beşiğini sallayıp, piş piş yaptığınızda, burdayım yat uyu sen daha erken diye diyalog kurduğunuzda uykuya yeniden dalacaktır.
Zira elbette benim bebeğimde bazı geceler uyanıyor oturuyor beşikte ama burdayım diyorum hadi daha uyuyacağız diyip sallıyorum beşiğini ve tekrar dalıyor uykusuna. Hatta bazen uykusunu derinletemediğinde saatlerce başında oturuyorum olsun çünkü ben uyumasam da olur ama o uyusun diyorum.10 Yorumla - +1 yıl
Yanınızda uyuması ve sizin kolunuzu alması ona güven verir. Siz odasını ayırdıkca daha sık uyanır ve sizi ister, siz rahatsız olursunuz. Yani, sizin yanınızda uyuması ve uykuya alışması lazım. Pedagog sizden paranızı alır. Daha çok gelmenizi ister, çünkü siz gittikçe para kazanacak.
10 Yorumla - +1 yıl
Gençliğini nasıl geçirdin de çocuk uyutmayı sosyal medyaya soruyorsun? Eve çok giren çıkan ve gürültü varsa uyuyamaz. Babası yok mu bu çocuğun? Bir çocuk doktoruna götürün.
00 Yorumla ben bebekken bende aynıymışım :D anlımdan bir damar kalkar sürekli ağlarmışım :) komşu anneme konyak vermiş konyağı içince uyur kalırmışım :D ya da sızar kalırmışım :)
00 Yorumla- +1 yıl
23 sene önce bende öyleymişim yani bence kolik olabilir
00 Yorumla - +1 yıl
Bence bir doktorla iletişime geçin, eminim yardımcı olacaktır 🙏
00 Yorumla Benim kızımda öyle büyümesini bekle şu an 2 yaşında ben ne zaman uyursam uyuyor benle birlktede kalkıyor
10 Yorumla- +1 yıl
Bir şey yapmamayı denesen bıraksan belki kendiliğinden uyur sesi sevmiyor olabilir kendi kendine uyuyan bebekler azdır belki oda onlardan biridir.
00 Yorumla Boğ onu 😅🤣 Şaka şaka öncelikle Allah analı babalı büyütsün ben tecrübeli bir anneye danış derim. 👈
00 YorumlaUyumasi lazim bence. Bi doktora gotur. Problemi varki uyumuyor
00 YorumlaGazı çıkmıyordur çoğunlukla bu sebepten ağlarlar ya da uyumazlar
00 Yorumla- +1 yıl
Uzmana git mutlaka destek al
10 Yorumla şu an iki yaş sendromu yaşıyor olabilir
00 Yorumla- +1 yıl
Gazı vardır bir çocuk doktoruna göster
00 Yorumla - +1 yıl
Uyurken baş ucuna tık tak Ses çıkaran Saat koyun.
00 Yorumla - +1 yıl
her gün 3 saat uyuyarak nasıl ayakta duruyor
00 Yorumla - +1 yıl
Doktormuyuz? Doktoruna sor
00 Yorumla Ne zaman doğdu ki
00 YorumlaBence siz bebeğinizi doktora götürün mutlaka
00 YorumlaNinni açın dinlesin uyur
00 YorumlaMini soyliyin rezene çayı için siz ama
00 YorumlaAğrısı olabilir mi
00 Yorumla- +1 yıl
Bana gal
00 Yorumla Slmm
00 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Bebeğim doğduğundan beri ne yapsam uyumuyor, ne önerirsiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba;
Bu yaştaki uyku sorunlarına çok sık rastlıyoruz.
Bu yaştaki bebekler inatçı, isteklerini yaptırdıklarının farkında olan yaş gruplarıdır. Tv ipad izliyor mu uyku öncesi? Bir uyku rutini oluşturdunuz mu? Onunla sohbet ederek odasında yatmaya ve herkesin bir yatağı olduğunu anlatabilirsiniz. Uyuduğu için ödüllendirebilirsiniz mesela. Bu yaştaki çocuklarla iş birliği yapmak çok önemli. Duygularını anlamaya çalışın. Onunla bol bol sohbet ederek ikna etmeye çalışın. Hikayeleştirin örnekler kurun.
Odasına alıştırmalısınız. Birlikte oda toplama odada yatma pijama giyme gibi uyku öncesi aktiviteler yapabilirsiniz. Bence onu ikna edebilirsiniz. Tüm bunları denediğinizde değişimi göreceksiniz.
Sevgiler.
0-4 yaş Hamile ve Uyku Eğitmeni
Sanel Göksu