Cinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. cinsellik konusundaki bu artış (libido yükselmesi) aslında hamileliğin en şaşırtıcı ama oldukça yaygın belirtilerinden biridir. Birçok kadın bu durumu "ikinci bir ergenlik" gibi tanımlayabiliyor.
Bu durumun ne kadar süreceği genellikle hamileliğin evrelerine göre şöyle değişir
1. Trimester Hazırlık ve Karmaşa
Hamileliğin ilk haftalarında mide bulantısı ve yorgunluk yoksa, artan östrojen ve progesteron nedeniyle bir yükselme hissedebilirsiniz. Ancak genellikle ilk 3 ay, vücut bu yeni duruma alışmaya çalıştığı için inişli çıkışlı geçer.
2. Trimester (14 - 28. Haftalar) Zirve Dönemi
İşte bu dönem "altın dönem"dir. Çoğu kadında cinsel istek bu aylarda en yüksek seviyeye ulaşır.
Neden yükselir? Pelvik bölgeye (alt karın ve cinsel organlar) giden kan akışı ciddi oranda artar. Bu da hassasiyeti ve uyarılma hızını artırır.
Ne kadar sürer? Genellikle 4. aydan 7. aya kadar bu yoğun isteği hissetmeye devam edebilirsiniz.
3. Trimester (28. Hafta ve Sonrası) Yavaşlama
Doğum yaklaştıkça karnın iyice büyümesi, fiziksel ağırlaşma, bel ağrıları ve "acaba bebeğe bir şey olur mu?" endişesi (ki tıbbi bir engel yoksa genellikle güvenlidir) isteği doğal olarak azaltabilir. Vücut artık enerjisini doğuma saklamaya başlar.
Bu Durum Neden Oluyor?
Hormonlar Östrojen seviyesi normalin çok üzerine çıkar.
Artan Kan Akışı Vücuttaki toplam kan hacmi arttığı için cinsel organlar çok daha duyarlı hale gelir.
Özgüven Bazı kadınlar bu dönemde değişen vücut hatlarıyla kendilerini daha kadınsı ve çekici hissedebilirler.
Özetle Eğer şu an 2. trimester (3-6 ay) civarındaysanız, bu "yükselme" hali birkaç ay daha bu yoğunlukta devam edebilir. Son aylara doğru fiziksel yorgunlukla birlikte kendiliğinden dengelenecektir.
Doktorunuz aksini belirtmediği sürece (riskli gebelik, kanama vb. durumlar yoksa) bu enerjinin tadını çıkarmanızda tıbbi bir sakınca yoktur. Eşinizle bu durumu paylaşmanız aranızdaki bağı da güçlendirebilir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Cinsel Yaşam konusunda 707 cevap paylaştı. Hamilelikte duyguların çok yükselmesi çok normal; hormonlar hızla değişiyor, beden başka bir ritme giriyor ve bu iniş-çıkışlar özellikle ilk ve son dönemlerde daha belirgin olabiliyor. Çoğu kişide bu yoğunluk aynı şiddette doğuma kadar sürmez, dönem dönem artıp azalır. Ama öfke, ağlama ya da taşma hali seni zorlamaya başladıysa bunu normalleştirip yalnız taşımak yerine doktorunla ya da bir uzmanla paylaşmak önemli. Yani evet, yaşadığın şey yaygın; ama tek başına katlanmak zorunda değilsin.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
Genel olarak gebelikte libido yüksek olur hormon dengesizliğinden dolayı. Bazılarında düşüklüğe de sebep oluyor ama bende iki hamilelikte de yüksek oldu.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 aybunun fantezisini bile yapanlar var sorun değil ki hem arzulu istekli kadın iyidir erkeğin s**kini çabuk kaldırır
11 Yorumla
Cevap sahibi5 ayyaş kaç ki senin
Gizli Üye(18-24)5 ayBen hamileler zaten canı burnunda olur bir de psikolojik gelgitler, cinsellik isteyecek veya düşünecek halleri olmazdır diye düşünüyordum
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayşöyle tatlı soft bir seks ne giderdi değil mi
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
5 ayHerkezde farklı geçebilir bu sevişip seks yapmamaniza engel degil
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
5 ayYani hamilelikte de seks yapabilirsin..
Kaç haftalık şu an00 Yorumla 5 aya kadar seks yapılabilir dikkatli olup. Doktorunuza danışın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBelli olmaz gide bilirde bir anda keaile bilirde. Ama doktor yasak demediği sürece yapabilirsiniz. Sadece biraz daha kontrollü olmak gerekir. Ayrıca sana faydası da var.
Hayırlı olsun 🌸
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 15,4b cevap paylaştı.
