Annem biz çocukken sürekli bize travmalarını yansıtıyordu, günümüz annelerine bakıyorum sanki çocuğun psikolojisi konusunda daha bilinçliler.
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Annem biz çocukken sürekli bize travmalarını yansıtıyordu, günümüz annelerine bakıyorum sanki çocuğun psikolojisi konusunda daha bilinçliler.
Bir eleştiri yapmak gerekirse benim çektiğimi çekmesin derken bu sefer de fazla özgür yetistiriliyor günümüz gençleri.
Sosyal medyanın, televizyonun ve toplumun pompaladigi sen özgürsün, ne istersen yaparsın, kendine zarar verecek eylem, alışkanlık ve bağımlılıklar seni Cool gösterir algısı da percinlesince öfkeli, asi, kabullenmeyi ogrenemeyen bir topluluk ortaya çıkıyor.
Eski nesil annelerin çoğu kendi yaralarıyla büyüdü, terapi yok, bilgi yok, “böyle gördük böyle gider” anlayışı vardı 👩👧👦 Bugünün anneleri ise okuyup araştırıyor, sınırlarını fark ediyor ama yine de kimse kusursuz değil. Önemli olan, yaşadıklarını fark edip zinciri kırmaya niyet etmen. Unutma, her anne kendi level’ını kendi açar 😄💖
Cevap
7Cevap
Eee geçmiş anneleri ne gördü ki çocuklarına ne anlatsınlar gadası
Annem yıllarca dedemin bakımını yük gördü kendine, bu bize yansıdı, bence böyle şeyler olmamalı.
Dediğimi anlamadin sen anneni anlamak yerine onu yargilama yoluna gidiyorsun
Ona destek olman lazım ki kendini iui hissetsin
Çok denedim her defasında susturdu.
Sen yine dene ne yapsın öyle görmüş hep ezilmiş bir de sen mi ezicen
Ben onu ezmiyorum ki, eleştiriyi kabul etmeyen biri.
O hayatı seçende kendisiydi.
Sen anlamıyorsun ki beni onun hayatı senin istediğin gibi olmamış ki kaderi neyse onu yaşamış neyse sen bildiğin gibi yap
İyide kocaman anne o meseleyi taşıyıp kaldıramıyosa, bunu çocuğuna ne diye anlatır, çocuk nasıl kabullennip kaldırıp idrak edecek ki ☹️
Bizde hep şöyle oldu, en ufak hatamızda 10 yıl dedenizin kahrını çektim şimdi de siz, zaman zaman çocuk istemediğini vurguluyordu yani öyle dünyaya gelişi dört gözle beklenen bir çocuk olmamışım.
Eltisiyle kavgalarını dinledim yıllarca.
Neticede kaldıramıyordum.
Eskiden böyle adım başı psikolog yoktu, analarda sinirini çocuklarından çıkarıyordu gerek şiddet gerek psikolojik şiddet
Tam olarak böyle bir çocukluk geçirdim, o yüzde kendi çocuğum olsa daha bilinçli yaklaşırım.
Doğurmasınlar o zaman.
Evet erkeklerin beğenmediği günümüz kızları mükemmel annelik yapıyorlar aşırı dikkat ediyorlar çocuğun psikolojisine
İçimde kendi kendimi yerim gider dağa taşa anlatırım yine çocuğuma anlatmam çünkü bu yükü taşıyabilecek kapasitede ve olgunlukta değil.
Günümüz anneleri daha iyi
Kimle tanıştıysam senden çok güzel anne olur dedi
Eskilerde öyle bir sıkıntı vardi
Yeni nesil geçmişten gelen bu kötü deneyim ile çocuklarının üzerine çok titriyo bence.
Yeni neslinde sikintisi çocuklarına fazla iteatkar olmak dengeyi bulmak lazım
Proje çocuk yetiştiriyor bazıları yani bu da yanlış tabi ki, misal kadın tutturuyo avukat olsun, adam tutturuyo mühendis olsun, bu çocuk ileri de onay bağımlısı bir birey olur annesi babası olmadan kendi kararlarını kendi veremez, bu okul hayatına yansır, iş hayatına yansır, arkadaşlık ilişkilerine yansır.
Bu toplum umarim bir gün mutlu ve kendine yeten çocuklar yetisitrmenin kıymetini anlar gördüğüm en büyük eksiklik bu
Umarım, ben çocuk dünyaya getirmeyi çok kıymetli buluyorum yani kişi psikolojisi iyi değilse o sorumluluğu almayacak.
Çok haklısın bu olgunluğa ermemiş insanların cocuklarinada toplumada faydası olmuyor ama maalesef genelde o insanlar çocuk sahibi oluyor garip bir durum
Doğru öyle
Hiç alakası yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?