Ya tamam bu doğanın kanunu normal vs vs de nasıl utanmıyorsunuz ya erkekler gurur duyuyor olabilir kızlar nasıl utanmıyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
9 ayÇünkü tasarımımız böyle. Çok klişe bir örnek olacak fakat biz de doğadaki işleyişin bir parçası olduğumuz için kendimizi çiçeğe benzetebiliriz. Önce tamamen kapalıyızdır, yetişkinliğe doğru tomurcuklanırız; ama hala içimize kapanığızdır ve güzelliklerimiz hala dışarı yansımamıştır. Sonra da çiçeğin açılıp güzel görüntüsünü ve kokusunu açtığı gibi biz de açılırız.
Bu konuya ister salt bilimsel bakın, ister psikolojik bakın, ister dini olarak bakın; hepsinde de açıklama ve sonucun aynı olduğunu göreceksiniz.
Biyoloyik olarak, tüm canlılar gibi (ki o yüzden çiçeğe benzettim) böyle bir süreçten geçeriz, kendi cinselliğimizi zamanla tanırız. O yüzden ilk başta utanmamız çok normaldir.
Psikolojik olarak, mahremimizi, özelimizi daha önce böylesine açmadığımız için ilk başta utanmamız yine normaldir.
Dini olarak da bu tasarıma uygun şekilde zaten kimseye açmamak gerektiği için utanma bunu sağlar. Yani utanma tasarımımızda olduğu için zaten kendimizi hemen açmayız. Fakat ilk aşamayı geçtikten sonrası için şöyle bir hadis bile var; "kadın, kocasının yanına yaklaştığında elbisesini çıkardığı gibi utanmasını da çıkarır; sonra da elbisesini geri giydiğinde utanmasını da geri giyer".
Sonuç olarak utanmak normaldir, zamanla açılmak normaldir. Bunu bilir ve kendinizi tanımaya çalışırsanız, utanmamanız gereken yerde utanmamaya da alışırsınız.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
9 ayNeden utanmaları gerekiyor? Utanç verici olduğunu zannettiğin şey için neden erkeklerle kadınları farklı düşünüyorsun? Erkekler için normal, kadınlar için utanç verici ise erkeklerin kendi aralarında yapmaları gerekmez mi?
01 Yorumla
Soran9 ayBen erkek olsam da utanırdım ama erkekler gurur duyuyor gibi orada burada anlatır
9 ayöncelikle kendini ve bedenini tamamen kabul etmen gerekir. Utanmanın kaynağı, genellikle kendine olan güvensizliktir; ne hissettiğini, ne istediğini fark etmek ve buna izin vermek en başta gelir. Partnerle göz teması kurmak, nefesini hissetmek ve her dokunuşta anın içinde olmak utancı azaltır. Küçük adımlarla başlayıp kendini keşfetmek, ışığı kısarak veya rahat hissettiğin bir ortamda ilerlemek, bedeninin ve arzularının tamamen açığa çıkmasına izin verir. Seks, sadece bedenin değil, zihin ve tutkuların birleştiği bir alan; utanç kayboldukça şehvet ve tutku daha yoğun hissedilir, her dokunuş ve fısıltı içindeki ateşi körükler
01 Yorumla- 9 ay
Köylüm iyi anlattin gerçekten
9 ayBirbirine nazikçe dokunmak, onu hissetmek, onun bedenini, kendi bedenini fark etmek. Yaratılışın en güzel, en gerçekçi olduğunu düşünebilmek. Sevdiğin insanın kusursuzluğunu kusurluluğunu, güzelliğini ve geçiciliğini görebilmek… yardımcı olabilir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
53Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 352 cevap paylaştı.
9 ayKendini ana bırakırsan zaten o an utanma kaybolur gider..
20 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 3,9b cevap paylaştı.
m 9 aykarsılıklı yapılan bir eylem sonucta neden utanılır ki
00 Yorumla
9 ayNeden utanalım ya çok enteresansınız 😁😁😁 kocanın yanında yemek yerken utanıyor musun? Sonuçta cinsel iliski de bir ihtiyaç yani ilk zamanlar belki utangaçlık olabilir bir nebze ama sürekli utanmak da cehaletten olur diye düşünüyorum. Bir kere adam akıllı orgazm olan kadın asla utanmaz zaten utanmak ve seks ne bileyim çok alakasız ya
1010 Yorumla- 9 ay
İhtiyaç mı güldürdü ahahaah
- 9 ay
@1aykedisii senin adına üzüldüm gerçekten.. umarım Birgün ne demek istediğimi anlarsın. Peki senin için cinsel iliski ihtiyaç değilde nedir?
- 9 ay
İhtiyaç olduğunu bir cahile, geri kafalıya, aklı dinle yıkanmış birine veya aseksüel birine anlatamazsın. Sıfır biyoloji ve psikoloji bilgisiyle yorum yazar... Herkes her b.. ku çok iyi biliyor çünkü...
Soran9 ay@Banker_Bilo cinsel ilişki İslama göre bir ihtiyaçtır zaten
- 9 ay
Hiç bir ihtiyaç değil öyle şeylere inanmıyorum. Yemek vs değil bu yapmayınca bir yerim eksilmez:D
- 9 ay
Tebrik ediyorum , kısa öz ve nokta atışı anlam bütünlüğü içinde bir anlatım olmuş. Teşekkürler 🌷
- 9 ay
@Banker_Bilo araştırmıyorsunuz bari biraz mantık yürüterek düşünün. canımsın mısın , zaten dini bilgisi olan biri cinselliğin gereklililiğini hem ihtiyaç hem mutluluk getirisi olduğunu bilir. Dini terimlere uzaklığınızın sizi dünyanın gerçek güzelliklerinden ne denli uzaklaştırdığını bilseydiniz ilk işiniz dini bilgileri araştırmak olurdu.
- 9 ay
@1Dehliz1Zirve Dinen cinsel ilişkinin birincil amacı üremek ve Müslüman nüfusun çoğalmasını sağlamaktır. İhtiyaç olarak kabul görseydi bekar bireyler seks yapmak için evlenmek zorunluluğuna maruz kalmazlardı.
- 9 ay
@Banker_Bilo Peki diyelim ki evlilik gerekmemiş olsaydı şeklinde düşündün mü konuyu? Seviyeli iletişim insanıyım diyorsan , evrensel şekilde düşünmeni rica edeceğim. Sonuçları buraya yazabilirsen memnun olurum
- 9 ay
@Banker_Bilo din ne alaka? o kadar cahilsiniz ki
9 ayEvlilik dışı utanilmasi lazım zaten yapılmaz bana göre
90 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayNiye utanıyım sevdiğin adam karşındaki yabancı değil ya kendini böyle şartlarsan yabani derler sana haberin olsun
92 Yorumla
Soran9 ayBen seks yapmam utançtan zaten
Cevap sahibi9 aySaçmalama sevdiğin adam olacak kocan olucak senin bu şekil düsünme nur topu gibi bebeklerin olmasınmı
- Cinsel Yaşam konusunda 965 cevap paylaştı.
9 ayO an utanan kadını çok değerli ve tatlı buluyorum ben bunu ciddi söylüyorum utanmak bir kadının bazı değerlerini yitirmediğinin göstergesidir. Boş ver buradakileri. Sen utanma duygunu kaybetme ponçik
30 Yorumla İçmize et parçası soktular diye mi utanalım ne alaka
60 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 574 cevap paylaştı. o duruma geldiktensonra utanmak için gec ama utanan da olabiliyor bunu sebebinin o ana kadar acıkca konusulmayan seyler olduğunu düşünüyorum. karsı tarafa arzularınızı aöylemekten cekinmeyin kızceler
00 Yorumla
9 ayNiye utanılsın o noktaya gelmişsin açmışsın her tarafını üstünde hiç bişey yok utanılcaksa baştan bişey yokken utanılınır seks yaparken niye utanıcan
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. Partnerini o an yenmeye çalıştığını düşün yani ringteymişsin gibi tüm enerjini ver belki faydalı olur utangaçlığın için 😄
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 987 cevap paylaştı.
9 ayYo illa ki sevdiğin adamdan utanacaksın tabi ilk zamanlarsa sjsjdjejdjd sonradan bir arsızlık utanmazlık geliyordur ejjdjs kendin bile şaşırırsın
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 499 cevap paylaştı. Utangaç kız iyidir ya bence, şahsen ben de utanırım herhalde hshdhs daha yapmadım
12 Yorumla- 9 ay
Bende utanırdım ya düşünmesi bile garip XD
- Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı.
9 aySeks yapmanın normal bir aktivite olduğunu kabul edersen işin daha kolay olur
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. Utanılmaz çılgınlar gibi sevişiriz valla soluk soluğa
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
9 ayUtanmak dogal bir duygudur canim. Sen normalsin. Utanmamak sacma
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. İlişkiye başladıktan sonra birbirimize utanma duygusu kalkar her şeyi sorar cevabını alirsin
00 Yorumla
9 ayNiye utansınlar, kapalı kapılar ardında neler dönüyor neler.
03 Yorumla- 9 ay
Neler dönüyomus 😹
- 9 ay
Yazsam roman olurdu, adımız sx hikayesi yazarına dönerdi
- 9 ay
😹
9 aykendinle barışık olman lazim. utanmayan kızlarla arkadaşlık edip onların " utanmama " ve " cinselliği doya doya yaşama " enerjilerini kendine alman lazim.
00 Yorumlautanılacak bir şey değil ihtiyaç tabi zina olmamak kaydıyla.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayBiz de gurru duyuyoruz paralairni somurum köpek ettik diye
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayAy çok utandım ay çok utandım diye omuz kırmak gerek
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)9 ayAz bir alkol alırsanız o utanma olmaz ve daha rahat hareket eder ve hoşuna gider.
00 YorumlaUtaninca zaten seks olamıyor
Utanmayı yatağın onunda bırakmali yapacak başka bir şey yok30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayUtanmıyorum ama bi türlü ana bırakamıyorum. Başka şeyler düşünüyorum odaklanamıyorum kötü bi şey yapıyorum gibi geliyo
32 Yorumla- 9 ay
demek ki erkeğin seni domine edemiyor
Soran9 ayZina ediyorsan kötü bişi zaten
9 ayUtandığın şeyi yapma yaptığın şeyden utanma
30 Yorumla
9 ayzevke odaklanıp karşındakine tam güvenirsen halloluyor
10 Yorumla
9 ayUtanacak kadar vakitleri olmuyor. Güzel sec kadının oyuncak gibi yönetildiği sextir
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 8,2b cevap paylaştı.
9 ayUtanma duygusu gidiyor canım
41 Yorumla- 9 ay
Kocan harici olanlara?
9 ayloş ışıkk. hafif bir masaj... yaklaşık 30 dk.. sonmra 10 dk oral seks... bak o zaman utanacak mısın
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 674 cevap paylaştı.
9 ayTam olarak neyden utanmamızı istiyorsun?
30 Yorumla Yeterince duygusuna kapılsaydın utanmazdın.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayUtanıyorum dediğin şey dünyaya gelme sebebin.
35 Yorumla- 9 ay
Harika cevap 😃👍
Cevap sahibi9 ayBirazda gerçekler
Soran9 ayEee yine de utanıyorum
Cevap sahibi9 ayAşık olmadığın içindir henüz.
Cevap sahibi9 ayDaha önce hiç birini arzuladın mı?
Onun formülü o
Çıplaklık00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayKontrolün sende olduhunu dusun sen sanki gururlaniyomus gibi dusun ters psikoloji
00 Yorumla
9 ayutangaclıgı yenmen gerek
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı. Utanılacak bir seey olmadigini dusun
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 396 cevap paylaştı. Kızlar niye utansın mk
00 Yorumlasadece aç ve sokmasına izin ver
00 Yorumla
9 ayKızların utanması için sebep nedir
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 993 cevap paylaştı. Büyümüş olmak gerekir..
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
9 aySnn için utanalım
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 985 cevap paylaştı. Utanıcaksan niye yapıyorsun
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 10,7b cevap paylaştı. Bence bu normal amasyada
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. 2 birey zevki
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı.
9 aynormal bir şey niye utanalım
00 Yorumla Utangaç kıs severim
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1b cevap paylaştı. Sen utanır mısın
00 Yorumla
9 ayNiye utanalim ki
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayoğlanın kafasına poşet geçir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayBazı kızlar daha istekli zaten
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bunların ar damarı çatlamış
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayKocamdan neden utanayım
50 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı. Evlilikte utanmayın bari bence
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayKarım utanıyor hala her seferinde
11 Yorumla
Cevap sahibi9 ayKaç yaşındasın
Gizli Üye(18-24)9 ayYüzsüzler niye utansınlar
40 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 560 cevap paylaştı. tadını çıkar
00 Yorumla
9 ayben utanıyorum yapmadım hiç
00 Yorumla
9 ayZevk alınız
00 Yorumlaİstediği kişiyle yaparken neden utansın ki
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5,3b cevap paylaştı.
9 ayUtanacak bir şey yok
00 Yorumla - Devamını Gör (13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım