Selamün aleyküm
Cinsel ilişki sırasında partnerin ‘dur, yapma’ demesi sende ne gibi etkiler yaratıyor?

Selamün aleyküm
Cinsel ilişki sırasında partnerin ‘dur, yapma’ demesi sende ne gibi etkiler yaratıyor?

Partner cinsel ilişki sırasında “dur yapma” dediğinde bende oluşacak ilk his ciddiyet ve dikkat olur çünkü bu ifade bir rahatsızlık sınır ihlali korku acı ya da duygusal bir kopukluk olduğunu söyleyen en net işarettir o anda zevk ya da devam etme isteği tamamen ikinci plana düşer refleks olarak hemen dururum ve önce iyi olup olmadığını anlamaya odaklanırım bu cümlenin tonu bile çok şey anlatır sert bir tonsa ciddi bir acı ya da rahatsızlık vardır yumuşak bir tonsa utanma gerginlik kaygı olabilir sonuçta her durumda verdiği mesaj aynı olur sınırım aşılıyor ya da bir şey hissediyorum ve bu an doğru değil böyle bir durumda empati otomatik şekilde devreye girer acaba canı mı acıdı yanlış bir hareket mi yaptım gergin mi hissetti gibi sorular içsel olarak yükselir en önemli tepki ise tam güvenli alan oluşturmaktır ona “tamam durdum sorun ne istersen konuşabiliriz” gibi bir tutumla yaklaşmak olur cinsellikte en çekici şey özgürlük ve rahatlık olduğu için bir kadının kendini güvende hissetmediği bir anda devam etmek hem etik değildir hem de ilişkiye zarar verir bu yüzden böyle bir söz duyulduğunda bir erkeğin en sağlıklı tepkisi durmak sakinleşmek iletişim kurmak ve onun kendini iyi hissedeceği şekilde ilerlemektir... bir sürü bir şey işte..
Yazdıklarında haklısın ama ya zevk anında zevkten dur yapma gibi şeyler söylüyorsa üstüne gitmek gerekmez mi
Partnerimin “dur, yapma” demesi bende anında frene basma etkisi yaratır. Çünkü benim için o anın heyecanından önce gelen şey karşımdaki insanın güveni, sınırı ve rahatlığıdır. Birinin bedenini, duygusunu, hızını önemsemek; aslında ilişkinin en gerçek, en derin kısmıdır. Dur” diyorsa dururum. Çünkü o kelime benim için reddedilmiş bir haz değil, güvenin sınır çizgisidir. Ve o çizgiye saygı duymak beni rahatsız etmez, tam tersine karakter göstergesidir. O anda geri çekilmek, konuşmak, ne hissettiğini anlamak, birlikte aynı frekansta olmak benim için çok daha değerli... Kısacası, biri “dur” dediğinde bende kırılma değil, koruma içgüdüsü, saygı, dikkat ve sorumluluk duygusu uyanır. Çünkü güzel olan şey, iki kişinin aynı anda istemesii
Ama şöyle zevkten dur deniyorsa üstüne gitmek gerekemez mi
Bildiğimiz şeyler😂😂
Öğrensin millet
seks iki tarafın da rızası ve sevdiği şekilde yapılır.
Ben sadistim ve benimle birlikte olan kadınlar acı çekmekten zevk alanlar.
senin söylediğin gibi "dur yapma, acıyor, yavaş, hepsini sokma" dedikçe ben naz yapıyor sanıp daha çok coşuyorum. ancak gerçekten bir sorun olursa diye kırmızı kelimesini kod olarak kullanıyoruz. Onu söylerse dururum.
CAnı yanıyorsa dururum
Cevap
11Cevap
korku yaratır. acaba yanlış bir şey yapıp canını mı yaktım diye düşünürüm.
Partnerler arasında anlam bulur bu cümle bazen.
Birbirlerini ateşlemek için söylenir. Dur yapma demek, bazen lütfen devam et anlamınada gelir.
Son sürat gi, den bir araca ani fren yaptırırsan takla atar
gıcık olup bırakıp gitme isteği.
dur yapma ne aq naptım da yapma diyosun?
Daha çok yükseltebilir
İstek artırır
Hemen dinlerim
Dururum
Dinlemem ki
dahada sert ve dahada yuksek hız
Hiç umrumda olmaz daha da sert olurum
Çok itici
Moddan düşürür bu
Kırbaçlarım..
Bende yapmam 😂
Hiç aldanmam