Kötü giden bir cinsel yaşam ayrılık ya da evliysen boşanma sebebi midir?

Kötü giden bir cinsel yaşam ayrılık ya da evliysen boşanma sebebi midir?
Evet, kötü bir cinsel yaşam pek çok çift için tek başına veya başka sorunlarla birleşince boşanma sebebi olabilir — ama her çiftte aynı şekilde işlemez.
📌 Neden boşanma sebebi sayılabilir?
Cinsellik, evliliklerde duygusal yakınlık ve bağlılık için önemli bir unsurdur.
Tatmin edici olmayan bir cinsel yaşam, taraflardan birinin (veya her ikisinin) kendini değersiz, reddedilmiş veya uzak hissetmesine sebep olabilir.
Uzun süre çözülmeyen cinsel sorunlar genelde iletişim, sadakat, duygusal bağ gibi başka alanlara da sıçrar.
İlgisizlik, soğukluk, cinsel uyumsuzluk, cinsel isteksizlik, ereksiyon sorunları veya ağrılı ilişki gibi durumlar çiftin birbirinden uzaklaşmasına neden olabilir.
📌 Hukuken ne olur?
Bazı ülkelerde cinsel uyumsuzluk, evlilik yükümlülüklerini yerine getirmeme veya eşin cinsel soğukluğu resmî boşanma gerekçesi olarak kabul edilebilir.
Türkiye’de de şiddetli geçimsizlik başlığı altında, evlilik birliğinin temelinden sarsılması kapsamında değerlendirilebilir. Ancak genelde tek başına değil, diğer anlaşmazlıklarla birlikte delillendirilir.
📌 Her zaman boşanma şart mı?
Hayır. Cinsel sorunlar:
Genelde tedavi edilebilir (cinsel terapi, psikolojik destek, tıbbi tedavi).
Çoğu çift, açık iletişim ve profesyonel destekle cinsel uyumsuzluğu aşabilir.
Kimi zaman esas sorun cinsellik değil, iletişim eksikliği veya duygusal problemler olur.
✅ Özet
Kötü bir cinsel yaşam boşanmayı tetikleyebilir, ama çoğu durumda asıl mesele tek başına seks değil; konuşulamayan sorunlardır.
Çiftler bunu çözmeye istekliyse çözüm yolları genelde vardır.
güzel bir kpoyala yapıştır olmuş emeğine sağlık eminim hala bakirisn sen toy çocuk
@çoktaumurumda ne alaka şimdi soruya cevap verdim sadece.
hukukçu değilsin jinekolog değilsin yaşam koçu değilsin evlilik uzmanı değilsin oslan olsan guguk kuşu olursun hayde naş
@çoktaumurumda zaten oyum demedim kendi fikrimi belirttim.
ya git ya sal beni sal o değilsen bu kadar fikir üretmek için kütüphane olmak lazım de get hayde dedik
sebep olsa dahi aşılamayacak bir problem olduğunu düşünmüyorm ancak!!! aralarında hiç bir çekim kalmamış hatta her davranış ireti haline gelmiş ise zorlamanın anlamı yok ha performans sorunu ya da erken boşalma sorunu ortadan kalkacak sorunlardır
performansı takviyelerle işte keçi boynuzu ya da aktarlardaki epimedyumlu ile aşılır
erken boşalma sorunu ise gayet kolay bir metod kagel alıştırmaları ile aşılır
sırt üstü uzan ayaklarını popona çek dizlerini kır ve popo üzerine ayakların sayesinde kaldır bırak 4 hafta her gün 10 dk faydası sperm kanalları daralır ve boşsalma geciktirilir
kötü bir cinsel yaşam evlilikte sessiz bir zehir gibi sızar çünkü sevişmek sadece bedenlerin birleşmesi değil tutkunun, arzusun ve bağın en çıplak hali eğer o ateş sönmeye başlarsa, geceler soğur, mesafeler artar sessizlik büyür ve zamanla kalpler birbirinden uzaklaşır bu durum boşanmanın gizli kapısı olabilir ama bazen konuşmak, hisleri paylaşmak ve yeniden keşfetmekle o ateşi tekrar yakmak mümkün olur yoksa tutku kaybolunca her şey anlamsızlaşır ve aşkı yaşatmak zorlaşır
Evet çünkü aslında o şeyin evlilik değil ev arkadaşlığı olduğunu gösterir. Çiftler arasında tutku olmaması bir süre sonra sevgiyi de öldürür ve yanlış yollara saptırır
Cevap
9Cevap
Çoğu evli erkegın ve kadının yaşadıgı durum bu durum işte maalesef ki öyle erkekler tarafından bakılırsa daha çok hassas bir konu erkek ve kadın belli ballı şeyler isterler saygı sevgi ilgi huzur vinselik gibi büyük etkenler bunlar ama çoğu sanki cinselikmiş gibi takıntıya kapılan çok
:/
?
Burdamisin@EVlikadin004
@evlibirkadin004yaaaa lutfen diyorum lutfen
Çok büyük etken. Muhtemelen zamanla arayı açacak asıl sebep olarak gösterilmeyecek. Olmazsa olmaz bişeyden bahsediyoruz
Yani nesil değiştikçe insanlar artık boşanmak için farklı sebepler buluyorlar yok ten uyumu yok bilem ne felan fistan yani eskilerde bu neden yoktu hiç düşündün mü?
Hayır çiftler bunu konuşup düzeltme yoluna gidebilir.
Hayır bence abartmaya gerek yok her şey düzeltile bilir bunun için aşk dan vazgeçilmemeli
Şaşılacak bir şey yok 🤷🏼
Ya benim gözümde dünyalar tatlısı bir kadın olacak ben de onu bu yüzden bırakacağım öyle mi
Deli miyim ben zevk için bundan vazgeçemem ben şahsen
Evet hemen boşanın 😂😂
Evli olan düşünsün 😅
Bugun bunu dusundum hep sımdı soru sorulmus onume cıktı
Cevap?
Evet sebeptir
Kimse doğrudan bu sebepten bosaniyorim demez ama bu büyük etken
Evet bence boşanma sebebidir
Bence değil. Her şeyin bir çözümü var.
Sanırım öyle zulüm olur diye düşünüyorum
Seks önemli o basaridizsa yurumez
Şimdiki evliliklerde evet.
Çogu insan için aldatma boşanma sebebi tabi
Güneş mi geçti başına Baleman
Bende öyleyim de yorum içinde yorum olunca ben kasıyorum siz bozulmaktan bıkmadınız ben bozmaktan ya abisi lütfen rica ediyorum bu benim yorumum🙏
Ne kadar asik olduguna bagli
Yok o kadar da değil.
Boşanma sebebidir.
Ten uyumu olmalı.
Yani sürekliyse evet
Evet
Evet
Evet
Erkeklere göre önemli olan şey o
Kadınlara göre önemsiz diyon yani d
Evet
Evet