Evlenene kadar eşinizi beklediniz ama eşiniz başkalarıyla farklı şeyler yaşamış üzülür müsünüz yoksa sizin için tek bir kişi olması eşinizle yaşamak güzel bir duygu mudur
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 565 cevap paylaştı. Fazla anlam yükleniyor bu cinselliğe. Ben bekarete takılmam önüne gelenle yapan erkeğe de kadına da karşıyım bu arada, ama geçmişinde cinsel hayatı oldu diye birini alıp başka bir yere koymam
015 Yorumla
Soran11 ayFazla anlam yükleme ben beklediğim için sanırım yani her şeyi eşimle yaşamak istiyorum ama o yaşamış olacak o zaman ben o zevkleri tam almam ki
Soran11 aySadece erkek değil her şeyi yaşayan kızlar da var
Ben bekliyorum ama yaşamış biriyle evleneceğim ve ne kadar sevsem de hiç bir zaman o mutluluğu zevk-i yaşamayacağım
Soran11 ayMesele şu bir şeyler yaşadığımız zaman yakınlaştığımız da ben o anda aldığım zevke odaklanmayacağım ki onun başkalarıyla yaşadığı şeyler aklıma gelecek o yüzden zevk alamam mutlu olamam diyorum
- 11 ay
Bu senin kendinle ilgili bir sorunun bence ve sağlıklı bir durum değil bence. Takıntı boyutunda bir düşünce yapısı yardım almanı tavsiye ederim. Sağlıklı bir şekilde ilişkilenebilmen için söylüyorum bunu. Çok doğru bir insan çıkar karşına ve bu düşünceler yüzünden gereken yakınlığı sağlayamaz ve bağ kuramazsın.
Soran11 ayDediklerine katılıyorum çok sağlıklı bir durum değil farkındayım zaten ben şu anda bu durumu birebir yaşıyorum
- 11 ay
Gerçek karma bu işte :) Hayat bize öğretene kadar o dersten muaf etmez. Bir konuyu, olayı vs. haddinden fazla mesele ediyor ve etkisi altına giriyorsak orada öğrenmemiz, revize etmemiz gereken bir şey var demektir. Umarım yakın zamanda bu konuyla ilgili daha dengeli bir algıya kavuşur ve kendinizi daha az yorarsınız.
Soran11 ayŞaman sözü biliyorum hayatım da yaşadığım anlarda oldu ama sanırım ben bu konuda henüz dersimi alamadım
Soran11 ayKeşke kolay olsaydı gerçekten ama maalesef aylardır aklımda, yakınlaştığımız anları bile etkiliyor
- 11 ay
Farkındalık çözümün yarısıdır. Bundan rahatsız olmayıp ''ben böyleyim'' deyip meşrulaştırmıyorsunuz en azından. Ben bi de şuna çok inanıyorum ''hayatta her şeyin bir yeterincesi var'' ve bu formül her yerde çalışıyor. Yeterince güven güvensizliği, yeterince cesaret korkuyu, yeterince bağlanma isteği geçmiş takıntılarımızı vs. yenmemizi sağlıyor. Birazı sizinle birazı da karşı tarafı ne kadar istediğinizle, onunla iyi geçinmeye ne kadar niyetiniz olduğuyla ilgili. Çünkü bu biraz da kendinizi güvene alma yönteminiz olabilir
Soran11 ayBelki de öyle ama benim eskisi gibi gülmem mutluluğum iç huzurum yok kalmadı
En İyi Cevaplar
Merhaba, aslında bunun cevabını bende çok merak ediyorum kadinlarda, bekaretini saklama nedeni evleneceği kişinin hayatında ilki olmasını isteyenlerin özellikle de
018 Yorumla
Soran11 ayBen bunu söylediğim zaman çoğu insan bana zina günah diye mi diyor ya da burada hemen kapalı mısın diyorlar ne alaka anlamıyorum onlarda her şeyi yapıyor
Kim ne düşünüyor bilmiyorum ama benim düşüncem evet hem zina ama insanların çoğu bunu hafife alıyor hem ahlaki boyut aileden gördüğüm terbiye hemde benim için birileri ile bu kadar yakın olmak özel şeyler yaşamak basit bir şey değil
Sevmediğim biriyle o kadar yakın olamam
Ben sevdiğim ve evlendiğim kişiyle yaşamak isterim bu özel bir duygu benim için vücudunu paylaşmak biri ile bu kadar yakın ol almak vs belki çok duygusalım bilmiyorum ama bana göre özel bir şey
- 11 ay
Seni anlıyorum, ancak yaşayanların birçoğu da sevdiğini düşündüğü ya da gerçekten sevdiği için yaşıyor, bazıları bunun pişmanlığını yaşıyor bazıları ise istediği şeyi yaşadığı için pişmanlık duymuyor, dini boyutu tabiki önemli, özellikle inanç değerlerine bağlı birileri için, kapalı olmak evlenmeden yaşamadıklarını göstermiyor kadınlarda. Yani kapalı ya da açık olsun değiştirmiyor sonucu. Evlendiğinde eşinle özel olsun istiyorsun bunu da çok iyi anlıyorum, işte asıl mesele burada; sen özelini ona saklarken, o senden önce birçok kişiyle birlikte olmuş, buna nasıl bakış açın, ne düşünüyorsun
Soran11 ayŞöyle her şeyi bir kenara bırakayım birini sevsemde evleneceğime emin olmadığım kişiylede yaşamak istemedim yaşamadım
şu an ben zaten evlilik sürecindeyim ve o kişi hariç hiç kimseyle en küçük şey dahi yaşamadım ama o yaşamış
şu an ben çok şükür bekledim sadece evleneceğim kişi ile oldum düşüncesiyle mutlu değilim bu zamana kadar bekledim güzel olacağını sandım ama başıma gelince öyle değilmiş anladım birlikte olmuyoruz çünkü düğüne kadar beklemek istedik ama yakınlaşmalarımız oluyor ben gerçekten mutlu olup %100 bir zevk yaşamıyorum aklıma hemen onun başkalarıyla yaşadığı geliyor
Soran11 ayDini boyutu hiç düşünmeden cevap verdim zaten
şu an zaten bu durumu yaşadığım için net cevap vereyim kendi kendime neyi bekledin ki beklemekle şu an mutlu değilsin diyorum
Soran11 ayEğer onunda olmasaydı belki ben dünyanın en mutlu insanıydım
İçimde hep bekle tek bir kişi olsun o da eşin olsun vardı ama şimdi onun hayatımda tek kişi olması bana mutluluk vermiyor garip
Soran11 ayBiraz sanırım çünkü kendi kendime çok çelişkiye giriyorum
Şöyle diyim gerçekten beklemenin hiç güzel bir tarafı yok bana göre ne zaman yakınlaşsak tam anlamıyla mutlu olamıyorum ki evlendiğimiz zaman nasıl olacak onu da bilmiyorum
Şimdi ben seks nasıl bir heyecan zevk bilmiyorum ama tam mutlu olamayacağım için yaşadığım zaman bilemeyeceğim
Soran11 ayKonuşmak bir yere varmayacak ki ama
Soran11 ayTeşekkür ederim desteğiniz için ama hiç bir çözümü çaresi yok o yüzden
Soran11 ayDenedim ama çözüm bulamadım
Soran11 ayTeşekkür ederim 🙏🏻
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
24Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
11 ayEvleneyim de öyle sevişeyim diyen erkek de, kadın da aptaldır...
014 Yorumla
Soran11 ayNeden peki
- 11 ay
Kimse kaç yaşında evleneceğini veya kaç yaşında evleneceği biriyle tanışacağını biliyor mu? Bilmiyor. Evleneceği erkekle/kadınla 40 yaşında tanışacak kişi neden yıllarca cinsel ilişkinin zevkinden mahrum kalsın? Yazık değil mi? Ayrıca evlilik sadece bir sözleşme, insanlar sevişmek için neden o sözleşmeyi imzalamak zorunda olsun? Arap dini öyle emrediyor diye mi?
Soran11 ayBen zina günah kavramından önce özel bir şey olarak gördüğüm için sadece eşimle yaşamak istedim ama karşı taraf yaşamış biri olursa o duygu yaşanmayacak
- 11 ay
"Cinsel ilişkiyi ilk olarak eşimle yaşayayım" düşüncesini mantıklı bulmuyorum çünkü cinsel ilişkiye gereğinden fazla anlam yüklüyorsunuz, gereksiz yere kutsallaştırıyorsunuz.
Soran11 ayKutsallaştırma değil sadece özel olmasını istiyorum
Soran11 ayAma sen de çok önyargılı gibisin bu konuda anlayamadım
- 11 ay
İlk cinsel ilişkiyi özel kılan, nikahta atılan imzalar mıdır?
- 11 ay
Zihninize "cinsellik ayıp" diye işlenmiş. Bekar bir kadını "kirleten" bir eylem olarak işlenmiş. Evlenmeyi düşünmeyen bekar bir kadın neden koca beklerken sadece mastürbasyon yaparak kendini tatmin etmek zorunda olsun?
Soran11 ayAslında özel olarak düşünmem bir insanla bu kadar yakın ilişki kurmak eşimle olsun isterim o yüzden
İmza nikah vs değil
Ben biraz duygusal açıdan yaklaştım belki biraz fazla abarttım bilmiyorum- 11 ay
Evli olmadan da özel ve senin için değerli biriyle yapmanın önündeki engel, cinsel ilişkinin sadece evli çiftlere özgü olduğunu düşünüyor olman... Nikahta atılan imzalar bir insanı özel kılmaz, nihayetinde evlilik yeni kurulan bir ailenin hukuki statüsünü belirleyen bir sözleşmedir.
- 11 ay
Aksi geçerli olsaydı, bekar insanların seks yapması suç olurdu, cezası olurdu.
Soran11 ayEvli olduğun eşin önemlidir aile yuva kurarsın özel şeylerini onunla paylaşırsın benim düşüncem bu
- 11 ay
40 yaşına kadar evleneceği kafa dengi biri ile tanışamamış insan ne yapsın?
Soran11 ayBilmiyorum ki ona bir şey şer diyemem belki bir şeyler yaşayan bekleyenden daha mutludur
Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. Çok üzülürüm,
Özellikle bazı şeylerin evliliğe kalması kadar harika bir şey olamaz.
(o zamana kadar azcık yaramazlıklar olur)
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı. bence tecrübeli kadın daha iyidir evlilik için
00 Yorumla
11 ayElbette üzücü olur. Bunları önceden konuşmak lazım tabi
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
11 ayBu goreceli bir kavram uzulurum tsbiki kendim gibi biri olmasini isterim
00 Yorumla Ben öğrenmeden kendisi söylerse o kadar sıkıntı olmaz sanırım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayÜzülürüm ya ve neden nefsine sahip çıkamadı diye sinirlenirim
11 Yorumla- 11 ay
Aynen vallah
Gizli Üye(25-29)11 ayBenim olmayan birine dokunamam. Bunu yaparsam vicdanim beni boğar. Sizde sizin gibi birini isteyin. Sen bakir olmasaydın o seni istermiydi hayır. Sen niye istiyosun parası olduğunu içinmi. Bu aklında hep kalacak emin ol
04 Yorumla
Soran11 ayHayır para ile alakası yok sadece sevgi
Cevap sahibi11 ayOnla yaşadın mı evlenmeden
Soran11 ayHayır
Cevap sahibi11 ayÇok kafana takıyosan ki öyle görünüyo bırak gitsin
Gizli Üye(36-45)11 ayYaşamamış erkek yoktur kızlar kartlarınızı ona göre oynayın
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
11 ayBekleyen sen misin
02 Yorumla
Soran11 ayEvet
- 11 ay
Evlendin mi şu an
11 ayÖyle bir 2. El eşim olamaz
04 Yorumla
Soran11 ayYa olursa peki
- 11 ay
Olmaz dedim ya ha yalan söyledi sonra ortaya çıktı diyorsan onunla birlikte anasını da miiikerim
Soran11 ayYani bir şekilde sonradan öğrenildi falan diye düşündüm
- 11 ay
Anası da gider o zaman
- Cinsel Yaşam konusunda 9,1b cevap paylaştı.
11 ayEvlenene kadar zaten beklemedim beklemezdim
00 Yorumla
11 ayNefesine sahip çıksın
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı.
11 ayTercih meselesi.. Ömür boyu karpuz yememek gibi.
00 Yorumla
11 ayBeklemişim tabiki oda beklesin
00 Yorumla
11 ayYani sevgiyi cinsellik ile tartmak sacma
00 YorumlaEvlenmem herhalde öyle biriyle
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayBakir erkek mi istiyorsun
06 Yorumla
Soran11 ayErkeklerin bakire istemesi gibi onlar her şeyi yaşayıp bakire istiyorlar ama benim istediğim imkansiz bunu da biliyorum
Cevap sahibi11 ayYoo dindar erkekler çookkk bakir olan
Soran11 ayDindar görünümlü olup az birazda olsa yaşayanlarda var ama belki dışardan öyle görünüyorlardır
Cevap sahibi11 ayDenk gelirsin bence illaki. Nerelisin ne iş yapıyorsun
Soran11 ayBir arayışta değilim şu an ve bu işler adaletli yürümüyor onu biliyorum
Cevap sahibi11 ayMerak ettim söyle biiii
11 aybir erkek dayanmaz kapalimisin sen
05 Yorumla
Soran11 ayBu sorularda hep görüyorum hep kapalı mısın diyorlar ne alaka
O kapalı görünenler neler neler yapıyor- 11 ay
evet canim kapallilar daha kasarlr biliyorum
Soran11 ayDayanan erkeklerde var biliyorum
- 11 ay
herkes dayanir kendini zorlarsa tabi sen kac yasindasin
- 11 ay
ne yapyiorsun
Cinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı. Twrcih meselesi
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 15,4b cevap paylaştı.
11 ayüzülürüm boşanırım
00 Yorumla
11 ayYani ne diyebiliriz ki bu duruma
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 448 cevap paylaştı.
11 ayyani çok şey kaçrmak
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 3,6b cevap paylaştı.
m 11 ayEn. mabtiklisi
00 Yorumla üzülmezdim
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası