Evlilikte tutku ve romantizm neden yok olur?

3 aydır evliyim. Balayındaki alkollü gecelerden sonra hiç gerçek anlamda tutkuyla sevişmedik. 3 aydır tatmin olduğum gün sayısı iki elin parmağını geçmez. Eşimde tutku ve romantizmin zerresi yok. Film izlese, oyun oynasa, uyusa falan onu en çok bunlar mutlu ediyor onu. O kadar daralıyorum ki bu durumdan. Açık açık neden beni cinsel olarak tatmin etmiyorsun diye de soramıyorum. Bir kere ima ettiğimde yorgun olduğunu anlayışsız olduğumu falan söyledi. Hep mi yorgun olur bir insan? 8 saat çalışıyor günde ve genel olarak işi rahat.. nasıl yorgunluğu bahane eder anlamıyorum.

Onun yüzünden cinsellikten soğuyorum. Neden düzen hep böyle tersten işler.. tutkulu kadınların karşısına odun erkekler; tutkulu erkeklerin karşısına hiçbir şeyden anlamayan kadınlar..

Eşimi seviyorum onu aldatmayı da düşünmem. Benim mutlu olmam için her şeyi yapıyor. Temizlik, yemek hepsinde yardımcı olur, pahalı hediyeler alır ama tutku olmayınca eksik oluyor işte. Onu efendi diye seçtim, efendi erkek seçmeseydim de aldatacak biri çıkardı karşıma. Olanla yetinmek gerek sanırım.

Güncellemeler
5 ay
Hayatında başkası yok ona eminim. Evlenmeden önce hiç yapmadık. O zaman da böyle şeylerin konusu geçmiyordu. Her şeyi denedim yeri geldi kızdım bağırdım ama yapabilecek bir şey yok. Onu kışkırtıp başka kadınlara itmek istemiyorum.
Evlilikte tutku ve romantizm neden yok olur?