Cinsel Yaşam konusunda 540 cevap paylaştı. Klitoral ve vajinal orgazm nedir? Farkları nelerdir?
Kadın orgazmı çeşitli genital ya da genital olmayan bölgelerin erotik uyarımı ile tetiklenir. Orgazm için bilinçli olmak şart değil. Uykuda bile orgazm olunabilir. Kadınlarda cinsel ilişkinin başlaması kadının içsel arzusuyla başlayabileceği gibi eşinin fiziksel uyarısı, duygusal yakınlığı ile de arzu tetiklenebilir. Kadının cinsel yanıt fazları ayrık değil birbiriyle iç içe geçmiştir. Arzu, istek uyarılma orgazmı sağlayan en önemli fazdır.
Vücudunda çok sayıda erojen bölge olan kadınlar için orgazmın çeşitleri vardır. Orgazmın vajinal ve klitoral orgazmlar olarak ikiye ayrılabilir.
Embriyolojik hayata baktığımızda esasında erkekteki penisin karşılığının kız çocuklarda klitoris olduğunu görürüz. Yani kadının primer cinsel haz bölgesi klitoristir. Klitoris aynen penis gibi sinir liflerinden ve kılcal kan damarlarından son derce zengin bir bölgedir. Dolayısı ile tek fiziksel fonksiyonu zevk vermek olan klitoris orgazmın tetik noktasıdır. Kadın cinselliğinin en önemli noktası vajina değil klitoristir. Klitoris kadın cinselliğinin beyinden sonrası merkezidir.
Vajinal orgazm ise esasen klitoral orgazmı bir devamıdır. Klitoral orgazmın bir devamıdır. Klitoral sinir lifleri G noktası adı da verilen aslında bir nokta değil bir bölge olan vajinanın dış 1/3’ünde yoğunlaşarak sonlanır. Cinsel ilişki esnasında bu bölgeye yapılan basınc ile yaşanan orgazm ise kadınlar tarafından vajinal orgazm olarak adlandırılmaktadır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 4,3b cevap paylaştı.
6 ayArkadaşım bu durum sana göre yaşa bana göre değil ki bilimsel bir gerçek bu sen şu anda klitoral orgasmla kısmen yaşıyorsun asil olan vaginal orgasmdir şu an aldığın hazzın sekiz kat fazlasıdır ama ülkemizde birçok kadın yaşayamıyor hatta kimisi varlığına inanmıyor durum o kadar vahim
00 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 3,9b cevap paylaştı.
m 6 ayMerhaba! Evet tabiki var ama dediğin gibi kadınlar genelde klitoral orgazmı ve vajinal orgazmı karıştırıyor vajinal orgazm zor olan bir şeydir klitoral ise daha kolaydır ve zevki hemen hemen aynıdır.
00 Yorumla
Klitorisin anatomisi 90’lı yılların sonunda ortaya kondu ilk defa. Klitoris göründüğü kısımdan ibaret değil, tüm genital bölgeyi kaplayan iki bacağı var. Aslında vajinal orgazm da penetrasyon esnasında klitoral uyarımla boşalma anlamına geliyor yani. Teknik olarak vajinal orgazm diye ayrı bir kategori yok.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
6 ayYahu bu kişiye göre aldığı hazza göre yukselmeye göre değişir. Tabii ki de olabilir. Orn. Bir erkeğin sadece dokunmasi ya da sürtünmesi sonucu 2 saniye de bsalmasi gibi
00 Yorumla
6 ayEvet Var ve bunu Bilgisiz Erkekler size yaşatamıyor Maalesef bilgili birini bulmalısın
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 755 cevap paylaştı. Var buradan bir kızla tanışmıştım seksting yapmıştık ben cinsel ilişkiden zevk alıyorum ama boşalamıyorum sadece oral'da boşalıyorum demişti
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 11,2b cevap paylaştı.
6 ayEvet var
İlişkin var mı senin ilişkide olamıyon mu02 Yorumla
Soran6 ayOlamıyorum. ilk giriş anı zevk alıp sonrasında çok düşük derecede kalıyor ve canım acımaya başlıyo
- 6 ay
Acı olması vajina darlığından olabilir kızlığın bozulalı ne kadar zaman oldu vajina yerli açılıncaya kadar acır zevk az olur
6 ayVar elbette ancak! Önemli olan maharetli bir G noktası avcısı!!!
10 Yorumla
6 ayKendini keşfedersen, partnerin de sana uyum sağlarsa o zaman olurr
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayben de asla olmadım şindiye kadar elimle uyarmadan orgasm olamıyorum
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 10,8b cevap paylaştı. olmazmı yeterli bir partnerin olursa onuda deneyimlersin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayE tabiki oluyorlar o kişiye ve kullanıma göre değişiyor 😂
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. Birçok kadın böyle mastürbasyon alışkanlığı olduğu için
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 10,2b cevap paylaştı.
6 ayBeyinde olan bir olay vajinal orgazm klitoral orgazm zaten direk uyarıdan dolayı gerçekleşiyor
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı.
6 ayVar tabi neden olamıyorsun girince brşey hissetmiyormusun
00 Yorumla
6 ayKuzum hiç yaşamadın mı :( Büyük kayıp senin için.. yardımcı olabilirim.
00 Yorumlaİnanma bu tamamen yalan 😂😂 şehir efsanesi yani
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 604 cevap paylaştı. Merhaba ben kadın doğum uzmanıyım tâbi ki de var
08 Yorumla
Soran6 ayİlk giriş anı çok zevk alıyor sonra az düzeyde stabil kalıyor ve uzayınca acı oluyor. kayganlaştırıcı daha da kötü oluyor. hiçbir pozisyonda olmuyor
Soran6 ayOnu da denedim
Soran6 aySadece amuda kalkmadım 😀 yani hal böyle olunca çok libidon yüksek oluyor ve sürekli yapmak istiyorum. karşımdakinin günde 4 kez olduğu da oldu ama bende tık yok
Soran6 ayYani içeriği göremiyorum ama dışı büyük dudaklar
Var var önemli olan kafada bitirmek
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 772 cevap paylaştı.
6 ayöyle bir ayırım yok hepsi klitoris
00 Yorumla Var ama ulaşması zor bol yalatmak lazım
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 464 cevap paylaştı. Var ama aziyla seks yapanlar bunu becerelez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayOrgazm ayrimi yok diyor terapistler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayOooo a. hanım bu soruya kitlenmissin :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayOlmaz mı g noktası var
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 741 cevap paylaştı. Ne klitoris miş be :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayAynı.
61 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,6b cevap paylaştı. var evet
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayVar.
50 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5,3b cevap paylaştı.
6 ayEvet var tabiki
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
6 ayYasatayim olursun
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 8,8b cevap paylaştı.
6 ayVar tabikide.
00 Yorumla Cok az kisi oluuor
00 YorumlaTabikşde var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayVar desem...
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayabla ne demek istediğini tam olarak anlamadim
21 Yorumla- 6 ay
😄😄😄😄
Gizli Üye(18-24)6 ayolmasa bazıları denermiydi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayEvlimisin yaptinmjki