Tazmanya geleneklerine göre yeni evli çift, gerdeğe ilk düğün törenlerinde girerler ve bu, düğün davetlilerinin gözleri önünde gerçekleşir. Bize çok garip gelen bu gelenek, Tazmanya halkı için oldukça sıradan! Bu garip geleneğin bir benzeri Colombia‘da da var. Fakat Colombia’da sadece yeni gelinin annesi çiftin gerdek gecelerine şahitlik ediyor. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?
Tazmanya: şahitler eşliğinde gerdek gecesi! Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?
Muhtemelen bir hakem tutuyorlar. Hakem kuralları sayıyor. ''Evet genç çiftler şimdi kuralları anlatıyorum. Gte şaplak atmak yok. Parmak atıp sonra o parmağı çıkarıp koklamak yok. Sado mazo işeemeli zıçmalı fanteziler yok. Temiz bir sevişme istiyorum. Düdüğü çalmamla beraber başlıyoruz. Evet gelinin ve damadın ailesi yataktan 2 metre kadar uzaklaşsın. Seyirciler için söylüyorum 'Haaaayydi bastır oğluuuuum' ya da ' Gendini hemen teslim etme gızıııııım naza çeeeek' gibi tezahüratlar duymayayım. Duyarsam kırmızı kart gösterir seyirciyi yatak odasından atarım ona göre'' diyordur.
Taiwan için de damadın en yakın arkadaşı önce gelinle sevişir sınra kızı damada bırakırlar deniyor buralarda. Ama ben Taiwan’a gittim. öyke birşey yok dediler
Bütün düğünler şu ya da bu şekilde temelinde edepsizlik içerir. Bizim düğünlerimiz az edepsiz değil. Eşi dostu hısım akrabayı toplayıp "biz bu gece s. ikişeceğiz" diye ananın babanın karşısında şakır şakır göbek atmak edepsizlik değilse nedir?
Katılmıyorum. Düğün yapmak iila ki "biz ku gece s. ikişeceğiz" demek değildir. Kişinin fikri neyse zikri de budur durumu sizinki. Siz cinselliği odak noktasına koyarak bunu bu şekilde yorumluyorsunuz. Ben bunu biz mutluğu da derdi kederi de birlikte paylaşacağımız, çocuklarımızı büyütüp hayata karşı birlikte mücadele vererek bu ömrü tamamlayacağımız bir aile kuruyoruz. Siz sevdiklerimizle de bugünü birlikte kutluyoruz şeklinde anlıyorum. Ezcümle, olayı cinselliğe çekeceğim diye manipüle etmenin anlamı yok. Genelleme yaparak ve bir durumun tek bir şekilde yorumlanabileceğini söyleyerek, tartışmasız biçimde yanlış bir değerlendirme yapıyorsunuz.
@YağızMert Bir ceylanı avlayan Arslan'ı gördüğünde, Çayırın çimenine büyük hasarlar veren ceylanı etkisiz hale getirdiği için arslanın pek hayırlı bir iş yaptığını söyleyenler çıkabileceği gibi, kimseye bir zararı olmayan barış içinde yaşayan zavallı ceylanı parçalayan arslana lanetler yağdıranlar da olabilir. Olan biteni hangi kelimelerle anlatırsan anlat gerçek değişmez. Bir arslan bir ceylanı yakalayıp parçalamaktadır.
Şimdi sen istediğin kadar böyle ulvi değerlerle yüklü cümlelerle süsle aslında o gece olacak şey değişmeyecektir. Gece olduğunda gerdek odasının kapsında kanlı çarşafı bekleyen oğlan anası açısından o hakikat değişmeyecektir.
İnsanın yanlışında ısrarcı olması ne kötü şey. Hala genelleme yapmaya devam ediyorsunuz. Size göre bu ülkede 80 küsür milyon insan var ve bunların hepsi evlendiklerinde kapıda kanlı çarşaf bekliyorlar öyle mi! Arslan ve ceylan örneğine de ayrıca güldüğümü belirtmeliyim. Kaldı ki, artık toplumun bekaret konusundaki görüşlerinin bile yer yer ciddi oranda değiştiği, birçok çiftin düğün yorgunluğu nedeniyle belki de o gece cinsel ilişkiye bile girmediği (bekareti sorun etmeyenler zaten sevgililik sürecinde de cinselliği yaşıyor malum) bir çağda homojen bir toplum, homojen bir düğün anlayışı ve yine homojen bir "ilk gece" yaratıp bunun üzerinden genelleme yapmak hoş bir fantezi olabilir elbette. Ama reel olmadığı kesin. Ha siz yine de milyonlarca insanı aynı kefeye koyup aynı kafayla, aynı mesajları vererek evlendiklerini söylemekte ısrar ediyorsanız, bunu siz de her yolun Roma'ya değil de cinselliği çıkıyor olmasına verir geçeriz.
@YağızMert Evet aynen öyle. Cinsellik bu hayatın temelidir. Dünyadaki tüm mahlukat çiftleşir. Hayatın tek ortak ereği çiftleşmektir. Avlanır, otlanır, yuva yapar yuva bozar, birbiriyle rekabet eder, bazen bunun için dövüşür bile. Tüm bunları çiftleşmek için yapar.
İnsanlar da farklı değildir. Okunan okullar, kariyer çabaları, kazanılan paralar, alınan arabalar, kılık kıyafet, bunca koşuşturma bütün bu itiş kakış bunca çaba iyi bir eş bulup çiftleşmek içindir. İnat ve ısrarla, uzun uzun hamasi cümlelerle bu çırılçıplak gerçek değişmez. Bu hakikat ne kadar gömülmeye, üstü örtülmeye çalışılsa bile en umulmadık anlarda bir hortlak gibi ortaya çıkıverip suratlarımıza bir tokat gibi patlar.
Yorumumla alâkası olmayan, sadece kendi düşünceni onaylamaya, hatta karşı tarafa dayatmaya dayalı cümleler. Buradaki ergen kesim veya 30'larındaki uzatmalı ergenler üzerinde bu tarzın bir etkisi olabilir. Fakat cinsellik konusunun senin benliğini ele geçirerek hastalıklı bir hâl aldığını gören kişilerde işe yaraması mümkün değil. O yüzden kendini yorma derim.
@YağızMert Ne enteresan değil mi? Sana göre hayatta bunca değerli hamasi mevzular varken "cinsel yaşam" kategorisindeki soruları ve yorumları okuyup polemiklere girmekle büyük vaktini harcayan biri bana kendince ayar vermeye kalkıyor.
Benim dediklerimi inkar etmeye kalkarken aslında yaptıklarınla bizzat ne kadar haklı olduğumun canlı bir kanıtı olarak duruyorsun farkında mısın? Trajik komedi bu değilse nedir? :D
Ben lafı dolandırmayı sevmem. Kavramları ve olguları tek bir yere bağlamak için göbeğimi çatlatmak türünden dertlerim de yoktur tatlım. Sanırım genellemelerin havada uçtuğu yorumların sırasında gözden kaçırdın; çünkü ben sana cinselliğe önem vermediğimi söylemedim. Bu sitede vakit geçirmeyi, bazen denk geldiğimde birileriyle seks üzerine sohbet etmeyi, bazen de kendininkini tek doğru sananlara ayar verip eğlenmeyi seviyorum. Yüzünü bile görmediğin biri olarak, ülkedeki erkekler üzerinden bir genelleme daha patlatarak sitede olmadığım zamanlarda neler yaptığımı çoktan çözmüş olduğuna eminim :) Bu nedenle o kısma hiç girmiyorum. Maalesef senin iki temel sorunun var. Biri cinselliğin tümüyle benliğini ele geçirmiş olması, diğeri bunun farkına varamayacak kadar büyük bir egonun olması. Bir gün cinselliğin çok önemli olmakla birlikte bu hayattaki tek şey olmadını anlayabileceğin bir farkındalığa ulaşmanı dilerim. Son olarak, kendine bir iyilik et ve "hamasi" sözcüğünün anlamına bir bak :)
Bu yazınız aklıma şu fıkrayı getirdi; Adamın birisi oğluna kız istemeye gitmiş. Neyse hoş-beş faslı bitmiş kahveler gelmiş, Adam demiş ki; Müsade ederseniz bizim oğlan sizin kızı s. kecek. demiş. Tabi kız tarafı ne şaşırmış, kızmışlar, olurmu böyle, terbiyesizlik vesaire demişler. kovmuşlar. Derken arkadaşı adama sormuş ne yaptınız aldınız mı kızı diye oda yok demiş böyle böyle oldu vermediler kovdular demiş. Arkadaşıda ya öyle olurmu demiş vermezler tabi böyle konuşursan demiş, Allahın emri peygamberin kavli ile isteyeceksin demiş. neyse adam tekrar gitmiş; kahveler gelmiş kız isteme faslı zamanı gelmiş. ve Adam demiş ki; Allahın emri peygamberin kavli ile kızınızı oğlumuza istiyoruz demiş. neyse vermişler kızı. Adam dışarı çıkınca kapıdan dönmüş ; ne oldu demiş öyle de s. kecek, böyle des. kecek. ;-)
@grixxman Aman yorumlarına dikkat et. Birileri her an seni "cinsellik benliğini ele geçirmiş" diye etiketleyip ele güne karşı karşı rezil rüsva edebilir :)
Bizdeki geleneklerde de aslında çok sıradışılık var ama insanlar kanıksadığı için garip gelmiyor. Muhtemelen onlarda da alışmışlığın tesiriyle normal görülüyordur
ne kadar saçma ve iğrenc birsey. oldu oalcak grup yapsınlar. böyle sacmalık olmaz. bu işler iki kişi arasında olan özel seyler. ulu orta yapılmaz ki hayvanlardan farkımız olsun.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Daverli ve şahiler huzurunda ahahh aman ben istemem:)
(cok guzel gulusun var) bu nekı gerdegı kızın annesı ızlıyor ya da damadın dı bı baskasında gerdege damadın kankası gırıyor ve kadının bakırelıgını o bozuyor dusunce: damat o sıkıcı ısı yapmasın
En İyi Cevaplar