Bebeğimi sütten kestim ancak göğüslerim çok fazla doluyor ve ağrı yapıyor. Anne sütü nasıl kesilir bilen var mı? şu an bu sütü sağacak durumum yok, zaten sağarsam sütüm artarmış, nasıl kesilecek bu süt?
Merhaba. 1,5 ay önce bu süreçten geçmiş biri olarak sana şunları önereyim. Bebeğini emzirmeyi bıraktırırken kesinlikle bir seferde bıraktırma, bu hem bebeğinin psikolojik olarak sıkıntıya girmesini hem de senin çok emzirdiğin için çok üretilen sütünün yine aynı şekilde üretilmeye devam etmesine neden olur. Bebeğini emzirmeyi bıraktırırken gün içinde emzirme sayılarını azaltarak bunu yapman senin için en iyisi olur. Maalesef ki sütü azaltacak bir durum yok, yavaş yavaş kendiliğinden geri çekilecektir. Bu dönemde acaba hala sütüm var mı diye göğsünü sıkmaman gerekir. Bunu yaparsan süt yine gelmeye başlayacaktır. İlk etapta sana ağrı yapan sütü biraz sağarak rahatlayabilirsin.
0
0 Yorumla
En İyi Görüşler
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Sütü sağacak durumum yok ne demek sütünüzü sağmazsanız mastit olursunuz ve ağrıdan duramazsınız. Ateş yapar enfeksiyon yapar. 2 seçenek var ya çocuğu yavaş yavaş sütten kesicektiniz birden değil belki gün içinde 1 kere gece 1 kere emziricektiniz. ya da 2. Seçenek birden emmeyi bıraktıysa sağmanız gerekiyor zaman zaman duşta sıcak suyun altında masaj yapmanız gerekiyor süt kanalları tıkanmasın matit olmayın diye. Bebek emmedikçe beyne sinyal gitmiyor ve biryerden sonra süt üretimi önce azalıp sonra bitiyor
0
0 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Görüş
4
Görüş
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Yavaş yavaş sütten kesmeniz lazım, aniden olmaz, ağrı bu sebepten oluyor, meme ucunu uyarmaktan kaçın, bol südyenler kullan baskı olmasın, bol su iç ve soğuk kompres veya lahana uygulayabilirsin
En İyi Görüş