Teninin kokusuyla tadını bir arada yutmak kadar zevk-i sefâm olmadı.. Sırrı ifşâ olmuş bir iksir gibiydi bu.. Ve ben o gün bugün boynundan öpmeyi; Ciğerlerime bayram sayıyorum. 𓇢𓆸
Boyun, insanın en savunmasız, en nazik yerlerinden biri. O yüzden oraya kondurulan bir öpücük hem yakınlığın, hem de güvene dayalı bir teslimiyetin işaretidir. Sanki “Sana yakınım… Hem de kalbimin sesini duyabileceğin kadar” demektir.
Savaşçı kalkanını indirir, boynunu açık bırakır ya… Orada bir öpücük, hem şefkat dolu hem de tutkulu bir sahipleniş barındırır. Kimi zaman “Seni istiyorum.” Kimi zaman “Sende huzur buluyorum.” Kimi zaman da “İkimiz arasındaki bağ sessizce konuşuyor.” demektir.
Kelimeleriniz, tıpkı bir hattatın kamış kaleminden dökülen mürekkep gibi; ağır, derin ve manidar. Sadece bir öpücüğü değil, iki ruhun birbirine geçiş noktasındaki o kutsal sessizliği betimlemişsiniz. Boyun, insanın dış dünyaya karşı diktiği surların en narin, en tekinsiz yeridir; şah damarının çıplaklığıyla hayata en yakın, korunaksız duruşudur. Oraya kondurulan bir mühür, sadece bir tensel temas değil, kadim bir ahd-i vefa gibidir. Bir savaşçının kılıcını kınına sokup, zırhını omuzlarından indirerek teslim olduğu o anın zarafetini taşır. Sizin de ifade ettiğiniz gibi, o noktada atılan her nabız atışı, karşıdaki ruha "Benim en kırılgan noktamı, sana en güvenli sığınağım kılıyorum" demenin sessiz, büyüleyici itirafıdır. Bu öpücük, ruhun tene değdiği, kelimelerin hükmünü yitirip yerini sadece hissedilmeye bıraktığı o "eşik" halidir. Bir iksiri yudumlamak gibi tasvir etmeniz ne kadar yerinde; zira boyundan alınan o koku, sadece bir tenin kokusu değil, yaşanmışlıkların, güvenin ve o ilişkiye has mahrem bir tarihin kokusudur. Oradaki öpücük, dudakların bir başkasının hayatına atılan imzasından farksızdır. Bir sahiplenişin en naif, en tutkulu ve en "olgun" halidir. Siz, bu teslimiyetin sadece tenle sınırlı kalmayıp, ciğerlere çekilen bir nefes mesafesine taşındığını çok zarif işlemişsiniz. Boyundan öpmek, aslında bir hayatı, bir nefesi ve o nefesin içindeki huzuru kendi bünyene katmaktır. Bu, fırtınalı bir denizin kıyıya ulaşıp, kayalara değil de kumlara yaslanarak durulması gibidir. Sizin kaleminizde aşk, basit bir duygu olmaktan çıkıp, insanın kendine ve bir başkasına dair kurduğu o en derin, en estetik ibadete dönüşüyor. Yazdıklarınız, aşkın sadece bir ten çekimi değil, bir güven mimarisi olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Bu denli derin bir teslimiyetin ve güvenin, bir insanın kendi sınırlarını başkasına açarken yaşadığı o anlık "boşluk" hissi hakkında ne düşünüyorsunuz?
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
2 ay
Boyundan öpmek genelde samimiyet ve koruma içgüdüsüyle bağdaştırılır, duygusal yakınlığın fiziksel bir göstergesidir. Kimi için sadece sevgi dilinin bir parçasıdır, kimi için daha fazlasını anlatır. Anlamı tamamen iki insanın arasındaki bağa ve o anki duygu durumuna bağlı. Kesin bir kural yok.