5 ayGidebilir ama çocuğa zarar vermeyevek durumdaysa doktora danış seks yapılabilir yani hamilelikte de
00 Yorumla Poncik hanım iyi geceler maalesef devam edecektir dikkat et her şey senin için güzel olsun
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı.
5 ayBaba adaylarının en büyük hatalarından birisi doktor yasak koymadıysa kadından uzak durması, çocuğa zarar veririm korkusu. Halbuki tam tersi iyi gelir kasları canlı tutar doğum kolay olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayHamileyken ilişki yaşiyabilirsin ilk 3 ay ve son 3 ay hariç normal çünkü önceden alışık olduğun şeyi yapamadığın için
114 Yorumla- 5 ay
Hamileyken ilişki yaşanabiliyor mu
Cevap sahibi5 ay@Qarismaa34 evet
Cevap sahibi5 ayYanlış anlama ama ailemden biliyorum sfsfsfsffs
- 5 ay
Maşallah bilmiyodum , ben çocuk içerde sarsılır diye tehlikeli bulurdum hep :)
Cevap sahibi5 ay@Qarismaa34 bizimki gayet sağlıklı doğdu
- 5 ay
haftada kaç yaşıyodunuz
Cevap sahibi5 ay@Qarismaa34 lan ben değilim
Cevap sahibi5 ayVelim sgsffsfsf sesler
- 5 ay
Sende hamilesin ya sana soruyorum
Cevap sahibi5 ay@Qarismaa34 değilim
Cevap sahibi5 ay@tomjery28 ya hayır uyuyordum Su içmeye uyanmıştım rezil olduk baba
Gizli Üye(25-29)5 aySenin aynından bendede var benim hanım tek onda var sanırdım bu durum ama yalnız değilmiş😀😀😀 siz kac haftalık gebesiniz
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 350 cevap paylaştı.
5 aykocan bence sorununu çözecektir , son haftaya kadar istek olur diye biliyorum , ayrıca riskide yok , tadını çıkarmanı tavsiye ederim , doğumdan sonra isteğin otomatik düşecektir 😉
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı. Doktora tanışmak lazm
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 aySağlıkçıyım ve hormonal dengesizlik yüzünden olabilir kaç aylık bebek ilişkiye dikkat edin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayEşimde hamile o da çok yüksek. Oldukça normal bir durum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBunun neresi kötü ki kaçıncı ay doktor yapmayın mı dedi?
00 Yorumla
5 ayHamileyken nasıl yapılıyor bunu hic düşünmemistim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 aydr a sorup ilk ve son ay hariç soft devam etmiştik, kadının o görüntüsü bana hep çok seksi gelmiştir, eminim eşin de yükseliyordur
00 Yorumla
5 ayDikkat et ger an olur aniden başkası için sakın düşünme he
00 Yorumla
5 ayYani hormonlar tavan yapıyor da kaç aylıksın o önemli
00 Yorumla
5 ayBu saatte mi yükseldin, öyleyse ne kadar güzel 🙈
01 Yorumla
Soran5 aymaalesef
Cinsel Yaşam konusunda 889 cevap paylaştı. Bence 7 aya kadar devam
00 YorumlaGenelde ama izin var yemene
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı.
5 ayElbette yaşanır
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 23,8b cevap paylaştı. Yapın neden yapmıyorsunuz
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5,3b cevap paylaştı.
5 ayHamilelikte ani yükselmeler olur normaldir
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 745 cevap paylaştı.
5 ayKaçıncı aydasın hamileliğin
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 753 cevap paylaştı.
5 ayGitsin işte doğumun kolay olur
00 Yorumla Kesinlikle hamile olarak yapmk harika
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 829 cevap paylaştı.
5 ayMuhtemelen evet, çoğu kadında böyle olur
00 Yorumla
5 ayKaç aylık oldu ona göre değişir
00 Yorumla
5 ayİlerde karım da bunlari yaşasa keşke :d
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. 3 aydan sonra bişey olmaz
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 13,8b cevap paylaştı.
5 aySekse devam ediyor musun?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)5 ayEvet maalesef doğuma kadar böyle girecek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayOMO yükselmek güzeldir
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 766 cevap paylaştı. İdare ediceksin
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yetmiyor mu eşin
00 YorumlaNe kadarlık hamilesin
00 Yorumla
5 ayEvet gider
00 YorumlaKaç aylık
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı.
5 ayOlabilir
00 Yorumla Kime yüksek uyursun
00 YorumlaRahatlat kendini boş ver
00 Yorumla
5 ayHamileyken seks yapilmiyor mu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayEsin rahatlatsin ne olcak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayevet
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayİşin zoe
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı.
5 aySabret
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayCinsellik oluyor mu
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 673 cevap paylaştı. Yakinda duzelir
00 YorumlaGider
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım