Mahrem:Yakın akraba olması nedeniyle nikâh düşmeyen. Başkalarının duymaması, öğrenmemesi gereken, gizli.
Namahrem:Evlenmelerinde din ve yasa yönünden sakınca bulunmayan (kadın ya da erkek).
Önce bunları bir anlayalım ve cevaplayalım, soru evlilik öncesi cinsel ilişki ile bağlantılı olduğu kanaatindeyim, Ya da ben iyi niyetli bakıyorum konuya, konu geniş kapsamlı ve pek anlaşılır değil, evlenmeden önce kaç kişiyiz partnerimizin genital bölgesini görmeyen? Sayılıdır işte bu yüzden yargılayıcı değil sadece fikrimizi belirtmeliyiz diye düşünüyorum...
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
7 ay
Evlenmeden el ele tutuşmak, uzun süre dikkatli şekilde bakmak bile günahken bunun dinde uygun olduğuna inanır mısınız? Bu adamın ne dediğini ne anlattığını, böyle mi söylediğini yoksa üzerine anlam katılarak mı böyle yazıldığını bilemem. Ama hocaların her dediği doğru diye yorumlayamayız. Kimsenin doğrusunu yanlışını tartışmıyoruz, isteyen istediğini yapar. Ancak dinin böyle bir izin vermeyeceğini anlamak zor değil.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
7 ay
Arkadaşlar birinizde adam gibi okuyun ya mahrem diyor namahrem demiyor Gidin önce bunun ne demek olduğunu araştırın Günümüzde mahremi namarhem sanan birçok insan var ilkte banada garip gelmişti sonra okudum anladım Biri mahrem biri NAMAHREM
Kardeş ben namahrem uygun olmayan kısım diye biliyorum yani evet ilkte bende mahremi diğerli gibi zannettim Ama sonradan namahremin öyle olduğunu düşündüm Ve az önce bunu yazdıktan sonra yapay zekaya sordum o konuyu o da değişik bir şeyler soyeldi iyice kafam karıştı bilemiyorum harbi
Peki ben açıklıyım sana kendi düşüncemi Bak şimdi 1. Si zaten evlenme niyetinde olanlar diyor demekki evlenmemiş yani bir birlerine haramlar 2. Mahrem yeri demek göstermesi yasak olan bölgeler demek bu kdın ve etkek için değişir Şindi diyor ki mahrem yerlerine fikir alacak ölçüde bakabilir şimdi mantıken düşün
Niyeyse başkası diye kalmış aklımda hatta şey diyorums oruyu soran ne kadar ilgisiz hiç bakmıyor bu çocuk bakıyor diyorum Cidden özür dilerim Sen en iyisi benim yorumumu sil fazlasoyla rezil oldum hem yorumu okuyamalrda yanlış fikre düşmesin benim yüzümden olur mu
Cidden kalmasın ben burdkai kişiler yanlış düşünüyor diye düzeltmek için yazdım hatta bir kişi daha beğenmişti yorumumu o da benim yüzümden muhtemelen yanlış düşünüyor daha fazla insanın yanlış fikre kapilmasini istemiyorum O yüzden rica etsem siler misinnn
Biliyor musun viekc saat önce Instagram'da bir filme rastldim japon filmiydi sanırım ya da Kore ve ordaki basrolun ismi ölüm melegiydi saçmaydı yani abartili bir filmdi ama aşırı sardı ve tiktoktan vs devamını bulup izledim aşırı hosuam gitti Sonra bugün seninle yazistigimiz ve seninde isminin olun melegi olduğu aklıma geldi Çok değişik bir tesadüf oldu 🫢
Evlenicek olanlarin bakacagi mahrem bolge el bilekleri ve boyun bolgesi birde boyu posu. Bir kadinin guzel oldugunu boynu gosterir. İs bilir ve maharetli oldugunu da bilekler gosterir. Acta vajinasina bak demiyor.
Bir kere ordaki görsel tamamen uydurma. Yani şahısla alakası yok. İftira atılmış adama. Yazılana da gelecek olursak belki mantıklı ama ne kültürümüzde ne de ahlaken uygun. Dinen zaten haram öyle bir şey. Sadece ellerine ve yüzüne bakabilir. Gerisi evlenmeden önce herkese nasıl haramsa kız görmeye gelene de haramdır. Ancak nikah genital ve diğer özel bölgelere bakmasına müsaade eder.
Bence normal, nadir de olsa kadin genital bir sıkıntısı olabilir ve ya erkeğin yine ayni şekil nadir de olsa çok küçük, yamuk ve ya çok büyük olabilir ve bu da sonuçta her şey belki cinsellik olmayabilir ama yine ömür boyu sürecek birlitelik için önemlidir kim ne derse desin.
Görmek mi? Şey gibi aç bakayım, geliyorum mesurom ile. Kaldır şöyle, kaldır bakayım. Kumpas vardı genişliğine bakalım gibi mi? Aç bakayım dudakların arasını gibi mi? Nasıl bakma? Uzaktan incelemek gibi mi? Nassıl?
Ne sacmaliyorsun birader? Dib baskani genital bolgeyemi bak diyor? elinde telefon var go gle diye bisey var hic duydunmu? Ac yaz bak neymis evlenirken bakilacak mahrem. Az kitap falan okuyun egitimden bu kadar uzak bir nesil yetisiyor olmasi acayip korkutucu. Elalem marsa arac indiriyor sizler ise ugrastiginiz seylere bak. 1500 yillik seyi bile ogrenemediysen ne diyelim sana biz.
Soru ayri facia yorumlar apayri facia. Gurul gurul ca hl bir genclik geliyor. Yeminle elinizdeki telefonlari sadece svgilerinizle ssvismek icin kullaniyorsunuz sadece. Ceh let cok kotu birsey
Caizniş işte Tanrı öyle uygun görmüş daha ne denir ki 🙄
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
7 ay
Ordaki mahrem yer um goth değil. Bacaklari kollari falan var mi yok mu duzgunmu diye belli eden kjyafetle girebilir demis. Ama zaten o is icin ailenin kadinlari hamamda bulusir is cozulur
S. i. k. e. r. i. m. ben öyle hocayı öyle saçma şey mi olur dinen günahtır ve caiz değildir zaten herkesteki aynı şey ne fark eder ki ne çıkarsa bahtına 😁😁