Yenidoğanların baş döndürecek kadar müthiş bir kokuları vardır. Ancak bu koku sadece sizin nefes alırken mutlu olmanızı sağlamaz. Biyolojik olarak önemli bir rolü de vardır. Bu rol bebeğinize taktığınız şapkayı çıkarmanız için bir sebeptir. Anneler ve bebekleri birbirlerinin kokularını algılayabilmek için doğal bir yol ile birbirlerine bağlıdırlar. Bebeğiniz sizi sadece kokunuzundan tanıyabilir ve siz de bebeğinizi sadece kokusundan kolayca tanıyabilirsiniz. Bu kokular bebeğinizle güçlü bir bağ kurmanızı sağlar. Bebeğinizin başını koklamak sizi birbirinize bağlayan temel bir harekettir. Ve tabii ki bu durumda aranızda şapkanın olmasını değil ten tene bir temasın olmasını tercih edersiniz.
Bebeğinizin başındaki koku hem sizin sağlığınıza hem de bebeğinizin sağlığına katkıda bulunur. Doğumdan sonra bebekte oluşan bu hoş koku, koku alma duyunuzu tetikleyerek oksitosin, yani annelik hormonu salgılamanızı sağlar. Bu hormon gen*l bölgenize fayda sağlamakla beraber bebeğinizin ruhsal sağlığına da iyi gelmektedir. Tek yapmanız gereken bebeğinizi şapkasızken koklamak, kucağınıza almak.
Yıllar önce yapılan çalışmalar, bere kullanmanın işe yaramadığını kanıtlar nitelikteydi. Hatta vücut ısısının kafadan kaybedildiği inancının da yanlış olduğu söylenmekte. İşin doğrusu şapkalar bebeklere gereğinden fazla ısı verebilir. Eğer bebeğinizi nasıl sıcak tutabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız cevap çok basit, doğa. Doğanın işleyişi bunu zaten sağlamaktadır. Bebeğinizle olan tensel temasınız tam dengeli bir ısı sağlar. Vücudunuz buna göre tasarlanmıştır. Ayrıca bebeğinizin nefes alışı, kalp atışları hatta kan şekeri bile sizinle olan temasında düzelir. Bir araştırma grubu bunu “kanguru bakımı” olarak adlandırmaktadır.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bebeği sıkacak herseyden kaçınılmalı psikoloji açısından
giydirilmeli diye biliyordum ama bu yazıyı okunca fikrim değişti🤗
Başını çok sıkmayacak şekilde olabilir. Çünkü yeni doğan bebeğin kafa kemikleri arasında boşluklar vardır. Buna bıngıldak denir. Yan ve arkadaki boşluk kısa sürede kapanır öndeki boşluk 12. Ayda kapanıyor.
Misss kokarlar ☺️🤗 çokk severim çocukları bebekleriii.. yeğenlerim büyüdü hep, küçük bebek kalmadı
toz bezleri de kokuyor mu :D
Hıı sabun kokuyor 😂😂
Çocuklar, cennet kokusudur zaten.)
alakasız oldu ama hep de takılma olmaz
Benim yeğenimi bii görsen oyy ball ball ☺️
Maşallah :) ben silsem de bazen hızlıresime kayıtlı kalıyor ona dikkat et
renkli gözlü mü :)
Evet. Mavişş masmavi ☺️
ayyy ne güzel ya :) bitiyorum böyle maviş gözlü bebek görünce :)
annesi mi babası mı maviş
İkisi de değil annem 😂😂
kızı da renkli gözlü mü torunu olmuşsa :D
Ben mi 😅
evet
Evet
hmm ne güzel :)
https://www.youtube.com/watch?v=NFBOo_xtKDI
Toz bezi çıkacak sandın 😅😂😂
Sandım*
her zaman da söylenmez ki tadı kalmaz :) böyle hiç beklemediğin anda derim :)
yeğeninin gözleri maşallah çok güzeldi ya
Teşekkür ederizz 🙂
teyze misin hala mısın :)
yoksa kemal sunal gibi ben şimdi amcamı oluyorum :D
Hahaaa ikisi de var 😄 ikişer tane yeğen toplam 4 ✌🏻✌🏻
sen de diğerlerini dayı, teyze yap :D
🤪🤪
Ancak toz bezi al eline sen bebek alma 😅😂😂
Nasipp. Toz bezim olmasa benle nasıl uğraşacaktın acaba 😅😂
Evet sen de bunda haklısın
Yakalarsam bir şeyi üstüne giderim, takılmayı severim 😎
Sıkıntı yokk 😄takıl istediğin kadar. Verdik malzemeyii 😂😂