Bebeğimizin kilosu yetersiz diye eşim mama veriyor. Çevremiz kötü bir anneymiş gözüyle bakıyor. Bıktım bu baskılardan. Eşime ne kadar takma desemde takıyor. Bu insanlar neden böyle.
Bebeğine hazır mama veren anne kötü müdür?
Beğen
Paylaş
Takip Et
7 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kilosunun yetersiz olduğu doktorun söylemi mi yoksa eşiniz mi karar verdi bu önemli. Sadece besleme şekli ile bir annenin kötü ya da ile olduğuna karar vermemiz pek sağlıklı olmaz. Ama bazı noktalar var bazı anneler çocuğu tombul olsun diye, göğüsü bozulmasın diye emzirme süreci ona zor geldiği için anne sütü yerine mama ve ek gıda ile beslemeyi tercih edebiliyor. Bu annelere de kötü diyemeyiz ama bencil olduğu gerçeğini de yadsıyamayız. Eğer doktor kiloyu yetersiz bulduysa anne sütü yetmiyorsa bu annenin mama vermek zorunda kalması zaten annenin tercihi olmadığı için yargılanması da çok mantıksız. Elalem hep konuşacak o yüzden kulağınızı tıkayın ve sevgiyle çocuğunuzu büyütün. En iyi anne çocuğunu seven annedir.
Bu mama bebeklere de verilmeyecekse neden üretiliyor. Çevrende bunun lafını eden insanlara şunu demelisiniz. "Bebekler mama içmeyecekse mama üretimi neden var? Bizim mamalarla ilgili bir sorunumuz yok. Mamaların kötü olduğunu düşünüyorsanız bunu mama üreticileriyle halletmelisiniz. Karnınızın ağrısını geçirmek konusunda size uygun mama üreteceklerine eminim." Diyebilirsiniz.
Çevrenizi susturmanız lazım tavrınız belli olsun tersleyin gerekirse hakediyorlar çünkü herkes kendi işine karışsın annesinden babasından daha iyi mi düşünüyorlar çocuğu? Kimseyi ilgilendirmez ister hazır mama verir ister kendi yapar veya sadece emzirir eşine söyle asla üzülmesin ona kötü anne diyenlerede yapıştırsın crvabı çekinmesin ☺
Hayır hiçte bile eşiniz kötü bir anne olamaz ama bebeğinizin ilk altı ayında anne sütü önemli aksi bir durum varsa doktorunuzla birlikte mamaya başlaması zararlı olamaz. sizi takdir ediyorum hep böyle eşinizin aynında olun ona destek olun. ağzı olan konuşuyor işte.
Hayır kötü değil sadece zır cahildir. Çünkü anne sütünün faydasını ayrıntılı olarak bilmeyen ve rahatına düşkün olan anneler ısrarla bebeğinin kilosu vb şeyleri bahane ederek bebeğine mama verme yoluna girerler. Mama alan bebek tüm gece sesini çıkarmadan uyur çünkü. Anneyi rahatsız etmez. Anne sütü ise meşakkatli iştir. Gece boyunca kalkıp kalkıp emzirmelisindir. Sütüm az diyen anne bebeğini bolca emzirdiği vakit az dediği sütünün çoğalacağını bilme acziyetindedir. Her neyse canım sıkılıyor bu tür cahil kadınları gördüğümde. Sonra da neden ortada zekadan yoksun bireyler var diyorsunuz. Çünkü mamayla besleyip anne sütüyle beslemeye layık görülmeyen bebekler zamanla büyüyüyor ve yoksun zekaları bizi üzüyor. Açın gözünüzü artık her şey araştırılabilir günümüz dünyasında. Bunca bilim insanı anne sütünün değerini bas bas bağırarak anlatıyorsa siz mi doğruyu biliyor ve buluyorsunuz acaba? Ve kaç yüzbin bebek üzerinde yaptığınız araştırmayla bu tezinizi savunuyorsunuz.. Ne maması ne? Mama kadar bebeğe zararlı bir şey yok. Öncelik anne sütü!
Niye kötü olsun. Böyle cahil, fesat kişilerin boş yorumlarını takmasın.. Elinde mi yani? Sütünün az olması onu kötü anne yapmaz.. Ağzı olan konuşuyor, eminim ki sütü fazla olsaydı bu kez de "çocuğu şişirmeyin"diyen de olurdu.. Kime ne ya, millet konuşacak bir şey mutlaka bulur.. Bunlara üzülüpte kendini bilmezlerin ekmeğine yağ sürüp sevindirmesin kimseyi.. Üzülmeye devam ederse var olan sütünü de azaltır.. Sizler de bu durumu saklayın, mamayla beslediğinizi söylemeyin, geçiştirin soru sordukları vakit.. ya da bir, iki kelimeyle verin ağızlarının payını bu kendini bilmezlere, seyrek görüşün bu enerji vampirleriyle. Bir tas çorba getirmezler annenin sütü artsın diye boş boş konuşurlar
Kötü bir anne değildir. Gören de sanır, annelik görevini yapmıyor. Ağzı olan konuşuyor işte. Çok bilmiş gibi yaparlar ama aslında bir şey bilmeyenler grubu bunlar. Kimse çocuğunun kötülüğünü istemez. Annenin sütü yetmiyor ise ne yapsın kadın? O zaman bir şey vermesin. Ya var ya şu insanları bana verecekler, tam dayaklık bunlar. Siz onları duymayın, onların amacı zaten sizi germek veyatta sizi birbirinize düşürmek olabilir. İnsanlar bu niyette de olabiliyor maalesef. Siz onları ne kadar duymazsanız o kadar deliriyor bunlar.
Bu ülkede çocuk sahibi olmayan en bilgili anneden bile bilgilidir, anne olmuş kadınlar kendini her anneden daha mükemmel sanır. Yargılar sorgular hüküm verir! Haddi mi değil mi bakmaz…yeni bir annenin endişelerini anlamaz kendi de o yollardan geçmiş olmasına rağmen bazen. Ben de 3 aydan sonra kızıma mama vermek durumunda kaldım çünkü sağlık sorunlarım çıktı ve emziremedim. Doktorumuz da mamaya başlattı. Ne var bunda? Gayet de sağlıklı Zeki bağışıklığı anne sütü alan çocuklardan daha yüksek 😏 11 yaşında bir genç kız… Şimdi beni o zaman yargılanlar ne diyor biliyor musunuz? Maşallah ne güzel baktın büyüttün 🤣🤣🤣 İnsanlar ap. taldır densizdir 👍 Eşiniz bunu unutmasın. Bir daha biri ona bir şey demeye kalktığında versin ağzının payını iyi gelir 😆 siz de her daim arkasında durun! Cevap bile vermesin hatta duymamazlıktan gelsin kuduruyorlar o zaman 🤣🤣🤣
Anne sütünü artıran en önemli şey stressiz yaşamdır. Ayrıca anne sütü her zaman yetmiyor, doktor bunu söyleyince tabikide yine doktorun onayladığı mamayı vermeli.
Çocuğunu önemseyip aç bırakmayan anne nasıl umursamaz olabilir ki. Ayrıca çevre niye bunu biliyor? Kim o çevre? Lütfen evinize fazla insan sokmayın. Aileye ne kadar burun sokan oluyorsa sorunlar o kadar artıyor. Hiç kendi aileniz bile bu kadar girmesin, laf söyleme hakkını bulmasınlar kendilerinde.
En iyisi anne sütü bunu herkes biliyor. Mecbur kalmasan zaten mama vermezsin millet bunu anlamıyor. Takmayın onları. Bebegin Mama yemesi sizi kötü anne baba yapmaz. benim bebeğinin sarilig var die süt de az geliodu mama verdim ole sarilig geçti sütün yetmedg yerde mama bnde verdim bu beni kötü mü yapar hayır.
Değildir. Bazen anne sütü yeterli gelmiyor ve çocuğun gelişimi için doktor önerisi ile mama vermek gerekiyor. Bana normal geliyor. Çocuk besleniyor mu ona bakarım ben.
Hayır neden kötü olsun.. Bebeğine ne şartla mama vermiş ona bakmak lazım... Emzirememiştir, emmiyordur doktorda mama önermiştir... Bu durum hiç anneyi kötü yapmaz..
Yani anne sutu yeterli değilse besleyici değilse napsın açlıktan bağırsın mı yavrucak. Aynı şey benimde başıma geldi daha bebeğim 40 günlükken ameliyat oldum ayrı kaldım mamaya başlamak zorunda kaldık. Yeterki sağlıklı olsun annesini dogumda kaybeden annesiz olan binlerce bebek var onlar ne yapsın. Bu tür konuşmalr anneyi üzüp strese sokmaktan başka bi işe yaramaz annenin sütünün daha da azalmasına yol açar.
Bende 20 günlük anneyim eşin relax olmalı kendi bebeği kendi kararı bende anne sütü veriyorum yetmediği yerde aptamil veriyorum çünkü yeteri kadar sütüm yok. Çevre konuşsun dursun iyi annelik kötü annelik verilen sütle değişseydi keşke
Çoğumuz öyle büyüdük. Bence kımkımlanmaya gerek yok. Annenin hazırlayacak vakti yoksa babası hazırlasın o zaman. Kötü baba olmasın.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kötü değil de bebek için kötü bir durum. Anne sütü dünyada ki en optimum gıda bir bebek için. Yani bebeğe özel ihtiyaçlarına özel bişi. Bunu fabrikasyon kimyasal ürünler karşılayamaz.
En sinir olduğum şeyler 😤bu durum kimseyi ilgilendirmez bir bebeği anne babasından daha iyi kimse düşünemez kulaklarınızı tıkayın cahil insanları dinlemeyin