Merhabalar 29 haftalık hamileyim, Midyeci Ahmet'in midyeleri temiz midye yemek istiyorum ama birkaç yerde okudum yasakmış. Çok canım çekiyor, dayanamıyorum. Hamilelikte midye yenir mi?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhabalar 29 haftalık hamileyim, Midyeci Ahmet'in midyeleri temiz midye yemek istiyorum ama birkaç yerde okudum yasakmış. Çok canım çekiyor, dayanamıyorum. Hamilelikte midye yenir mi?

Hamilelik süreci o kadar hassas bir dönem ki yenilen gıdadan içilen sıvıya her şeye dikkat ediliyor. Hatta alınan oksijen bile dikkat edilir oluyor. :) Ee bir can dünyaya getiriyorsun, kolay değil. 😇 Peki hamileyken midye yenir mi bakalım.

Hamilelik süresince antioksidan etki gösteren, bebeği besleyen, kan damarlarında olumlu etkileri olan, omega 3 açısından zengin balık, haftada en az 1 kere tüketilmesi tavsiye ediliyor. Ayrıca balık, bebeğin beyin ve göz gelişimi için inanılmaz faydalı. Tabi mevsim balıklarını tüketmek burada önemli. Bunun yanında tüketilmesi tavsiye edilmeyen deniz ürünleri de var. Bunlara örnek vermek gerekirsem:
Bunlar dışında, mevsime uygun ve taze balık tüketilmesi hamilelik süresince öneriliyor. :)
Hamilelikte midye yenir mi sorunu cevaplamaya çalıştım. İnşallah güzel bir gebelik süreci geçirir ve sağlıkla çocuğunu kucağına alırsın. 😇
merhaba xperim 1 olduğu için mesaj gönderemiyorum ben çocuk gelişim öğrencisiyim danışman hıcam bir anket görevi verdi 1-3 yaş arası çocuğu olan anneler için tuvalet eğitimiyle alakalı sizden ricam bu anketi sallamasyonda olsa doldurabilir misiniz? linki bana mesaj gönderirseniz atabilirim lütfen bir öğrenci olarak yardıma ihtiyacım var
Yanı ebet içindeki bakteri oluşumdan ötürü midye karides gibi kabuklu deniz ürünleri hamilelik boyunca önerilmez.
Ama elbette sen hamilesin ve canın çekiyorsa yemelisin abartma ama tabi 😊
Çünkü bakterinin de dışında ağır metal içerdiği için de önerilmez midye
yoksa elbette yediğimiz her şeyde biraz mikroorganizma zaten vardır.
20-30 tane yesem keake yaninada kokorec valahi delircem ruyalarima giriyo
20-30 tane ye tabi de ye yani 😂 güvengüvendiğin bir yerden kokoreç de ye 😊
Midyeci ahmet temiz orada yemek istiyorum ama korkuyorum cok tereddurteyim doktorunda numarasi yok arayip sorayim
Abartmadan yiyebileceğini söyleyecektir.
Bu arada bir daha kontrole gidince doktorun numarasını almayı ihmal etme 😊
merhaba etipuf hanım xperim düşük olduğu için mesaj gönderemiyorum çocuk gelişim öğrencisiyim ve danışman hocam bir anket görevi verdi 1-3 yaş arası çocuğu olan annelere yönelik tuvalet eğitimiyle alakalı vaktim kısıtlı ve 200 tane anket doldurtmam gerekiyor sizden ricam bana mesaj gönderirseniz online anket linkini atabilirim sallamasyonda olsa doldurabilir misiniz? anket il sağlık müdürlüğünden izinli bir ankettir
Midye gibi dip deniz ürünlerinde ağır metal denen maddeler vardır. Bu maddeler gerek sizin gerek bebeğinizin üzerinde istenmeyen sağlık problemleri yaratabilir. İhtimaller bu şekildedir.
O sebeple yememeyi tercih etmeniz daha doğru bir karar olur.
Tam olarak neresi saçma?
:) İsterseniz biraz araştırma yapın. Buralarda bekliyor olacağım.
Ben görüşlere fazla takılmam. Bilimsel yayınları okumayı tercih ediyorum. Yine de siz bilirsiniz. Tartışmayı burada sonlandırmalıyız. İyi geceler :)
Cevap
10Cevap
Selam gadası 🙃
Yasak olduğunu da nerden çıkardın. Şu an canın midye çekiyorsa yemen gerekiyor. Afiyetle yemelisin.
#gadası
doktorun zaten sana yenmemesi gerektiğini söylemeliydi.
sakatatlardan da uzak durmalısın
Bende hamillegin ilk ayında midye aşerdim ama acayip şekilde yani yedim hiç bir sorun olmadı tabi aşırıya kçma
prinç pilavına limon sık ye azcık bastırır :P
Eyvah aşermişsin ama yasak şeyi aşermişsin. İyi araştır. Ben de tereddüttetim
Abla temiz bir yerden ye bişey olmaz allah analı babalı büyütsün cocugunu
Midye saglikli degilki
3-4 taneden fazla yemezsen bişey olmaz bence
Niye yenmesin bende hamileyim
sana izin veriyorum sen yiyebilirsin midye
yiyilir bence
hamileliğim boyunca her gün midye aşerdim
Yeni ama abartmamalisin
Karabiber limon pilav
Yenmez kesinlikle