Sosyal yaşam alanları da risk ama hijyen olduğu sürece bir şey olmaz, dikkat etmek gerekiyor ama Ortak kullanım bir şey olmamalı ve en az 3 defa test vermek gerekiyor doğru sonuç için
Ben doktorum ve net bir şekilde öyle bir şey yok diyorum. Kan transfüzyonu, cinsel yol, anneden bebeğe geçiş çok çok nadir öpüşme o da oral mukoza bütünlüğü bozulmuşsa
Bunlar hakkında bir sürü meta analiz var, nasıl bulaştığı kime test yapman gerektiği neyi tarama programına alacağımız vs vs. Biri 20 kişi ile çalışma yapar kriterleri de belirsizdir, elindeki veri de hasta beyanından fazlası değildir, siz de onları görüp aaa makale var demek ki doğru dersiniz ama böyle bir şey yok. Cinsel yolla da dokuda mikrotravmalar olduğu için karşındakinin vücut sıvısı dokuna ordan kanına geçiyor.
Herkese test yapılmaz beyefendi hele sürekli en az 3 test yapılması falan hiçbir bilimsel dayanağı olmayan şeyler. İnsanların bilinçlendirilmesi gerekiyor bunun çözümü bu. Terinden bulaşır demek o hastalığa sahip kişiler hiçbir toplu alanda bulunmamalı demekle aynı şey yani evet dışlayıcı.
İsterse 500 uzman bir araya gelsin topuk kanı hakkında saçma sapan şeyler yazan da bir dünya doktor var, hepsi de kitap yazıyor. Akademik başarısını kanıtlamış bir dergi alıp makalesini yayınlıyorsa o zaman kayda değer buluruz. Ben de komple totomdan uydurduğum bilgilerle kitap yazabilirim, kitap yazmanın önünde bir engel yok ama bu bilimsel bir gerçek olmaz. Sizin inandığınız şeye göre zaten enfekte olmama ihtimaliniz yok toplumun %80'inde var ve ter ile bulaşıyor. Toplu taşımaya bindiğin gibi kapmış oluyorsun. Enfeksiyon polikliniğinde bunun şüphesi ile gelenlerin bile çoğunda çıkmıyor ne %80'inden bahsediyorsunuz?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
pek bilgim yok
KS çoğunluğu eliyle ilişkiye girdiği için hastalıklı el fotosu koymuş dkfjhsjklşfhsdjkgfa
Ben sahibim de toplum sahip değil maalesef. Millet çocuk yapmamayı beceremiyor ki hastalık kapmamayı becersin.
Nüfusun %80'i taşıyıcı konumunda ve haberleri yok
Teyzeler HPV kapıp kaplıcada, havuzda, tuvalette kaptım sanıyor :/
Sosyal yaşam alanları da risk ama hijyen olduğu sürece bir şey olmaz, dikkat etmek gerekiyor ama
Ortak kullanım bir şey olmamalı ve en az 3 defa test vermek gerekiyor doğru sonuç için
Bunlar öyle havuza girmeyle falan bulaşmaz, kocaları genelevlerden kapıp evindeki karısına bulaştırıyor.
Her cinsel hastalık cinsellik yoluyla bulaşmıyor, ter ile bulaşan da çok
Mesela?
Yukarda 50 tane saydım
Onların hiçbiri ter ile bulaşmaz
Ağız yoluyla bile bulaşan var, örnek frengi bel soğukluğu, genital herpes hepatit b-c, trikomonas enfeksiyonu vs
Arkadaşım bilmiyorsan bari de öğrendim tamam, ne bu kendini haklı çıkarma çabası, bilimsel istatikseller hatta hakkında bir sürü kitap var bunların
Bu dediklerim ter ve ağız yoluyla bulaşanlar bak yazdım üstte.
Doğrudan temasın olmayan biriyle aynı havuza girdin diye frengi kapmazsın. Siz mukozal yayılımı yanlış anlamışsınız :/
Anca erkeği kötülemek için savunma oluşturun kendinize 🤣
Sadece frengi mi saydım ben ah ah
Ben doktorum ve net bir şekilde öyle bir şey yok diyorum. Kan transfüzyonu, cinsel yol, anneden bebeğe geçiş çok çok nadir öpüşme o da oral mukoza bütünlüğü bozulmuşsa
Evet bunlar var da bilim geçen sene yanlış dediğine bu sene doğru diyor ayrıca görüş ayrılığı doktorlarda yaygın kime inanalım
Hepsini tekrar tekrar yazma gereği duymadım, sizin saçma tutumunuz insanların toplumdan dışlanmasına sebep oluyor.
Toplumun büyük çoğunluğu taşıyıcı ve test yaptırsinlar diyorum dışlayıcı oluyorum 🤣
Bunlar hakkında bir sürü meta analiz var, nasıl bulaştığı kime test yapman gerektiği neyi tarama programına alacağımız vs vs. Biri 20 kişi ile çalışma yapar kriterleri de belirsizdir, elindeki veri de hasta beyanından fazlası değildir, siz de onları görüp aaa makale var demek ki doğru dersiniz ama böyle bir şey yok. Cinsel yolla da dokuda mikrotravmalar olduğu için karşındakinin vücut sıvısı dokuna ordan kanına geçiyor.
Herkese test yapılmaz beyefendi hele sürekli en az 3 test yapılması falan hiçbir bilimsel dayanağı olmayan şeyler. İnsanların bilinçlendirilmesi gerekiyor bunun çözümü bu. Terinden bulaşır demek o hastalığa sahip kişiler hiçbir toplu alanda bulunmamalı demekle aynı şey yani evet dışlayıcı.
Dışlayıcı ise evet öyle o zaman, bulaşan var ki diyorum
E varsa da ben zorunda mıyım ondan hastalığın bana geçmesine
Ayrıca dediğim test biçimi 12 uzmanın bir araya gelip yazdığı kitaptan alıntı, ya sen doktor değilsin ya da her kafadan ayrı ses.
İsterse 500 uzman bir araya gelsin topuk kanı hakkında saçma sapan şeyler yazan da bir dünya doktor var, hepsi de kitap yazıyor. Akademik başarısını kanıtlamış bir dergi alıp makalesini yayınlıyorsa o zaman kayda değer buluruz. Ben de komple totomdan uydurduğum bilgilerle kitap yazabilirim, kitap yazmanın önünde bir engel yok ama bu bilimsel bir gerçek olmaz. Sizin inandığınız şeye göre zaten enfekte olmama ihtimaliniz yok toplumun %80'inde var ve ter ile bulaşıyor. Toplu taşımaya bindiğin gibi kapmış oluyorsun. Enfeksiyon polikliniğinde bunun şüphesi ile gelenlerin bile çoğunda çıkmıyor ne %80'inden bahsediyorsunuz?
Dayanağın yok, ben en azından bir kaynak sundum, bir siz doğrusunuz
www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/hiv-aids
https://www.cdc.gov/hiv/causes/index.html
Frengiyi biliyorum sadece
Tehlikeli
Ülkece değiliz bence
Taşıyıcı olup bilmeyen çok fazla
Sanmıyorum hemde hiç
Öğren
Öğret
Yukarı çık açıklama kısmına bak
Hastalık ismini yazınca öğretmiş olmuyorsun yalnız))
Hangi hastalık nerede ve nasıl oluşur nelere dikkat edilir vs
Google elinin altında 🤣
Kshdjekf of tamam pes ettim😂
Hadi şimdi öğren
Gerek yok kral yaa
Cinsel hayata girișince meraktan araştırıp öğreniriz
Ama tek bildiğim bir şey var hpv sadece cinsellikle bulaşmıyormuș
Lavaboda falan filan yerlerde bulașabiliyormuș. Bir onu biliyorum zaten
Girince her şey için çok geç olacak, sonra vay niye hasta oldum deme
Haklısın önceden öğrenmek lazım
Bakacağım yakın bir zamanda sağol