3 yıldır evliyim ve eşimle hiç sorunumuz yok tek istediğimiz bir çocuk ve çocuğumuz olmuyor doktora gorunduk doktor eşimin sperm sayısının az olduğunu söyledi. Eşim o günden sonra kendini çok suçlu hissediyor ne kadar moral versen de yansitmasam da benden uzaklaşıyor farkediyorum. Dün en son aldım karsima konuştum kendimi erkek gibi hissedemiyorum sperm sayim bile yeterli değil dedi psikolojisi o kadar dağılmış yani ne yapmalıyım bilmiyorum hem çocuğa uzuluyorum hem eşimin benden böyle kopmasına..
Cevabın nedir?
Sperm sayısının az olması gebe kalma şansını azaltır sadece. Gebe kalamazsın anlamı taşımaz. Eşine, bu sorunu yaşayan tek erkek olmadığını, kendisi gibi azımsanmayacak sayıda erkek olduğunu söyle. Aranızdaki cinselliğin sadece sperm sayısının azlığı ya da kalitesinin düşük olmasının bitmesine izin vermemesi gerektiğini söyle. Çocuk sahibi olmak için tedavi ile gebe kalabileceğini anlat. Sağlıklı beslenmesi, kullanıyorsa alkol ve sigarayı azaltması hatta bırakmasının hem kendisi hem sperm sayısı hem de aranızdaki cinsellik için daha iyi olacağını söyle.
50 Yorumla
kac yasında
110 Yorumla
Soran+1 yıl32.
Soran+1 yılOzliyor zaten kolumdan cekip yapmaya başlıyor ama bebek konusu farklı
Soran+1 yılHayır
Soran+1 yılOzel den olmaz burdan sor
Soran+1 yıl2 güne bir
Eşin kendisini toparlasın.
6 veya 10 yıl hic beklemedik zamanlarda cocukları olan insanlar var. Olmaz dediklerde oldu yeter ki siz birbirinze inanin sevginizi bitirmeyin.
Eşin üstündeki şoku atıp hayata devam etsin.
Cocuk soranlarda. Nasıp kismet olur birgün sizşnde haberiniz olur deyin gecin. Veya hic birşey demeyın ne olcak.
Mutluluğunuz mutsuzluk kaplamasın20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah yardimciniz olsun. Ümitsizlige kapilmayin, cünkü cocuk Allahin verdigi bir nimetdir. Uzman doktorlara gidin, onlarin tavsiyelerine uyun ve birsey yokmus gibi devam edin. Dua edin. Ümitsiz olmayin. Herseyin bir zamani var ve herseyde bir hayir var bunu unutmayin :)
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
49Cevap
eğer herkes doğal yollardan evlat sahibi olsaydı jinekoloji sadece ebelikten ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ibaret olurdu. bu bir ayıp değil. spermin az olması hamile kalmana engel değil. eşini ikna edip önce tedavi o da olmazsa tüp bebek yöntemlerini denemeniz gerekli. spermi olmayan insanlara bile neler yapıyorlar sizinki çok büyük bir sorun değil
20 Yorumla
+1 yılOnada hak verin. Yıllardır poh pohlanım erkek adam dediğin yok şöyle yok böyle derken bir anda sistem çökünce işte sonuçları. Evet konu ciddi ise de tedavisi çok basit olan bir sorun. Sadece iyi bir üroloji uzman doktora muayene olup siperm sayısının düşük olma nedeni araştırılıp tedavisi yapılacak. Konuşalım mı?
20 Yorumla
+1 yıl3 yıllık evlisiniz 1 kere tüp bebek denemişsiniz hemen yılmışsınız. Benim eltim 10 sene sonunda 3. Tüp bebek denemesinde kucağına aldı meleğini daha yeni. İşallah sizde kucaklarsınız pes etmeyin. Özel diyet programı falan veriyor erkeğe doktor. Sayıyı ve kalitesini yüksekltmek için.
10 YorumlaSoranlara deyin ki nasip inşallah bekliyoruz olunca gelip görürsünüz hiç umudunu kesmesin öyle bir zamanda olur ki o zamana kadar çoçuk isterim diye ayrılıklar yaşanmasa yeterki mutlu olun ya çoçuk olur öyle de olsa böyle de olsa olur valla sizden daha zor durumda insanlar var ömürlük yaşıyolar
00 Yorumla
+1 yılSporun erkeklerde cinsel hormonlara etkisi var spor yapın birlikte
Sen ona daha çok ilgi göster daha çok tahrik et
Psikolojik destek de kötü bir şey değil
Allah nur topu gibi bir çocuk doğurmayı nasip etsin20 Yorumlaaile terapisine katılın. sen burda böyle yazıyorsun ama kendin kabullenebildin mi? kocan onuda sezebiliyor olabilir. dire terapi profesyonel yardım ve tıbbi müdahelelerle belki çocuk sahibi olabilirsiniz
10 Yorumlatedavisi var niye kendini solucluyor ki gıda ve ilaç takvisyesiyel hallolur anlat ona
14 Yorumla
Soran+1 yılDenedik olmadı hala
Soran+1 yılEvet
+1 yılbaşıma gelmedi ama eminim çok boktan bir durumdur. maddi olanağınız varsa yurtdışında tedaviyi falan araştırın. sende eşini elinden geldiğince mutlu etmeye bak.
10 YorumlaTedavi ile çözümü yoksa evlatlık alın oda olmuyorsa bu şekilde devam edin yok buda olmuyorsa boşanıp yeni hayatlar kurun kendinize sırasıyla olabilecekleri yazdım artık gerisi size kalmış
10 Yorumla
+1 yılBu durumda ona destek çıkmam gerekir çünkü kendi suçlu hissediyor sizede anlam vermeye çalışıyorum anne olmak istiyorsunuz ama bu durumda eşinizin güçlü olması lazım dağılmaması gereki ona destek çıkın sizde üzerine gitmeyin kopmasin sizden...
10 Yorumla
+1 yılOna erkek oldugunu hissettor disiligini kullan ve gozune sok afedersin ama onu azdirmak icin elinden geleni yap
10 YorumlaGözüne kestirdiğin birisinden bebek yap , eşinede ömür boyu söyleme bu kaçamağını , evliliğin harika bir hale gelir :)
18 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 663 cevap paylaştı.
+1 yılGenetik bozukluk varsa Allah yardımcınız olsun çocuk sahibi olmanız çok zor ama eşinin kendini suçlu hissetmesine gerek yok Allah'ın takdiri.
10 Yorumla Eşin beslenmesine dikkat ediyor mu, kaliteli besleniyor mu. Sperm sayısını ve kalitesini artıracak gıdaları tüketiyor mu
10 Yorumla
+1 yılBeraber yardım almanız lazım. Siz ne kadar onu motive etmeye çalışsanız da içi içini gene yer. Uzman yardımıyla durum düzelebilir
20 Yorumla
+1 yılAllah iste benim boyle bisi basima gelse guler gecerim. Allah sifa versin hatta brnden alsin ona bu ozelligi versin. Hic cogalmaya merakli degilim valla. Uzuldum ama enisteye keske bu kadar takmasa
10 YorumlaTüp bebeğe başlayın acilen. Mühim olan nicelik değil, nitelik!
10 YorumlaSorun sende olsaydı seni suclayacaktı demek ki çok takma.
10 YorumlaPsikolojik destek alın. Algısında ki düşüncelerin düzeltilmesi gerek.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsakın eşini bırakma kardeşim sakın siz iyi gün için evlilik yapmıyorsunuz evlenirken bunları düşünerek göz önünde bulundurarak evlenilmesi gerekiyor derdi veren Allah dermanı da verir.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı. Psikoloğa gidin. Olmadı tüp bebek yöntemi ile hamile kalırsın. Sıkma canını
10 Yorumla
+1 yılyorumların çoğuna baktımda arkadaşlar doktordan iyi biliyor galiba neyse senin yapman gereken eşine psikolojik olarak destek ver çocuk konusu açma hatta o konuyu açma cinsel olarak gerekirse kendi kendini tatmin et ama eşini zorlama üzerine gitme
10 YorumlaSevisin bence sert olsun erkeksin bak pestilimi cikarfin dersin 😉
10 YorumlaErkekligin sadece p. niste oldugunu hissetirenler utansin! Terapiste gidin dicem ama nekadar iyi bir cözum bilemiyorum.
41 Yorumla- +1 yıl
O organa toplum tarafından konulan bir olgu bu. Aynı kızlara yapılanlar gibi. Bizim suçumuz yok maalesef.
Yani erkeğe en son vurulcak bir darbe allah yardımcınız olsun kardeşim
15 Yorumla- +1 yıl
Tam eski erkek arkadasima ah etme şeklim
- +1 yıl
Tutmaasi icin yeterince zulme ugradim:)
- +1 yıl
Durum cok farkli
+1 yılKardeşim dayanamayacağı pozisyonları dene mesela. ya da azdır onu doruklara çıkar zorla. bir yerden sonra dayanamaz. Hanımısın kardeşim sonuçta.
10 Yorumla
+1 yılo zaman tüp bebek yapın hem yeni bir konuda sperm sayısı arttırılabilyor daha 1 ay olmadı haberleri çıkışı
10 Yorumla
+1 yılPsikologa gidin evlilik için size yardım eder ve sprem sayısını yükseltmek için tedavi görebilir
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 20,5b cevap paylaştı. o zaman beslenmesine dikkat edip sperm sayısını attıracak olay bu bunda büyütülecek birşey yok doya doya seks lazım size ve fantaziler tabi ki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSperm arttırıcı şeyler yesin faydalı olur. Allah yardımcınız olsun.
10 Yorumla
+1 yılBak canım bir süre çocuk konusunu kapatın belki kısa bir tatil iyi gelir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsigara alkol varsa bırakacak doğal beslenecek kan verip değerlerinize baktırıp eksik olanları tamamlayacaksınız
10 Yorumla
+1 yılBence onun hayatında senden alamadığını ona veren başka biri var..
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılyaziksana ya kadinliginda yaziyamiyosindr aldatiyomu acaba
11 Yorumla- +1 yıl
esine 3. teklif etsene
+1 yılSperm sayısı az olsada canlı ve haraketli olması daha önemli benim tek damlada 70 milyon çıkmıştı
10 Yorumla
+1 yıleşini üroloğa götür belki sorun ondadır
12 Yorumla
SoranZaten sorun ondaymis detayı okumadınız mi
- +1 yıl
hee okumamışım k. bakma bacım ama sperm sayısının az olması onun isteksiz olması anlamına da gelmez her zaman bence salmasın kendini tedavisi illaki vardır mutluluğunuz için çaba gösterin
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBol bol incir yesin sperm sayısını arttırıyormuş
50 YorumlaTedavi olmayı deneyin, Tedavisi var
10 Yorumla
+1 yılTedavi olsun ilaçlar ile sperm sayısı artırılıyor
10 Yorumla
+1 yılSen meillisin zaten aldatmaya
10 Yorumlasende yeni birini bul aldatıyodur o
13 Yorumla
Soran+1 yılYokki
Hacamat tedavisi olsun kesin çözüm.
21 Yorumla- +1 yıl
Oneki
+1 yılAranızdaki bağ çocuktan daha önemli.
20 Yorumlacinselik için bahane olmamalı
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılPeki doktor tedavi olarak ne önerdi
10 Yorumla
+1 yılSen de suçlu olmadığını hissettir ona
10 Yorumla
+1 yılAslında ćaresi var istersen tavsiye veririm
10 YorumlaNaz ve cilve yapmayı dene kız ayool
11 Yorumla
+1 yılHayda keci boynuzunu asilsin artar
11 Yorumla- +1 yıl
Maça koku tozu alsin balla beraber
+1 yılAllah yardımcın olsun
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,6b cevap paylaştı. Stres üzüntü tedavi olsun
10 Yorumla
+1 yılKestirsin kız olsun bence
10 Yorumla
+1 yılPsikologa gitmeli
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılamma abartıyor. dünya kadar insanda bu sorun var.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence onunla alakaai yok
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmacun yenmeli.
30 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılselam konuşmak isterdim senle
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin icinde zor olmali
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPeki ne yapmayi planliyorsun
Başkasıyla ol
10 YorumlaSürekli. Morel ver
10 Yorumla- Devamını Gör (4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi